daru

(10 wyników)
  • Cześć Czy wie ktoś ile kosztuje aktualnie autobus na trasie Dar-Arusha? Pozdrowienia An
  • Na początku zaznaczam, że przeczytałam wiele wątków na forum i nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi na moje wątpliwości. Zatem proszę o parę cennych dla mnie informacji:) Otóz planuję podróż do Tanzanii, około 3-4 dni safari a potem wypoczynek na Zanzibarze. Wątpliwości mam następujące: 1. Przelot z jednego z lotnisk europejskich ale dokąd? Najtaniej myślałam do DAR ale wszystkie safarii rozpoczynają w Arushy zatem droga 10 godzin autobusem z DAR do Arushy nie wchodzi w grę. Jak...
  • witam wszystkich, czytam to forum od niedawna poniewaz zdecydowalismy sie na wyjazd do Tanzanii a konkretnie do Zanzibaru :) Jestesmy ograniczeni terminem wylot 19go sierpnia i powrot 3go wrzesnia (wiem, jest to okres ramadanu ale trudno z tego co wiem to jest w miare OK). Poczatkowy plan to byl glownie plaza i zwiedzanie Zanzibaru (2 noce w Stone Town i reszta na Jambiani pieknym "boutique hotel" - a przynajmniej mam nadzieje, ze piekny :) Po przeczytaniu roznych wypowie...
  • hej, za tydzien lece do Tanzanii z Londynu, czy ktos wie jak to jest z ta wiza na lotnisku w Dar Es Salaam? ile kosztuje i czy nie robia problemow? i jak dostac wize do Malawi w Tanzanii? ile tra jej wyrobienie i ile kosztuje? dzieki Maciek ------------------- -------------------- ------------------------ www.MaciejDakowicz.com - fotografia - podroze i reportaz
  • pytanie do tych którzy byli, podpowiedzcie prosze jakie inne atrakcje można sobie zapewnić, plaże oczywiście wyglądają jak z bajki ale co poza nimi? może ktoś mógłby się pokusić o porównianie z Kenią? czy "lokalsi" równie nieustępliwi w kwestiach handlowych:)? w sensie czy również trudno się "opędzić"?,interesowałby nas tydzień więc safari na kontynencie odpada.
  • Pod różnymi względami
  • Czy ktoś może dostawał się jakoś z Zanzibaru do Mombasy? Proszę o wszelkie informacje. Dzieki.
  • czy ktoś wie kiedy najlepiej pojechac do Zanzibaru? nie chciałbym trafic na deszcz czy inne nieciekawe zjawiska pogodowe. i jakie dokładnie miejsce polecacie?
  • Czy ktos był w Tanzanii i na Zanzibarze? Szukam nastepujacych informacji: 1/ gdzie kupie tanie bilety lotnicze? 2/ co warto zobaczyc? Jade na miesiac na przelomie wrzesnia i pazdziernika 3/ orientacyjne koszty ( nocleg, jedzienie, nurkowanie, safari, wejscie na Kilimandzaro. 4/ jakies sprawdzone namiary na noclegi, lokalne agencje turystyczne, restauracje 5/ rady, wskazówki odnosnie wyjazdu mile widziane z góry dziekuje
  • Witam, We wtorek wróciliśmy z Zanzibaru, gdzie leczyliśmy zimową depresję ;-). Kilkadziesiąt słonecznych zdjęć + kilka słów tutaj: public.fotki.com/Hubert/zanzibar_2006/ Pozdrowienia Hubert

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się