daru

(4 wyniki)
  • Przyglądając się przepisom "Odliczenia przysługujące w rozliczeniu za rok 2006 - ulgi odliczane od dochodu", cztamy: * darowizny na rzecz organizacji pożytku publicznego - do 6% dochodu * darowizny na działalność kościelną - bez limitu Co to oznacza? jak damy darowiznę na rzecz np. chorych dzieci na białaczkę, na jakiś Dom Opieki, na Schronisko dla zwierzat itd. możemy przekazać dowolną wysokość wpłaty, ale tylko od 6% naszego dochodu dostaniemy zwrot podatku VAT. W tych darowiznach...
  • Prezent(6)

"Dziennik zwraca uwagę na oryginalny prezent, jaki prezydent USA podarował Benedyktowi XVI: długi kij z wyrytymi na nim przez artystę z Teksasu, byłego bezdomnego, przykazaniami. - Wszystkie dziesięć? - zapytał papież. - Yes, sir - odparł George W.Bush." (La Repubblica) Pewno papież treści tych przykazań nie pamieta.
  • Jestem mieszkańcem Bydgoszcy i od 3 lat jestem członkiem Duszpasterstwa Akademickiego. Jestem ogromnie wdzięczny za wszystkie dary które trzymałem przez wspólnotę, jaką jest duszpasterstwo. Zastanawiam się jak działają duszpasterstwa akademickie w innych miastach. Czy są w ogóle potrzebne, a jeżeli tak to jak powinny działać, żeby zachęcić do siebie młodych, a jeśli nie to co od nich odstrasza?
  • forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=957503&a=16736136

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się