Forum Dom Kuchnie i łazienki
ZMIEŃ
      cichy

cichy

(35 wyników)
    • Krzyczę, że cichy, bo już mam lekko dość bezowocnych poszukiwań. Nie można znaleźć sensownych danych na temat poziomu głośności wyciągów. Przede wszystkim mają oczywiście "wyciągać". Ale istotne - jak głośno. Dlaczego mimo mody na salony w kuchni, czyli sytuacji, kiedy ktoś gotuje dwa metry od kogoś kto ogląda telewizję - takie są polskie metraże większości mieszkań - nie podają firmy jasno tak istotnego parametru. Mam kuchnię na szczęście osobno, ale za drzwiami jest salon. Chciałabym kupi...
    • Poczytałem już trochę wypowiedzi ale nadal nie jestem zdecydowany co do marki: Bosch, Elektrolux, Ariston? Zależy mi na max 45 cm głębokości, ładowana od przodu i CISZY. pozdrawiam
    • Jak w temacie. Chcę kupić dobrej jakości pralkę i suszarkę i ustawić je pionowo jedna na drugiej. Ze względu na bliskość pokoju dzieci powinny to być urządzenia jak najcichsze. Jednocześnie chciałbym by miały różnorodne funkcje typu pranie koszul, krótkie pranie, jakieś odświeżanie odzieży w suszarce itp. Wiem, że Miele robi dobre produkty ale cena ok. 5 tys zł/szt jednak mnie odrzuca. Proszę o poradę.
    • Witam, szukam lodówki w kolorze stalowo-metalizowanym do aneksu kuchennego w kawalerce jedyny warunek, to żeby lodówka była bardzo cicha, a najlepiej bezgłośna ;)) dzięki za opinie :-)
    • Witam Po lekturze interesującej wymiany zdań na forum Muratora nt. plusów i minusów kuchni otwartej postanowiłam zainwestować w cichy sprzęt AGD. Lodówkę i okap już wybrałam ale chciałam poradzić się w kwestii cichego czajnika bezprzewodowego – czy prawdą jest jakoby czajniki z wbudowaną / ukrytą grzałką są głośniejsze od tych zwykłych ? Jakich czajników powinnam absolutnie unikać (w kwestii wydawania zbyt głośnych dźwięków oczywiście ;-)) a jakie możecie mi polecić ? A ...
    • Prosze, poleccie cicha pralke, ktora bedzie zabudowana w kuchni polaczonej z salonem, pozdrawiam, Ania
    • Chcę kupić jak najcichszy okap (kominowy lub podwieszanu Z dodatkowym "kominem"),który będzie mniał najwyżej 40dB (może być na najniższym biegu wentylatora) Ważne: TANI!!!
    • Sorry za dręczenie, ale sądząc po odpowiedziach na forum, znasz się na problemie :) Mam wnękę na 81 cm - najszersze oferowane lodówki są na 70 cm (?) - możesz mi zasugerować, na jakie modele powinnam zwrócić uwagę? Oprócz szerokości jest dla mnie ważne, żeby byłą cicha i w kolorze inox. Pozdrawiam, Ania
    • Czy możecie polecic jakiś niedrogi (do 250 pln) wentylator do łazienki ale koniecznym warunkiem jest cicha praca i mozliwosc opóźnionego wyłączania. Nabyłem wentylator firmy S&P Decor 100CR ale pomimo zapewnien goscia ze sklepu ze jest bardzo cichy nieźle hałasuje. A moze ewentualnie moglbym zastosowac jakis specjalny sposob montazu zeby dodatkowo go wyciszyc?
    • Witajcie. chciałabym kupić cichą lodówkę. O jakiej firmie mogę myśleć?. Słyszałam że Amika, Polar mają głośne lodówki, a ciche są Gorenje i Elektrolux. Czy to prawda?
