Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      dach

dach

(381 wyników)
    • witam.. po długich poszukiwaniach znależlismy projekt naszych marzeń. niestety kąt nachylenia dachu to 20 stopni, podczas gdy wymóg wg planu zagospodarowania dla naszego terenu to 35-45 stopni. czy da się coś w tej kwestii zdziałać? czy takie ustalenia podlegają jakimkolwiek negocjacjom? będę wdzięczna za pomoc
    • dach jest prosty - naczółkowy, dwie lukarny, ma być deskowanie. Chodzi mi o koszty samej robocizny. Będę ogromnie wdzięczna za informację, sparawa jest pilna. Z góry dziękuję za informacje:)
    • Witam! Jakiś czas temu przed zakupem działki z obawy o możliwość wybudowania domu na jej terenie złożyliśmy wniosek o wydanie warunków zabudowy. Uzyskaliśmy WZ i dokonaliśmy zakupu tylko części opisywanej wyżej ziemi. Nadano nam nowy numer działki, więc musieliśmy ponownie wystąpić o wydanie WZ. Była to tylko formalność, ale dokonano jednej zmiany. Narzucono nam kolor dachu w odcieniach czerwieni. Początkowo nie przywiązaliśmy do tego uwagi, ale po rozmowie z architektem okazało się, że nie m...
    • Witam W tym roku spółdzielnia planuje remont dachu, oszacowali koszt jeszcze przed ogłoszeniem przetargu?! Ponieważ mam spore wątpliwości co do zasadności kosztów (130 tyś. Pln), zastanawiam się w jaki sposób mogę to zweryfikować? Remont obejmuje ok. 300m2 dachu (wymiana blachodachówki, membrany dachowej i rynien). Jedna z firm zajmujących się remontami dachu oszacowała przygotowanie kosztorysu remontu dachu na kwotę 2000 pln.
    • dom nie dla dzieci i nie dla osób starszych?
    • Witam. mam taki problem z dachem w domku jednorodzinnym ponieważ została już pokryta warstwa zewnętrzna czyli "eternit" ( nie wiem jak to się nazywa bo to jest płyta falista ale jest bez azbestu i ulega zginaniu) ale bezpośrednio na deski które zostały przybite na krokwie. I mam związku z tym pytanie co zrobić jeśli nie została położona folia przed pokryciem?
    • Witam i proszę o zdanie-wybieram projekt niedużego domku 98-120 m2. Dostępne jest wielkie mnóstwo projektów z dachem dwuspadowy, krytym dachówką. Ponieważ niedawno budowę zakończył brat, w której trochę mu pomagałem, wiem ile kosztował dach. Stąd moje pytanie - znając ceny betonu i stali jestem przekonany, że zdecydowanie tańszy w realizacji jest płaski betonowy dach. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat (pomińmy kwestię wyglądu i estetyki)
    • dach ma być zrobiony od podstaw, czyli nowe belki, deski itd. Czy muszę mieć na to pozwolenie?
    • Witam, zastanawiamy sie z mezem nad wymiana dachu. Dach jest dwuspadowy, 130 m2, zadnych komplikacji (dwa male okienka poddaszowe), dosyc duzy spad. Ogolnie dach bardzo prosty. Obecnie pokryty lupkiem z lat 60-tych. Mam takie pytania do tych ktorzy sie na tym znaja: - veluxy - kiedy wstawic, z remontem dachu, po, przed? chcemy poddasze zagospodarowac, dwa male obecne okienka wymienic na veluxy + dodac trzeci velux - chcemy dach lekki, co byloby dobre i nie rujnujace portfela na dach o z...
    • Witam buduje domek i lada moment będzie robiona więźba dachowa. Wybrałam blacho dachówkę (Aria budmatu 30 lat gwarancji) myślę że będzie ok ale mam problem jak w tytule. Nie wiem co położyć pod blachę: -nie ma sklepienia - dach (40st) całościowo deskowany -folia czy papa pod blachę? Spotkałam się z wieloma opiniami i nie wiem co wybrać. Zależy mi na jakości nie na cenie. Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomocne opinie:-)
    • Sluchajcie, poszukuje ekipy ktora na wiosne zrobi mi ekstra poprawke ocieplenia dachu.Problem opisywalam juz w tym poscie: forum.muratordom.pl/post30544...light=#3054454 doszlam do wniosku ze nie bede poprawiac tego ocieplenia, bo napewno jest to wina zlej izolacji, (w lato na pddaszu jest upal a zima mrozno), szkoda rujnowac cale mieszkanie-poddasze.Sprawa powtarza sie juz teraz chociaz nie ma jeszcze zimy.Postanowilam ze trzeba zdjac blachodachowke i obejrzec ocieplenie, ewentualnie po...
