cichy

(5 wyników)
  • witam, jedziemy pierwszy raz do Grecji, na własna rękę. Szukam naprawdę małych, kameralnych wsi lub miasteczek. Najlepiej na wybrzeżu zachodnim (od Lefkady w kierunku granicy z Albanią lub na riwierze Olimpijskiej). Przetrzepałam już prawie całe forum i znalazłam najbardziej zachwycające mnie miejsca ale na południowym Peloponezie - czy znajdę coś podobnego ale bliżej? Analizując wszystkie zebrane wiadomości zauważyłam że nie ma żadnych opisów miejsc od Płw. Chalkidiki w kierunku Turcji...
  • Dzień Dobry! Czy ktoś może polecić jakieś mniej znane małe i trudno dostępne wysepki greckie, gdzie można odnaleźć prawdziwą ciszę, spokój, odludne plaże i gdzie życie nie stało się skomercjalizowane przez masowa turystykę? Być może to pytanie jest zbyt wczesne ale kupiłam już bilet do Aten na sierpień i próbuję zaplanować wakacje na własną rękę :) Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i pozdrawiam gorąco!!!
  • bede zbierał sól, łowił jeżowce na sałatkę wieczorną i testowała tsikudie różńe z okolic:-)) Pozdrawiam wszystkich!
  • szukam takiej wysepki która będzie prawdziwym obrazem Grecji, chcemy troszeczkę pozwiedzać i oczywiście leniuchować na plażach. z góry dziękuję.
  • Lecę z synkiem ( 8 lat) na Rodos, kokretnie Faliraki.Generalnie wyjazd nieplanowany, spontaniczny, więc wyboru dużego nie miałem.Teraz czytam,że Faliraki, to jakaś turystyczna rzeźnia,że bary,kluby,aquapark i pełno ludzi.Czy niedaleko Faliraki znajdę jakąś spokojniejszą plażę ? Bez tej całej otoczki z parasolami, leżakami, dmuchanymi bananami na wodzie. No i raczej blisko, żebym na pieszo z Młodym mógł się przemieszczać... Dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się