Forum Auto-Moto Motocykle
ZMIEŃ
      cichy

cichy

(11 wyników)
    • Szukam cichego kasku dobrej firmy. Jesli macie jakis ulubiony model to mozecie polecic. Obecnie jezdze w Arai viper i musze powiedziec, ze kask jest swietny tylko ze cholernie glosny. Mysle, ze wplyw na to ma budowa tych bocznych klapek, ktore wytwarzaja duzo szumu. Rok temu sie wahalem pomiedzy nim a XR1000 i teraz troche zaluje.
    • Drodzy Forumowicze, powiedzcie mi, który kask jest naprawdę cichy. Już wiem, że Shoei XR1000 jest tak głośny, że przy 120 km/h można zgłupieć. Położenie się na baku trochę pomaga, ale i tak jest za głośno. Słyszałem, że ciche są kaski Schuberth, ale raczej są poza moim zasięgiem finansowym. Interesują mnie integrale albo szczękowce.
    • Zastanawiam sie jaki kask kupić by było cicho. Myśle o jakims integralnym IXS, bo są chyba ciche, troszke ciężkie, no ale mam jeszcze wątpliwości. Może mi coś poradzicie. Coś w cenie 500zł
    • Znacie może jakieś linki z porównaniami kasków motocyklowych. Szukam dobrze wyciszonego kasku (integralnego),inne rzeczy jak waga, cena itp. sa mniej istotne. Dajta jakiegoś linka albo cóś polećta!!! Pozdr.
    • Mam drag stara 650 ale jest bardzo cichy. I to mnie wpienia. Co zrobić aby nabrał on szlachetnego brzmienia ?? Czekam na wszelkie pomysły. A jeśli ktoś się na tym zna i jest z Wrocławia to się polecam. Z góry dzieki Skylab
    • ile wchodzi oleju do silnika? druga sprawa,mam orginalny wydech ktory jest dosyc cichy a moglby byc bardziej rasowy, co z tym zrobic , wymienic na inny?
    • Witam Zastanawiam się właśnie nad kupnem nowego kasku. Obecnie używam integrala Nolan N81 i nie mam do niego specjalnych zastrzeżeń, dlatego mój nowy nabytek miał być podobnej klasy. Natknąłem się jednak na Allegro na AIROH SV55 (kask szczękowy z wbudowaną osłoną przeciwsłoneczną)i teraz mam dylemat czy taki wynalazek byłby lepszy niż klasyczny kask integralny? Dodam że latam na ścigaczu. Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenie w tej materii to prosze o porady.
    • Ktoś używa tych kasków? Proszę o opinię. Zależy mi na kasku dość cichym, szczelnym, z wysuwaną ciemną szybą i oczywiście z otwierana szczęką.
    • Witam forumowiczów, Szukam sklepów w Warszawie handlujących kaskami Nolana oraz ubrankami Bering. Nie chodzi mi o Boldor. Przy okazji jestem ciekaw opinii o Nolanie N41. A może ktoś w Was poleci jakiś inny kask do choppera? Co prawda był tu już wątek o kaskach ale dotyczył integrali. Pozdrawiam.
    • Witam wszystkich. Mam dylemat - chce kupic kask i nie moge sie zdecydowac. Napiszcie jesli macie jakies doswiadczenia z ponizej wymienionymi lub podobnymi. Jezdze turystyczno-sportowym XX'em i tak tez go wykorzystuje tj czsami na prawde smigam ale i trasy po kilka tysiecy kilometrow (raczej 5 niz 2) nie sa mi obce. Kask powinien byc wygodny (to juz sam musze ocenic), cichy, z dobrym (ale bez bajerow) nawiewem i latwo wymienialna szyba. O bezpieczenstwie nie wspominam bo to podsta...
    • co proponujecie przy cenie zakupu roznica max stowka a zalety na korzysc szczeki.przyklad airoh 650 a 740 szczeka.prosze o opinie uzytkownikow.pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się