aldoja 06.07.05, 11:43 zdiagnozowano mi miesiąc temu Hashimoto.Tg 1863,TPO 7160,TSH 5,34. Dostałam euthyrox 25. Czy ta dawka nie jest za mała? czytam, co tu piszecie, ale ja się aż tak źle nie czuję. Mam tylko obfite miesiączki i nadwagę ok. 10 kg. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to-ja-007 Re: Jestem nowa 06.07.05, 12:06 Witaj To dobrze ze sie zle nie czujesz. Nie kazdy ma takie same objawy, wiec na pewno to ze czujesz sie lepiej niz wiekszosc czy niektroe forumki - to tylko moze byc powod do radosci. Dawka 25 mcg moze byc za mala. Te typowe dawki to oscyluja kolo 100. Sa osoby, ktorym 50 mcg wystarcza, dlatego nie na dawki trzeba patrzec ale na samopoczucie i wyniki badan hormonow przy danej dawce. Jak Cie zdagnozowano? Dlaczego akurat tarczyce podejrzewano? ula Odpowiedz Link
aada1 Re: Jestem nowa 06.07.05, 12:18 Witaj) Dawka hormonu jak na początek dobra, organizm będzie miał czas się przyzwyczaić. Dawki zawsze można zwiększać! ale to już bedzie zależało od Ciebie i Twojego samopoczucia. Pozdrawiam Ada Odpowiedz Link
aldoja Re: Jestem nowa 06.07.05, 12:42 podejrzenie choroby tarczycy wyszło od ginekologa i on mi zlecił TSH, a endokrynolog przeciwciała,ale pozostałe T3, T4 mam w normie Odpowiedz Link
madzik835 Re: Jestem nowa 12.09.05, 17:32 Ja tez jestem nowa, choc badan jeszcze nie odebralam na przeciwciala,ale jestem pewna ze to hashimoto, wszytkie objawy o ktorych piszecie mam,albo juz sobie je uroilam,sama nie wiem; poczekam do wynikow,pozdrawiam Odpowiedz Link
aagata4 Re: Jestem nowa 13.09.05, 09:36 madzik, te objawy mozna miec przy innych chorobach tarczycy .. nie koniecznie trzeba miec hashi.... tak wiec zycze Ci abys nie miala tych przeciwcial TPO i TG pozdrwiam Agata Odpowiedz Link
sagniecha Re: Jestem nowa 16.09.05, 19:32 ej a ile jest % osob chorych na hashimoto w POlsce/ na świecie? ja gdzies przeczytaam,że 3mln chinczykow to maja i ok mln amerykanów, 200,000 polaków. to chyba sporo Odpowiedz Link