Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      dach

dach

(40 wyników)
    • Bylem dzisiaj umyc samochod. Najwyzsza pora... Nie mialem czasu na reczna myjke, wiec umylem w automatycznej... Wszystko slicznie, zanim nie ruszylem po myciu, z dachu, spod swiatla oswietlajacego wnetrze poleciala woda, duzo wody!!! Okazalo sie, ze przecieka przy antenie na dachu. Na szczescie nie mialem, zwarcia. Odlaczylem swiatlo i wyjalem do wyschniecia. Kurde, kolejna pierdolowata rzecz do zrobienia. Jak mnie ta Thalia denerwuje. Od pol roku ciagle cos sie psuje. Teraz mus...
    • Niebezpieczenistwa zostawiania kabrioleta bez dachu - ide dzis przez garaz w pracy. Oczywiscie wszystkie kabriolety staja ze zdjetymi dachami dla szpanu. Patrze a w Corvette na zaglowku kierowcy siedzi golab. Posiedzial a nastepnie puscil biala rzadka na czarna skore. Ciekawe czy jutro bedzie stala ta Vette z otwartym dachem czy nie....
    • Taki jak np. w P306 SW. W moim mam szyberdach, ale i tak jest cały czas zasłonięty.
    • Mam coś takiego na zbyciu. Dokładnie laminatowy (czyli prawie niezniszczalny) box firmy Inter Pack model AUTOBOX 300. Długi, wąski (na pół dachu) o pojemności 300l. Gotowy do założenia, czekam na propozycje.
    • co za wstyd. Jutro dowiemy się, że nic się nie stało i nikt za to nie wyleci. Nie da się zamknąć dachu na podobno ważnym meczu, nie udało się zadbać o bezpieczeństwo głowy państwa, nic się nie da. Cud że jakoś się jednak zorganizowaliśmy jako państwo.
    • Mazda MX5(24)