    • Jak w temacie. Dach cieknie i muszę wymienić pokrycie. W tej chwili jest tam położone deskowanie+papa+ eternit, chcę zmienić na blachodachówkę. Koszt obejmowałby zdjęcie i utylizację eternitu oraz położenie blachodachówki, wykonanie obróbek ,rynny ,naprawę kominów itp. Budynek ma wymiary 8x10,dach dwuspadowy,nachylenie połaci dachu 22 stopnie,ścianka kolankowa 1m. Zastanawiam się ile kosztowałyby przebudowa dachu polegająca na: 1.rozebraniu całego dachu i położeniu nowego o kąc...
    • Prosze o rade co zrobic z izolacja dsachu. Dach jest kryty blacha trapezowa lezaca bezposrednio na wezbie. Nie ma deskowania ani folii ktora zapobiegala skraplaniu wody na krokwiach. Teraz chce zaizolowac dach poprzez polozenie welny i wykonczyc plytami gk. Czy ktos wie jak rozwiazac problem z paroizolacja w tym przypadku?
    • Witam. Od pierwszego wejrzenia spodobał mi się ten projekt do którego link znajduje sie na samym dole. Rozmieszczenie , taras , dach , (dobrze wybrałem ) ?? proszę o pomoc ludzi którzy sie na tym znają i mieli już do czynienia z płaskimi dachami oraz podobnymi projektami. Dziekuję ;] www.e-projektydomow.pl/projekt/dom_wolnostojacy/z_poddaszem_mieszkalnym/Belfast_II_DCP268a/PDJ-4735.html
    • kochani w wielkim skrócie- dom jest stary,na dachu jest blacha. cieknie mi na głowę. chcialam wymienic caly dach, ale strych nie ma wylewki betonowej, wogole jest taki ze strach tam wchodzic i obawiam sie ze zaden fachowiec mi tam nie wejdzie bez umocnienia sufitu, a na taki duzy remont mnie nie stac. moze da sie jakos to uszczelnic? poradzcie:(
    • Witam i bardzo proszę doświadczonych fachowców o poradę. Mam dom "kostkę" z płaskim dachem. Proszę o poradę jak najlepiej go ocieplić. Nie wiem jak to sie fachowo nazywa, ale dach jest podwójny (ten wyżej lekko skośny pokryty starą papą). Między dachami jest przestrzeń i są zrobione na ścianie domu kratki wentylacyjne. Dom jest ocieplony styropianem 10cm. Doradźcie jak najskuteczniej docieplić ten dach. Myślałam o nowym pokryciu papą bo są zacieki na nowym suficie i wpuszczeniu pianki pur mię...
    • dach na moim bloku przecieka przydałby się remont, w jaki sposób wyremontować dach aby nie przeciekał? znacie jakies technologię lub firmy specjalizujące się w czymś takim
    • Zastanawiam sie nad kupnem starego domu /lata 50/.Dom zbudowany jest z cegly. Bardzo urokliwy ale oczywisnie wymaga dosc duzego remontu- m.in. wymiany dachu. Przy tej okazji wymienilabym stary strop na betonowy gdyz teraz ma jakies drewniane badziewie. Dom ma okolo 100m2. Ile takie cos moze kosztowac? mysle o dachu z blachy.
    • Mieszkam na ostatnim, 4 piętrze. Jakieś 2 tygodnie temu z hakiem zauważyłam w jednym pokoju na łączeniu ściany z sufitem piękny zaciek. Zgłosiłam to do spółdzielni, przyszli, stwierdzili, że jest śnieg i mróz i że nic z tym nie zrobią, ale jak tylko stopnieje to przyjdą. Tydzień później zadzwoniłam znowu, bo zaciek się powiększył i uznałam, że do wiosny, to będę miała grzyb w całym mieszkaniu. Znowu przyszli, obejrzeli, wleźli na dach i stwierdzili, że uszkodzenie na dachu, ale że coś mogą po...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się