cichy

(13 wyniki)
  • Witam. Mam dylemat - zastanawiam się mianowicie jak zorganizować tzw. "cichy ślub"? Planowaliśmy się pobrać w przyszłym roku, żeby spokojnie zebrać potrzebną kwotę i urządzić jakieś średnie wesele(powiedzmy na 70 osób), ale ta opcja już nie wchodzi w grę. Teraz marzy mi się skromny ślub, ale nie mam pojęcia jak to zorganizować, aby połowa rodziny się nie obraziła. Najchętniej wzięlibyśmy do kościoła i na obiad tylko Rodziców i świadków (ew. Dziadków), ale nie wiem czy tak wypada:(...
  • Witam! Co sądzicie o taki rozwiązaniu? "Cichy ślub" czyli Nas dwoje i nasi rodzice i brat. Potem na elegancką kolacyjkę i dobre wino w tym samym gronie w cywilnych strojach;) A po powrocie z podróży poślubnej może warto zaprosić na deser i kawę do siebie pozostałych z grona rodziny i przyjaciół (chyba 2 tury wyjdą: cz 1 z rodzinką cz 2 znajomi), obejrzelibysmy wspolnie zdjecia ze slubu i z podrozy poslubnej, jednoczesnie w sumie bylaby to parapetowka. Nie znosimy wesel, a przysiega przed...
  • Witam wszystkich. Z racji pewnych problemów zdrowotnych narzeczonej, chcielibyśmy wziąć ślub - może na taki całkiem cichy - ale w wąskim gronie: rodzice, świadkowie. Jesteśmy z Warszawy i w tej okolicy najlepiej byłoby znaleźć kościół. Chodzi o to, żeby było kameralnie, mało przypadkowych gości np. z pobliskiego osiedla, a zarazem termin oczekiwania nie jakiś masakrycznie długi.
  • Niedługo mam wyjść za mąż i zastanawiam się poważnie nad ślubem bez wesela, ewentualnie jakieś kameralne przyjęcie w domu tylko dla przyjaciół. Nie chcę tej sztcznej "pompy" jakoś te obrzędy weselne i to wszystko wydaje mi się śmieszne. Przecież ten dzień może być najpiękniejszy i bez hucznego wesela. ja marzę o romantycznym ślubie ja+on, ksiądz, świadkowie i rodzice.
  • "Cichy", czyli w obecności jedynie rodziców i rodzeństwa, w USC, potem tylko obiad w restauracji lub w domu. Bez pompy, miesięcy załatwiania, małym kosztem (pieniężnym). Co o tym sądzicie? Byłyście na takim ślubie lub miałyście taki? Biorę pod uwagę taką opcję i zastanawiam się, jaka będzie reakcja rodziny i znajomych (wiem, wiem, nie powinnam się tym przejmować)
  • Witam Jestem w trzecim miesiącu ciąży, jestesmy szczęśliwi ale nie mamy ślubu, mieszkamy razem i wszystko jest ok ale mój partner uznał że chyba lepiej poczekajmy aż urodzę ze ślubem. Jednak jak to przemyślałam myślę, że nim odchowamy dzidzię i zbierzemy się na te wyprawienie wesela to mogą nawet ze dwa lata zlecieć;( No i przekroczę trzydziestkę co tez jest jakimś tam progiem dla mnie, ale mój partner nie ma nic przeciwko wzięciu teraz skromnego ślubu cywilnego -choć chyba wolałby jed...
  • Chcemy wziąść szybki,cichy ślub cywliny,tylko my i świadkowie.Czy to szaleństwo...? Wiem,że to będzie dla wszyskich duże zaskoczenie(chyba miłe) ale nie chcemy na razie bawić się w organizowanie imprezy dla rodziny itp.Ślub kościelny planujemy za rok.Co Wy na to? A może ktoś z Was tak zaszalał:)) Pozdrawiam mag
  • Witam za miesiąc bo 21sierpnia mam slub kościelny .ślub cywilny mialam 4 lata temu(wtedy zrobilismy dla calej rodziny )po 2 latach urodzil sie synek a teraz doszlismy z mezem do wniosku ze jeszcze chcemy koscielny ale bardzo cichy tylko dla najblizszych 0k 12osob i wszystko udalo sie zalatwic w ciagu 2 miesiecy (ksiadz ,poradnia)a teraz mam kompletnie pustke w głowie w co ja mam sie ubrac. bardzo prosze o pomoc z gory dziekuje
  • > nie mam pojecia ani gustu do ubierania sie, wiec dla bezpieczenstwa > ubieram sie na codzien w proste, klasyczne, uniwersalne ubrania, > mam w planach slub cywilny, tylko my i swiadkowie, w usc, albo > konsulacie( jak sie uda to w innym kraju), cicho, szybko, bez > przyjec. > > nie bede sie stroia, ale chcialbym wygladac w miare elegancko w tym > dniu, wszak bede miala zdjecia i film z uroczystosci. > > co mi radzicie? mam czar...
  • Planujemy z narzeczonym cichutki ślub kościelny za granicą. Tylko my i świadkowie. Co o tym myślicie? Czy ktoś z was ma takie doświadczenia? Podzielcie się.
  • witajcie dziś jadę na ostatnią przymiarkę sukni, ślub za miesiąc a mnie już nic nie cieszy, kocham go bardzo i nie wyobrażam sobie życia bez niego, ale tak cięzko nam się dogadać, kłócimy się o pierdoły a potem dwa dni cisza, mam wrażenie,że dla niego te ciche dni to żaden problem po prostu zajmuje się wtedy swoimi sprawami a ja nie potrafię znaleźć sobie miejsca i się zamartwiam, coraz więcej tych kłótni, coraz wiecej wątpliwości...
  • Cześc dziewczyny! Poszukuję piosenki tylko nie wiem kto jest wykonawcą i tytułu tez nie znam! a zaczyna się tak: "A kiedy będzie moją żoną umiłowaną, poślubioną... znacie to?? bardzo mi się podoba pozdrawiam 07.07.2007r
  • Witam palnujemy slub ja mam 24 a on 45 lat, to jest duza roznica on chce koscielny z pompa a ja tylko cywilny tylko najblizsi wiedza ile on ma lat bo wygalda duzo mlodziej, reszta rodziny nie dlatego nie wiem czy wypada robic huczne przyjecie weselne czy wziasc skromy slub cywilny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się