-
Poszukuję sprawdzonych i smacznych przepisów na dietetyczne dania.
Bo ileż można jeść gotowanego kurczaka z warzywami albo rybę pieczoną ?
Z góry serdecznie dziękuję ;)
-
Mam problem ile dać na ślub - siostra cioteczna, jednocześnie chrzestna mojego synka, na co dzień mieszka w Anglii, za 2 tyg bierze ślub tu w PL. Zawsze minimum jakie dajemy znajomym to 500 zł, ale tu się zastanawiam czy nie traktować jej po " macoszemu"
Synek ma już 5 i jedyny raz dostał od niej ptasie mleczko, na chrzest dostał matę edukacyjną za 100.0 zł; . Mojej siostrze rok temu na ślub dała 200 zł ( była z osobą towarzyszącą).
-
Mój chrześniak za miesiąc kończy 18 lat. Nie mam pojęcia ile dać mu
kasy z tej okazji na prezent. Chłopak chce dostac pieniądze, bo
zbiera na skuter. Może ktoś z Was ma w rodzinie świeżo upieczone 18-
latki. Jakiej wysokości kwoty dostawały lub jakie prezenty od swoich
rodziców chrzestnych?
Z góry dziękuję.
-
Wybieramy się na urodziny 8-latka do znajomych, stwierdziliśmy, że chyba najlepiej będzie dać kasę bo do tego etapu nam jeszcze daleko i nie jesteśmy na czasie z 8-latkowymi hitami..
Pytanie ile dać? Nie chciałabym dać ani za mało ani za dużo.
Ani my ani ci znajomi nie jesteśmy bardzo zamożni, reprezentujemy podobny poziom finansowy:)
-
i czy wiecie jaką ma moc?
Przeczytałam art. na gazecie o zarzutach skierowanych do lekarza-ginekologa
wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,8739513,Z_sadu__Czy_wroclawski_ginekolog_oszukiwal_pacjentki.html
i m.in fragment:
"
Wstrząsająca jest opowieść jednego z małżeństw, które przesłuchała prokuratura. "Jeżeli chce pani, aby moje ręce były przy pani porodzie, musi pani zapłacić 2 tys. zł" - miał powiedzieć Andrzej W. ciężarnej kobiecie. Małżeństwo nie zapłaciło. Kiedy więc zaczął się poró...
-
Nie wiem co robić? W ostatnie wakacje moja mama obiecała pomóc mi w opiece nad dzieckiem - miało wtedy 4 m-ce. Poprzednie wakacje oraz w ogóle dużo w ciągu roku zajmowała się jednak moją siostrzenicą (2 lata). Oczywiste było, że moja mama dwójką takich maluchów nie da rady się zająć, poza tym ja nie zgadzałam się na to by ją aż tak obciążać. I od razu mówiłam siostrze, że jeżeli planuje podrzucić swoją małą, to ok., ja znajdę dla swojej opiekunkę. Tylko mają mi powiedzieć o tym.
Moja siostra...
-
Zainteresowała mnie dieta strukturalna ze strony:
www.dietastrukturalna.pl/dieta-1600-kcal/s19
Ciekawa jestem czy jadłospis jest ułożony tak że tydzien po tygodniu jest różnorodny ale także produkty można kupić w zwykłych sklepach a nie tylko eko.
czy dałybyście 199zł za indywidualny plan diety?
Kwota wydaje mi sie bardzo wysoka, zwłaszcza, że można to ułożyc samemu korzystając z książek.
Co sądzicie?
-
Proszę podzielcie się przepisami na zdrowe śniadania, obiady i kolacje dla dzieciaków.
Liczę na dania nie wymagające stania godzinami w kuchni ;-)
Moje pomysły niestety się wyczerpały i wciąż jemy to samo :-(
Będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi :-)
-
A propos "nadużywania zwolnień" przez kobiety w ciązy - taka była nagonka na "wyłudzaczki", "oszustki", "leniuchy" itp. A przecież to standard, jak się słyszy, że ktoś traci wysokie (w miarę) stanowisko, to od razu idzie na L4 i to nie na tydzień i nie dwa. Daliśmy się ponapuszczać na "ciężarówki", a tu dużo lepsze kwiatki i bardziej wyraźne od razu. Nie pani Olejkowska jest jednym przypadkiem! Gdzie tu ta nagonka, te głosy o oszustach i wyłudzaczach, czy najłatwiej po prostu dokopać zwykłym ...
-
I to tak podle łatwo. Nie mogę sobie darować, że byłam taka głupia. Facet chciał żeby mu pieniądze na grubsze zamienić a on mi dał po 10zł. Kurde, sprawdzałam miał dołożyć 10 ale jeszcze "razem sprawdziliśmy". noszsz ****** jeden ! za późno się zorientowałam.
Powiedzcie jakim człowiekiem trzeba być żeby tak ludzi oszukiwać ??? Bezczelnym, wrednym to chyba mało powiedziane.
a on pewnie zadowolony z siebie!!
Człowiek stara się w miarę oszczędzać no i po co ???
-
Tak sobie czytam wątek hellious i oczom nie wierze.
Większość z Was robi dwa dania?
Serio wasi partnerzy/ mężowie sa tacy głodni?