Ktoś chyba z forum miał takie autko? Może wiecie jakie są zalety i wady tego modelu? Z tego co widziałem w TV (Fani 4 kółek) rdza atakuje podszybie i nadkola. Poza tym chyba jest bezawaryjna i dobrze trzyma cenę. Nie ukrywam, iż jestem na etapie kupna takiego modelu (powyżej 4 lat) i szukam okazji.
    • motoryzacja.interia.pl/news?inf=650149 Czegoś tu nie rozumiem - A klasa sie wywracała z powodu bardzo sztywnego zawieszenia, wysoko położonego środka cięzkości, małego rozstawu osi i źle dobranych opon. A co z Loganem? Konstrukcja tradycyjna, wysokość w normie, rozstaw osi wręcz za duży jak na klasę, nie kładzie sie bardzo na zakrętach. Albo charakterystyka zawieszenia jest do d... , albo zawiniły opony o profilu 80 (!), albo trzeba urwać łeb groźnej konkurencji dla choćby VW Foxa... W k...
    • wyjeżdża Kobitka z parkingu z torebka na dachu , ludzie do okola sie gapia ja zrównałem sie z nią macham na dach. Pojechała dalej...
    • czyli zanabylismy dorga kupna jakis skrawek ziemi za horrendalne pieniądze i teraz bedziemy budować dom. Potem zasadze drzewo (wlasciwie to juz sporo zasadzilem) i w sumie syna tez zapodałem, wiec reszte zycia spedze bredzac na forum ze swiadomosca zrealizowania planu. Tak czy inaczej - temat budowania przewija sie teraz czesto. W ten weekend odbywaja sie targi budowlane. I jest calkiem ciekawe. Pojawily sie dwie koncepcje. - podgrzewany powietrzem fundament - wyglada na fajna spraw...
    • Musiałem dzisiaj powalczyć z pasiastymi owadami i w ramach wspomnien wykopałekm to: forum.gazeta.pl/forum/w,14718,79387492,,Krajobraz_po_bitwie.html?v=2 Widzę o ile więcej wiem, jednak pamiętałem o tym żeby w momencie pryskania kobiety i dzieci usunąć z zasięgu działania. Poza tym w swoim dobrze juz zadaszonym gniewniku znalazłem dzisiaj to: [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/3/zdjcie0379l.jpg/][IMG]http://img3.imageshack.us/img3/8727/zdjcie0379l.th.jpg[/IMG][/URL] kontrolni...
    • Wczoraj podesłałem Wam drodzy Warszawiacy nawałnicę od siebie:) Moją okolicę stargało bezlitośnie po 18.00. Nadciągnął siniak i zapaliły się uliczne latarnie. Potem wylało sie jak z wiadra i piach z mojej ulicy odpłynął do skrzyżowania:) Niewidzialna siła wzięła się za drzewa i trzęsła nimi jak tyczkami. 15 min. i poszło na Warszawę, ale ekipy jeszcze teraz zdejmują drzewa z ulic. Moja róża wracała ze Stolicy 4 godz. (normalie 1.30) Przezornie doradziłem jej wczoraj pociąg bo miały być ...
    • Rano wychodzę, odśnieżam samochód i w myślach sobie powtarzam: "uważaj na kabel od anteny, uważaj na kabel od anteny....". I uważałem, tylko anteny jakoś nie znalazłem. Zły jestem, antenka była fajna, krótka i wspaniale działająca. Nauczka do pozostałych, nawet na bezpiecznymm osiedlu zdejmować antenę z dachu :-(
    • W sobote dotarla do mnie wiesc, ze znowu ma sypac. Hm.... Dach mojej rezydencji wiejskiej z wygladu nieco przypomina dach baraku. Ma bardzo niewielki spadek. Przelozylo sie to wybitnie na cene wykonania, ale snieg moze byc dla niego grozny. Wczoraj wlazlem wiec na ten dach. Miejscami bylo blisko 50 cm nawianego sniegu. Co wiecej, moja drabina jest na tyle krotka, ze wlezc wlazlem, ale zlezc sie balem, bo ledwo do niej dosiegalem noga. Wyobrazilem sobie sytuacje, gdy dosc gwaltownie przenosze ...
    • Mam pytanie - jeździł ktoś lub miał inne doświadczenia z tym autem? Mam okazję kupić taki z 2004r. z silnikiem 1,6 16V. Sw czyli kombi wszystkomające łącznie z dachem panoramicznym. Autko ma 80kkm przebiegu i jest lekko puknięte (błotni i zderzak z przodu). Chwilowo poszło do sprawdzenia we Francuskim ASO (sprowadza mi rodzina więc mogę ufać), czy nie było wcześniej bite lub coś. Moje doświadczenia z Peugeotami to 207 i 407 i wrażenia pozytywne. Tylko nie mówcie, że nie kupuje się franc...
    • [img]https://img200.imageshack.us/img200/4660/140220101415.jpg[/img] Miałem farta bo nadjechał gość pługiem śnieżnym i za odpowiednią opłatą wykonał kilka kółek po placu celem nawrócenia się do wyjazdu:))
    • [sonda=Czy sie starzeję?] [*]Tak [*]Nie [*]Małżowina mnie zdominowała i zagnała do roboty [*]Poje*ało mnie [/sonda] Nie wiem co mi się ostatnio wydarzyło ale zaobserwowałem gwałtoowny przypływ weny. I tak w ramach jej obecności zostało wykonane co następuje: 1. Zadaszenie tarasu. Planowane od 4-5 lat, tylko ciągłe braki finansowe. Wreszcie w tym roku zarządziłem konkurs ofert (doszedłem do wniosku że przy swoich umiejętnościach koncertowo to własnoręcznie spier*olę...), wybrana ekip...
    • Kolego Typson, potrzebuje jakiegos szybkiego streszczenia zasad savoir-vivre kierowcy kabrioletu. Z uwagi na to ze dzis sie takowym stalem. I nie wiem co dalej - czy nalezy zakupic kapelusz? Szalik? Gdzie sie parkuje jak czlowieka zlapie deszcz i trzeba szybko zamknac dach? I tym podobne drobiazgi ktore wlasciciel kabrioletu uczy sie od starszych/bardziej doswiadczonych wlascicieli. Z gory dzieki!!! P.S Dla ciekawskich - SC 430, 2004 rok, 36 tys. mil przebiegu, srebrny z jasna skor...
    • Pomocy :) Cieknie mi dach w fiacie, zdjęcie podsufitki wykazało że leje się z rogu nad kierowcą... jak to uszczelnić ? Bo w sumie nie mam zbyt ochoty go zaklejać... jadę kupie wazelinę i postaram się go nasmarować może to coś da... proszę o wasze "sposoby". Pozdrawiam
    • a właściwie to nie pozazdrościłem, tylko zostałem postawiony przed faktem i musiałem odwieźć auto demo - kabrionga do Wawy. Jak zwykle wszystko w wielkim pospiechu i w Warszawie byłem całą godzinę - bo spóźniłem się na pociąg ;) Ale powiem jedno - większość kabrioletów nie nadaje się na polskie drogi :( Niestety, sztywność karoserii jest zawsze mniejsza i nawet kabrio typu CC tu niewiele daje. Za to radocha po złożeniu dachu jest ogromna. Podobnie jak ilość spojrzeń innych kierowców czy pie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się