dania

(223 wyniki)
  • Do mojego porodu zostało mi + - 3 miesiące. Prawdopodobnie będę miała cc (2 powody). Już się z tym pogodziłam. Wkurzają mnie znajome tekstem "no to będziesz musiała coś odpalić lekarce", "no wiesz lepiej jednak coś dać". Wkurza mnie to! Uważam że każdy ma prawo do opieki medycznej. Moja gin. wygląda mi na osobę uczciwą i kompetentną, dużo dobrego też o niej słyszałam. Zresztą chodzę prywatnie, więc coś tam przez te 9 miesięcy ode mnie "uzbiera". Nie wyobrażam sobie, że wciskam jej...
  • Witam, chyba potrzebuje Waszej otuchy i rady, jak sobie z tym wszystkim poradzic? Jestem w trzeciej ciazy, tuz przed rozwiazaniem, w domu dwie dziewczynki 6-ciolatka, 20 m-cy. Jest mi ciezko. starsza wkracza w wiek malego buntu, mala ma tyle energii, ze nie nadazam. Juz nie daje rady. Mam wrazenie, ze zla ze mnie Matka, czesto unosze na nie glos, denerwuje sie, juz nie wiem co robic? Mala (pewnie zostala do tego przyzwyczajona) zasypia tylko ze mna. W ciagu dnia gada caly czas...
  • Dziewczyny mam położną która może być ze mną przy porodzie ale nie wiem ile jej dać? Czy 150 zł będzie ok? Poradzcie. Termin miałam na 17.07 więc nie mam zbyt wiele czasu aby się zastanawiać
  • Interesuje mnie wszystko na temat szwów na szyjke. Kiedy miałyście założony? czego unikać? na co zwrócić szczególną uwage? Czy stosujecie jakieś globulki zeby zapobiec infekcji? Jak długo byłyście w szpitalu? czy długo się po zabiegu plami? czy cały czas leżałyście? Każda nawet drobna uwaga jest dla mnie bardzo cenna!!! Jestem dopiero na początku ciąży zbliżamy się do 6tc i wiem że założą mi szew ok 12-13tc dlatego mam tak wiele pytań. Straciłam już jednego dzidziusia i teraz chce...
  • www.rodzicpoludzku.pl/akcja/index.php
  • no właśnie.. jak w temacie jestem w 38 tc nie poszłam do szkoły rodzenia, bo sama myśl o porodzie mnie paraliżuje bałam się, że usłyszę coś makabrycznego - wolałam więc NIE słyszeć a teraz z kolei panikuję, że nie dowiedziałam się czegoś BARDZO ważnego co by mi jednak pomogło.. może ten post brzmi głupio, ale bardzo Was proszę (te, które już rodziły) - napiszcie czy w trakcie porodu NA PRAWDĘ pilnowałyście tego oddychania ? I czy jednak nie powinnam się udać np na jakieś konsultacj...
  • Ostatnio byłam u lekarza i zastanawiałam się jak mu powiedzieć o tym,ze chciałabym isc już na odpoczynek jestem w 20tc i czuje się sennie,zmęczona i często mam zawroty głowy powiedziałam o tym wszystkim lekarzowi dał mi L4 na 30dni i powiedział,ze byłoby dobzre jakbym wróciła do pracy później na 2 m-ce a następnie da mi wolne od około 30tc do końca ciąży powiedział,ze bdzie mieć kontrol z zuzu i ja tez oraz,ze w razie takiej kontroli to nie ma żadnych medycznychp/wskazań do wykonyw...
  • Buble, które mi wcisnęli skubani marketingowcy: - wszelkie kremy, olejki i inne mazidła przeciw rozstępom. Największa i najdroższa bzdura na jaką się nabrałam. To wszystko bujda na kółkach. Jedyne co można zrobić, to nawilżać, nawilązać, nawilżać. W moim przypadku najlepszymi nawilżaczami okazały się: zwykły krem Nivea i olejek dla niemowląt. Doszłam do tego gdy już wyciapałam ze dwa opakowania superdrogiego specyfiku. - żel do masażu krocza :) No kupiłam, pomasowałam się dwa razy ku...
  • Mam dylemat :/ Chodzę do dobrego lekarza, wybrałam go z tego względu, że z wielu opinii wiem, ze jest świetnym specjalistą, zarówno ginekologiem jak i anastazjologiem. Słyszałam, że jako jeden z nielicznych w szpitalu, w którym będę rodzić, świetnie radzi sobie z wszelkimi komplikacjami podczas porodów, świetnie obchodzi się z pacjentkami itp. Zależało mi, żeby był przy moim porodzie bo naprawde bardzo mu ufam. On chętnie się zgodził, dojeżdża do swoich rodzących nawet w środku ...
  • Witam,jestem 5,5 miesiąca wciąży pracuje w prywatnym przedszkolu z 3 latkami chciałam już przejśćna zwolnienie bo jestemdużona nogach, kręgosłup mi wysiada bo z 3latkami to więcej opieki niżpracy dydaktycznej a i w domu mam 3 latka ,niestety lekarka uważa że przesadzam,moja bratowa też do niej chodziła i też musiała się i naprosić i nakłócić z lekarką o zwolnienie, czy to normalne???