    • jestem zdecydowana na zmywarkę simensa. Wacham sie miedzy dwoma modelami, z czego jeden ma 49 db, a drugi 52db. Czy ktoś może mi napisa jak duża jest róznica i czy wogóle jest cicha.Z góry dzieki za odp.
    • Może ktos będzie mi umiał poradzić. Szukam odkurzacza, który by spełniał przynajmniej większość wymagań (jest tyle modeli, że ból głowy): - mam dużo powierzchni do odkurzania - ok 200 m, - poręczny, w miarę lekki (będe musiała wnosic na piętro) - z gumowymi kułkami, bo mam panele. - cichy - duża moc ssania z góry dziękuje za pomoc.
    • Mam zamiar kupić lodówkę z opcją no frost i komorą zero. Mam sprzeczne informacje na temat LG i Whirlpoola. Czy ktoś mógłby coś doradzić, którą warto , a którą nie ?.
    • Cześć wszsytkim! Mam ogromna prośbę , szukam pralki ale jest taki wybór że aż dostałam oczopląsu , może wy mi pomożecie. Generalnie chodzi mi o jakąś taką standardową pralkę dla rodziny, dość cichą, nie musi być mała i oby miala fajne funckje do prania i oby się nie psuła za często. Może macie jakieś dobre modele????
    • Witam Poszukuję cichego sprzetu do kuchni. Z uwagi na fakt iż kuchnia jest połączona z salonem (aneks) agd powinno być ciche. Poszukuję zmywarki 45 cm do zabudowy. Na razie liderem jest AEG 84470 Vi (47 dB). Trochę tańszy jest Electrolux ESL 4131 (49 dB) - jednak jest trochę głośniejszy. Lodówka do zabudowy: najcichsza Electrolux ERN 2925 (36 dB), wada - ma jeden agegat i jeden termostat. Z dwoma agregatami jest Electrolux ERN 2922 - jednak jest droższy i głośniejszy (38 dB). Og...
    • bede miec kuchnie otwarta na pokoj - kuchenka gazowa. Znajomi mowia, ze powinnam sie w zwiazku z tym kupic dobry okap, zeby mi tluszcz sie na meblach nie osadzal. nie znam sie na tym i zastanawiam sie, czy parametr ilosci filtrowanego powietrza na godzine jest decydujacy ?? jak z glosnoscia? prawie zaden producent nie podaje jak glosno pracuja te urzadzenia a mnie zalezy na czys co bedzie ciche, zeby nie zaklucalo tego co sie bedzie dzialo w pokoju. Doradzcie, pliss (oczywisc...
    • czesc, szukam lodowki do powiedzmy 2000, no moze 2300 - wysokosc okolo 175-180, zamrazarka na dole. aha i cicha powinna byc, poniewaz mam pokoj razem z kuchnia. polecacie AEG czy Liebherr? pzdr abc.
    • Ja mam aneks kuchenny, bede mial sypialnie niedaleko kuchni. Dla mnie waznym parametrem jest halas wytwarzany przez lodowke. Dobra lodowka jednoagregatowa ma 36dB, ale sa tez modele Amiki co maja 44dB, a to juz duza roznica. Niestety wiekszosc producentow nie podaje tego parametru na swoich stronach internetowych. Wiekszość forumowiczow poleca takie marki jak Bosch, czy Liebherr. Kupilbym, gdyby nie fakt, ze Elektrolux lub Whirlpool maja tylko naprawde ciche lodowki i jednak zdecyduje s...
    • Zastanawiam się nad zakupem pralki z tej firmy, ale one są chyba od niedawna na rynku i nic o nich nie słyszałam. Chodzi mi głównie o trwałość, czy się nie psują, nie rdzewieją i takie tam. I czy nie są głośne.
    • Zamierzam kupic pralke pakowana od gory, cichą tylko w ogole nie mam pojecia jaka firme i model wybrac. Wiem ze bylo juz duzo watkow na ten temat ale wciaz nie wiem. Doradzcie mi jakas fajna i nieawaryjna pralke ;-) Z gory dziekuje i pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się