Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      cichy

cichy

(6 wyników)
    • Idiotyzm, tak samo jak ten pożal się Boże "utwór".
    • I teraz rosyjscy biznesmeni będą inwestować w Polsce ??? Pan ekspert tłumaczy bieżącą sytuację na podstawie danych sprzed kilku miesięcy. A jak rośnie sprzedaż detaliczna - wystarczy wejść do pierwszego centrum handlowego lub sklepu - personel robi za żywe manekiny a klienta nie widać.
    • Pani Ewa Błaszczyk chce jako wyborca zafundować Tuskowi et cosortes "gimnastykę powyborczą" aby go nauczyć pokory wobec wyborców. Ja myślę, ze taką lekcję już pobierał będąc w opozycji.Pani Ewa zaś i inni wyborcy ,którym się to marzy, a przy okazji i ci nie pałajacy zemstą, za brak reform mogą sami gimnastykować się przez następne cztery lata pod rządami gorszej koalicji. Któż więc na tym bardziej ucierpi? Pan Tusk? Czy też może niecierpliwi wyborcy? Może zbyt łatwo zapominamy jednak o poprze...
    • Odrażający, brutalny sposób wyrażania nacisku... I to ma być dyplomacja...? Co jest pewne.. nikt w mojej rodzinie i wśród przyjaciół nie kupił i nie kupi jeszcze długo ŻADNEGO PRODUKTU MADE IN CHINA... [b]FREE TIBET[/b] !!
    • Jak Lech Kaczyński zwoływał Rade Gabinetową w sprawie kryzysu to w GW-nieustannie pisali że jest to niepotrzebna panika.Teraz bronią rząd.Poczekajcie do jesieni-sie dopiero zacznie.
    • Moim zdaniem nie było aż tak cudownie, jak Pan opisał. Pasja to nie opera, bo Ewangelista to niemy świadek, który nie powinien narzucać swojej wizji ani tym bardziej emocji, jego przekaz powinien być zobiektywizowany, tak jak w Ewangelii: zimna realcja "było tak, a tak". Podobnie wstęp, który powinien być subtelny, narastający, tworzący napięcie i dopiero wejście chóru potęguję grozę. U Minkowskiego jest odwrotnie: ogromny hałas od początku, teatralny, niemal rockowy, a wejście ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się