czczony

(8 wyników)
  • Słuchajcie, sytuacja jest następująca: rodzice się rozwiedli. Dzieci są bardzo związane z matką, ojciec zabiera je co drugi weekend. I zachowuje się... no, trochę nieładnie. Oczywiście kłótnie i wrzaski są na porządku dziennym, ale on też wyzywa matkę dzieci i jej rodziców (dziadków, z któymi dzieci też są bardzo związane) - nieobecnych oczywiście - a na dodatek zaczął też wyzywać własne dzieci od "głupich z uszkodzonym mózgiem", bo trzymają stronę matki i dziadków. Do tej pory dz...
  • "Czcij ojca twego i matkę twoją, abyś długo żył na ziemi, którą Pan, Bóg twój, da tobie." Wj. (2 Mojż.) 20:2-17 A jaką cześć tu chodzi? Czy to tylko szacunek?
  • czcij ojca swego i matkę swoją ABY CI SIE DOBRZE DZIALO I ABYS DLUGO ZYL NA ZIEMI. Tak się zastanawiam aby ci się dobrze działo-czyli powodziło a jak się komus nie powodzi to znaczy ze pyskuje rodzicom itp?Jak się ma te przykazanie do tego że komuś się powodzi ma wszystko tzn ze zawsze był posłuszny?Sięgam pamięciom co złego zrobiłam że teraz muszę się liczyć z każdym groszem.Moze to ze po śmierci teścia teściowa chciała przygarnąć swojego syna (mojego męża) żeby był na jej pos...
  • powiem szczerze, ze po tegorocznych wakacjach zaczelam sie zastanawiac, czy ja wlasciwie pojmuje to przykazanie... kiedy jestem tutaj, daleko od domu rodzinnego, wszystko jest proste. Telefon raz na jakis czas z pytaniem co slychac, kartki pamieci wysylane na imieniny, swieta.. normalne ale po ostatnich 2 tygodniach spedzonym urlopie z rodzicami obawiam sie, ze latwiej mi jest sie dogadac z tesciami niz z wlasnymi rodzicami? dlaczego, czy to odleglosc, czy to, ze juz prawie 2o lat mies...
  • Witam Mam pytanie dlaczego ludzie czca papieza? dziekuje pozdrawiam
  • Co prawda związek wyznaniowy nieliczny, ale i tak informacja zachwyca i wzrusza... "Wyznawcy Thora, Odyna i innych bóstw nordyckich, czczonych niegdyś przez Wikingów, będą mieli w Norwegii własny cmentarz w stolicy kraju – Oslo. Będą tam mogli odprawiać pogańskie ceremonie pogrzebowe. - Możemy już zawierać małżeństwa zgodnie z rytami nordyckiej mitologii. Ważne było uzupełnienie naszej oferty przez posiadanie własnego miejsca pochówku – oświadczyła Stine Helen Robe...
  • To może trochę na marginesie wątku o homoadopcji, ale nie tylko w tym kontekście i już dawno chciałam poczytać, co mielibyście o tym do powiedzenia. Jaką rolę odgrywa w Waszym życiu posłuszeństwo? Wiadomo, wymagamy go od dzieci, sami też (z mniejszym lub większym bólem:)) bywamy posłuszni - Bogu, współmałżonkowi, czasem jeszcze rodzicom. Jakimś wartościom? Czy uważacie, że posłuszeństwo jest oznaką słabości czy roztropności? Maiko, bardzo interesuje mnie Twoje zdanie na ten te...
  • witam, ja sie tam na wywodach teologiczno-filozoficznych nie wyznaję i niekiedy w ogóle nie rozumiem, co np. taki/taka levine pisze ... (proszę się nie śmiać, mam tylko 2 fakultety i żaden z teologii) ale zbliża się weekend więc się niepokojąco zastanawiam jak to z tą niedzielą jest w końcu? święty dzień święcić zawsze odnosiło się do niedzieli, a teraz nagle nie??? pozdrawiam serdecznie alex p.s. tylko prosze bez skomplikowanych wywodów ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się