Kurcze nie pamiętam kiedy u nas były 2 dania :)
-
czy byłybyście zdolne do dania łapówki? chodzi mi tutaj o "danie w łapę" za
jakąś konkretną sprawę np egzamin na prawo jazdy. przyznam że ja nigdy w życiu
bym nie umiała, nawet bym o tym nie pomyślała żeby dać łapówkę. jeśli chodzi o
jakiś egzamin oblany któryś raz z rzędu to wolę się postarać raz jeszcze i raz
jeszcze, mimo tego że mogło by to trwać dłużej niż oczekiwałam, niż dać w łapę
i mieć wszystko z głowy...to nie dla mnie, nie umiałabym się uporać z
wyrzutami sumienia.
-
Witam. Za miesiąc mam chrzciny bliźniaków u swojej siostry
Ile teraz trzeba dać na chrzciny każdemu z bliźniaków? Dodam że nie będę
chrzestną.
-
będzie chaotycznie,bo za dużo we mnie świeżych emocji i przeżyć. kto czytał ten wie że zdecydowałam sie na wyjazd bez męża i dzieci, bo życie mnie przerosło. jednak ja tu nie tym chce pisać. mój mąż gdzieś od dwóch lat (albo i więcej) pocieszał przez internet koleżankę z poprzedniej pracy. wiadomo co oni tam robili.on jej pisał piękne rzeczy, słowa (których dla mnie szczędził) no i ogólnie wziąwszy uważam to za zdrade. przeczytałam kilka maili od niej do niego i vice versa. najwidoczniej nie ...
-
Tak jak już wcześniej pisałam jestem po rozwodzie i jestem mamą
sześciolatka... Ostatnio nie zadobrze się dzieje z moimi emocjami, rok temu
odeszłam od męża i wtedy było mi lepiej - między nami w ostatnich miesiącach
małżeństwa zapadła cisza i brak jakiegokolwiek porozumienia. Po roku samotnego
wychowania dziecka, burzach jakie mnie dopadały, stawiania czoła wszystkim
obowiązom zaczynam czuć sie samotna przeraźliwie i zmęczona. Dodam że chciałam
sobie ułożyć życie na nowo z kimś. Nieste...
-
Zebranie w szkole za pasem, a ja dalej nie wiem - powiedzieć, nie powiedzieć, jak powiedzieć?
Syn chodzi do zerówki szkolnej. Ok. 1-2 miesiące temu zgłosił mi (wystraszony trochę, że ja się NA NIEGO będę gniewać), że przyszedł do niego kolega i chciał od niego forsę, a on mu dał. Włos mi się zjeżył i dopytałam - wiem, że to kolega z tej samej klasy, wiem, jak się nazywa. Wiem, że zażądał forsy dokładnie takim tekstem, jak w tytule wątku. Sześciolatek, do czorta!
Odbyłam z potomkiem pog...
-
w Polsce jest 5 przypadków zachorowań ( rekordowo mało od paru lat) a ględzicie o tym do zmulenia. ile można gadać w kółko to samo? macie zaszczepione dzieci? to są bezpieczne. same się boicie odry - to się zaszczepcie - są dostępne preparaty w aptece więc droga wolna.
problem odry jest marginalny, nawet w niemczech, rocznie więcej ludzi umiera na pierdylion innych chorób, a nie na odrę i jakoś nikt o tym tyle nie ględzi.
jak można w kółko od dwóch tygodni gadać o tym samym?
antyszcz...
-
Studiuję zaocznie. Mamy fajnego wykładowcę, pana ok. 50-tki, który na
zajęciach sypie dowcipami jak z rękawa, często pieprznymi, czasem przeklnie,
w zartach oczywiście. Gość ma ogromną wiedzę, jest bardzo lubiany przez
studentów. Lubi pożartować ze studentkami, oczywiście w granicach dobrego
smaku, i lubi też wódeczkę / po godzinach pracy i nie mylić z jakimś
uzależnieniem/. Tydzień temu mieliśmy kolokwium, natomiast wpisy zostały
ustalone na 2.07. Kurczę, a ja idę akurat wyjeżdz...
-
Mamy z mężem problem... Jesteśmy zaproszeni na ślub kuzyna męża i
nie mamy zbytnio gotówki, pół roku temu byliśmy u kuzyna siostry na
ślubie i daliśmy 300 zł (nadmienię,że oni byli na naszym weselu-
wszyscy pracujący-we czwórkę i dali 200 zł). Nie wiem co zrobić bo
na prawdę teraz przyciskamy pasa aby starczyło do końca miesiąca.
Podpowiedzcie coś mądre emamki :-)
-
Oto Policyjny Poradnik dla Kobiet:
www.lubin.policja.gov.pl/www/index.cgi?strona=kobiety&numer=15
Kobiety mogą się z niego dowiedzieć że:
- pamiętaj, że Twój prowokujący wygląd wielu mężczyzn potraktuje jako zaproszenie do krótkiej i owocnej znajomości.
- jeśli spożywasz alkohol na spotkaniach towarzyskich, zakończ jego spożycie na etapie, kiedy wszystko wokół widzisz i postrzegasz wyraźnie. Istnieje takie chamskie przysłowie „baba pijana to cnota sprzedana",
- gdy jesteś sama ...