czczony

(5 wyników)
  • Marsze z pochodniami i wyścig samochodowy zorganizowali we wtorek w wielu ukraińskich miastach nacjonaliści. Świętowali w ten sposób 104. urodziny Stepana Bandery. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13129546,_Bandera_przyjdzie_i_zrobi_porzadek___Nacjonalisci.html
  • w czasie przygotowan do biicia rekordu w ukladaniu domino do sali wlecial wrobelek i poprzewracal nieco klockow by nie narobil wiekszych szkod, zostal przykladnie odstrzelony, co - oczywiscie - nie podobalo sie obroncom praw zwierzat, organizatorzy postanowili wiec w czasie glownej uroczystosci uczcic pamiec wrobelka :)))
  • Macie jakies ukochane piosenki o miłości badź z miłością w tle...? takie, przy których zaczynacie płynąć... i cieszyć się że nie jesteście sami... albo takie, które przypominają wam jakąś przykrą z życia chwilę... bo nie samymi różami życie jest usłane...lub różami ze zdecydowaną przewagą cierni... może być banalnie, kiczowato, bo ja i w proste wzruszenia wierzę... w koncu prosty ze mnie człowiek... a ponoć w prostocie siła jest zaklęta... więc na mnie "po prostu"w różny sposób działają...
  • O kurcze blade! Czytam polskie przepisy dotyczące podatku VAT. Skończyłem wyższe studia, ale w tym prawniczym bełkocie zupełnie się gubię. Jak stosować prawo, które jest napisane w ten sposób?!!??? Czy ktoś się zna na sprawach podatkowych i mógłby mi udzielić kilku odpowiedzi? margala@gazeta.pl
  • Sezon bożonarodzeniowy w sklepach zaczął się w tym roku już w październiku. Do tej pory sprzedawcy, szanując polską tradycję, wystawiali bombki i mikołaje dopiero po Wszystkich Świętych. Teraz klienci za jednym podejściem mogą kupić znicze i ozdoby choinkowe, skarpety na prezenty z nadrukowanym Mikołajem, a nawet papier do pakowania podarunków z napisem Merry Christmas. Świąteczne gadżety pojawiły się w sklepie This & That w Centrum Arkadia. Hipermarkety Real rozpoczęły mikołajkową a...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się