  • Tylko Ksawier nie Ksawery, bo nie wiem czy jest takie imię a bardzo mi się podoba, wiem że jest pisane przez Xawier,ale ta forma mi nie odpowiada.Proszę o odp. Pzdr
  • Jestem po 2 cesarkach (9 i 10lat temu).Rodziłam przez CC, bo wypadła pępowina(1 cc),2 CC bo okres między 1 był za krótki i bali się że nie wytrzymają szwy.Teraz jestem w 14 tyg ciąży-mieszkam w Anglii,a tutaj opieka jest kiepska.Chcą mi robić CC,bo niby po 2 tak trzeba,zaznaczam że moje dzieci urodziły się o czasie i zdrowe.Z tąd moje pytanie -czy muszę mieć cesarke???Prosze poradźcie mi.Czekam na Wasze uwagi.Dzięki
  • Wrrr... 8 godzin dziennie przy kompie z brzuchem na kolanach i nikt nie chce mi dac zwolnienia. Byłam już i państwowo i prywatnie i nagle wszyscy się boją kontroli ZUSu. Czy konieczne jest w ogóle zwolnienie od ginekologa? Nie może być od ogólnego? Jak to w ogóle jest z tymi zwolnieniami???
  • Kochane, piszę w imieniu siostry, która ma problem ze swoją gin. Problem polega na tym, że nie może dostać od niej zwolnienia lekarskiego. Za 2 tygodnie ma termin porodu, źle się czuje, ma bule brzucha (mówi, że chwilami z bólu nie może zrobić kroku), ma napady gorączki i generalnie widać, że jest jej ciężko. Żeby tego było mało, mieszka na wsi i do pracy dojeżdża ponad 30 km autobusem. Pracuje 5 dni w tygodniu plus co drugi weekend. OD 2 miesięcy stara się o zwolnienie jednak gin zaw...
  • Dziewczyny dajcie spokój z tymi imionami! Na pierwszej stronie forum jest już kilka wątków o imionach a ciągle się pojawiają nowe! Alex, Nadia, Ida, dla chłopczyka, dla dziewczynki itp. Mówi się że o gustach się nie dyskutuje, więc na pytanie "czy wam się podoba Krysia, Zoasia, Marysia......" nie otrzymacie nigdy jednoznacznej odpowiedzi.Ile ludzi tyle opinii. To jest Wasze dziecko i Wasza sprawa jak mu dacie na imię. Nikt tu na forum przecież nie pyta "czy podobają Wam się niebieskie ś...
  • Witam wszystkie przyszłe mamy.Chciałam Was ostrzec przed terrorem laktacyjnym w naszym kraju.Sześć tygodni temu zostałam mamą-miałam wywoływany poród(9dni po terminie)w związku z czym nie miałam pokarmu.Jedna z położnych nakrzyczała na mnie,że powinnam kilka dni przed porodem pić herbatki na laktację-tylko skąd to miałam wiedzieć?!!!Pierwsze załamanie:(Kiedy już miałam pokarm, moja córeczka zaczęła ulewać-jadła i oddawała, następnie wrzeszczała, bo była głodna, a ja juz nie miałam...
  • Pomiędzy 12-14 tygodniem ciaży mam zrobić USG. To USG jest podobno ważne bo coś tam liczą i mierzą, mogą też wykryć jakieś wady genetyczne. Zaproponowano mi zwykłe USG za 80 zł i jakieś 3D za 200 zł. Mam dać te 2 stówki czy to znowu jakaś nowość-dla-napaleńców? Mam 29 lat, pierwsza ciaża.
  • Dziewczynki!ciąża i poród to dla mnie najokropniejszy czas w moim życiu, który kojarzy mi się tylko i wyłącznie ze strachem, strachem i jeszcze raz strachem...całą ciążę byłam obrażona na cały świat, że muszę rodzić, spać nie mogłam ze strachu przed porodem,w rezultacie zdecydowałam sie na poród w prywatnym szpitalu, chciałam cc na życzenie, latałam do 5 lekarzy ( i to nie z powodu strachu o dziecko, tylko o siebie!!!!!)i moje życie było koszmarem.Mój poród w końcu siłami natury t...
  • Witam Mam prawie 7mies synka.Pare dni temy wyszlo ,ze jestem znowu w ciąży.Nie planowałam teraz drugiego dziecka,ale tak wyszło,wiem,ze to moja wina bo niezabezpieczylam sie na czas...tabletki teraz leza bo miałam zacac brac(czekalam na okres) a tu niespodzianka....byl to dla mnie szok,załamalam sie...bo chcialam poswiecisc sie jedynie synkowi...a wiem z czym przyjdzie sie zmierzyc...boje sie czy dam rade....mysle juz o takich sprawach jak...karmienie..spacery....ogolne wychow...
  • rzeczy przychodzą mi do głowy. W trzecim tygodniu ciąży (o której w tym czasie jeszcze nie wiedziałam) leciałam samolotem i na lotnisku w Moskwie kazali mi wejść do kapsuły, w której zostałam przeskanowana. Wiecie może, jakie promienie wykorzystywane są w tego typu wynalazkach? Z góry dzięki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się