dania

(180 wyników)
  • Hej dziewczyny, dziś się lekko zestresowałam , choć pediatra powiedziała, ze to nie jest nic groźnego jednak... wiecie jak jest, ze człowiek zaraz zaczyna panikować, chodzi o to,że nasza mała od urodzenia miała zaczerwienioną kropeczkę na lewej powiece, jak bylismy na kontroli to pediatra mowiła, ze zobaczymy co się z tego rozwinie, teraz nasza mała ma prawie 3 miesiące a ta kropeczka zgrubiała , powieka wydaje się często napuchnięta i dziś lekarka stwierdziła,że moze to być chłoniak jamisty ...
  • Bo chyba wyłysieje w ciągu miesiąca, jakaś masakra, włosy wychodzą mi garściami, po urodzeniu Tymka nie pamiętam takich akcji, owszem wychodziły mi włosy ale nie tak jak teraz po urodzeniu Toli! ratujcie, dajcie namiar na 'coś' naprawdę skutecznego , co moze Wam lub komuś faktycznie pomogło, moze byc z górnej i dolnej półki cenowej , byle pomogło!
  • mój tato ma możliwość załatwić Julci przedszkole, bo niezapisywałam jej wcześniej, bo niewiedziałam jak będziemy stać finansowo.. na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć że te 400zł by się znalazło, ale niewiem co zrobić? mama mówi że ona jeszcze malutka, że za rok mam ją dać, że ona ją popilnuje za darmo i niemam się przejmować, bo jak pójdzie do przedszkola to choróbska będzie przynosić i szkoda dziecka, no ale z drugiej strony w przedszkolu nauczy się wielu rzeczy, będzie miała ko...
  • właśnie robię na obiad i zastanawiam się czy mogę dać Klaudiuszkowi
  • bo wcześniej nie chciało. Ja się zastanawiam właśnie do spania czy nie dawać bo teraz już wie do czego on służy bo dałam jej raz do zabawy.
  • normalnie czuje się jakbym krzywdę dziecku zrobiła, no ale nie chciało to świństwo po dobroci dać się wyleczyć. wiem że to głupie bo jest wiele dzieci które już wielokrotnie miały antybiotyk no ale Roch jeszcze nigdy no i stresa mam. powiedziała lekarka że nie jest ostre ucho ale nieładnie wygląda i poradziła żeby przy jego poziomie niedosłuch nie czekać z drenami tylko zakładać od razu bo leki na tym etapie nie pomogą wiele, no i jutro dzwonię żeby się na wizytę dostać i na listę do dziekano...
  • W tym roku my robimy Wielkanoc, zaprosilismy przyjaciół , macie moze jakies adresy/linki do propozycji dań na Wielkanoc? najlepiej aby przepisy byly ze zdjeciami, szukam pełnego jadlospisu na Wielkanoc! Pomozecie?
  • No i tak troche sie pokręcił, pokręcił i spał do 6.00...ale o tej godzinie tez nie dałam i spanko do 8.00 - potem butelka... a smakowało ze hej! Ciesze sie ze udało mi sie byc i w tym momencie konsekwentną, chciałam odstawić i odstawiam.
  • a tym samym butelkę, ponieważ butelka służyła Mai wyłącznie do picia mlecznej kaszki. A od 4 dni Maja na mleko mówi "bebe" i nie chce nawet powąchać. Muszę wykombinować jej coś innego na pierwsze śniadanie, dziś zjadła niecałą kromkę chleba z szynką i popiła sokiem, ale obawiam się, że jej niechęć do pieczywa zwycięży pewnego dnia i nie będę miała co jej dać jeść. Generalnie ostatnio odstawiła większość owoców, serków różnych nie je od jakiegoś czasu, kaszy łyżką nie ma mowy, co dziec...
  • laski dajcie jakieś sprawdzone przepisy/linki na pierniczki. Najlepiej takie żeby długo były świeże, bo zamierzamy je piec w przyszłym tyg., własnoręcznie ozdobić i obdarować nimi rodzinę. Marzą mi się takie wielkie mięciutkie serca oblane lukrem, pachnące korzennie i powieszone na czerwonej wstążce na choince :D Aha i dajcie jak znacie sprawdzony przepis na lukier tylko taki zastygający i żeby dało się jakieś ozdoby do niego przykleić.
  • Wpadł tu dzisiaj mo jeszcze-mąż, że na 14 na obiad imieninowy jedziemy do mamy. Pomijajśc fakt, że mam dzis gości, to nigdzie się z nim nie wybieram. Ma dzień z synem niech jada. Rozmowa z teściową - dlaczego nie dałam mu Rozalki? - Bo nawet nie spytał czy może ją zabrac. No i znów obraza. Niczego nie nauczyła ją sytuacja na chrzcinach chyba. A ja skoro pierwszy raz powiedziałam co myśle, to już mi wszystko jedno. Za to przez chwile rozmawialiśmy. Powiedziałam mu po raz kolejny c...
  • dziewczyny, boję się, że przegapię ten moment, a wiem, że wy się "zaczajacie" na informację o rekrutacji do przedszkoli. Dajcie znać na naszym forum jak się zacznie, będę wdzięczna.
  • ile dla chrześniaka przeznaczyć kasy? nie mam pojęcia..
  • Ja uwielbiam, M też, Konrad właśnie zjadł pół bułki z serem pleśniowym z takim apetytem, że nadal jestem w szoku (po tej chorobie jeszcze nie odzyskał apetytu). No i teraz się zastanawiam, czy powinnam była mu go dać...
  • kurcze od rana chodziłam jakaś taka zmarznięta, niedogrzana :) Tak popołudniu napaliłam w piecu (oczywiście dokładając do pieca z 2x)że po około 3h na termometrze w domu było 31st, ufff ale zrobiłam w domu skwar, okna wszystkie już porozszczelniane ;)))
  • wiem,ze robisz Ty Złota Rączko;-) daj przepisa
  • tak wlasnie moje Mloda powalila mnie dzisiaj.leze kolo niej a ona dotyka mi spiechrznietych ust i mowi''mamunia daj polize Ci to suche, suche masz :D:D:D''i zabiera sie do roboty. Ja mowie kochanie nie mozna tak , to slini palec i smaruje mi moja kochana suche usteczka. usmialam sie .dobre co?? nie chciala dzis spac i co chwile wymyślała a po 71 siku jak juz nikt jej nie wierzył mowi do meza- gzebalam sobie w siapuli tatuniu- muse umyc rece wiesz- prawda?? :D:D
  • :) Coroczny temat:) Co się u was je? W tym roku planuję zrobi jedną nową potrawę i szukam pomysłu:) Macie 12 potraw?
  • Moja koleżanka na wesele prosi o kasę, chcę jej sprezentować pieniądze ale w jakiś nietypowy sposób. Macie jakieś pomysły? Wiem, że gdzieś można kupić skrzyneczki/pudełka w które można schować pieniądze a obdarowany musi rozwiązać coś w rodzaju łamigłówki, żeby to otworzyć, ale nie mogę tego znaleźć... help..
  • forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=75975345&wv.x=2&a=75975345

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się