albwig 13.09.07, 14:30 Tak sie zastanawiałem. Czy wydaje sie wam, ze w naszym kraju brakuje krwi i honorowych krwiodawców ? Wczoraj byłem oddać krew i oprócz mnie były tam jeszcze 2 osoby. pozdro A Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
superapteka_pl Re: oddawanie krwi 14.09.07, 07:24 ja oddaje krew od lat i jestem z tego dumny! Odpowiedz Link Zgłoś
trsha Re: oddawanie krwi 07.10.07, 15:25 Ja oddaję od 14 lat, mam zdane prawie 20 litrów... Ale jak chodze do nowego centrum krwiodawstwa we Wro to mi się odechciewa... Chyba zacznę gdzieś dojeżdżać... Nie dziw się, że brakuje dawców, ujak eliminuje się ich na pół roku z naprawdę błahych powodów... Odpowiedz Link Zgłoś
maverick777md Re: oddawanie krwi 07.10.07, 15:47 > zacznę gdzieś dojeżdżać... Nie dziw się, że brakuje dawców, ujak > eliminuje się ich na pół roku z naprawdę błahych powodów... Wszelkie normy wykluczenia i stosowane zalecenia są (bodajże) Australijskiego pochodzenia i wpisane są do norm ISO. Wbrew pozorom to, czy ktoś choruje na trądzik, brał leki itp MA ZNACZENIE. Nie zależy to odn "widzi mi się ośrodka" - trzeba być BEZWGLĘDNIE ZDROWYM, by móc oddać krew. Odpowiedz Link Zgłoś