Dodaj do ulubionych

Zbiórka krwi w Centrum Onkologii w Warszawie

05.07.06, 23:12
Operacje są odraczane z powodu braku krwi. Ambulans krwiodawstwa ma być
podstawiony jutro-06.07.06 a krew ma być przeznaczona dla pacjentów Centrum
Onkologii- czyli chorych na raka.Ambulans będzie oczekiwał na dobrowolnych
dawców w godzinach 10-15. Piszę tego posta dla wszystkich zainteresowanych-
wiadomość można potwierdzić w Centrum Onkologii- organizatorem jest Zakład
Chemii Klinicznej Centrum Onkologii.
Post ten umieściłam na kilku forach, może kogoś to zainteresuje?
Obserwuj wątek
    • b_a_l_b_i_n_k_a Re: Zbiórka krwi w Centrum Onkologii w Warszawie 06.07.06, 09:42
      up
      • b_a_l_b_i_n_k_a Re: Zbiórka krwi w Centrum Onkologii w Warszawie 06.07.06, 15:41
        up
    • estelka1 Re: Zbiórka krwi w Centrum Onkologii w Warszawie 07.07.06, 07:20
      Szkoda że nie mieszkam w Warszawie i szkoda że krew mogę oddać dopiero za 2
      miesiące, bo miesiac temu oddawałam - chętnie bym pomogła. Ale wiesz annas, co
      mi się nasuwa w związku z Twoim postem? Że winę z ataką sytuację ponosi nasz
      rząd. Jeszcze 2 lata temu w moim mieście były 2 stacje krwiodawstwa, jedna w
      szpitalu wojskowym, druga w oddziale rejonowego centrum krwiodawstwa.W obydwu
      codziennie było około 10-15 dawców. Potem władze "wojskowego" stwierdziły, iż
      bardziej opłaca im się kupować krew, niż mieć swoją stację.Wydawałoby się że
      wszyscy dawcy z "wojska" przejdą automatycznie do oddziału centrum krwiod. A
      tu ile razy jestem oddać krew, w poczekalni jest 3 góra 4 dawców. Kiedy
      zapytałam dziewczyn, co się stało, dlaczego jest tak mało chętnych do oddawania
      krwi, usłyszałam coś przerażającego. Starzy dawcy powoli odpadają z powodów
      zdrowotnych, czy po prostu z racji wieku. Młodzi...wyjechali za granicę. Ci co
      pozostali to uczniowie, którzy oddają przez rok, potem idą na studia i
      przynajmniej na kilka lat wypadają z obiegu. Pracujący dla odmiany - nie mogą
      zwalniać się z pracy. Przerażające to jest. A krwi brakuje coraz bardziej
    • kasiase Re: Zbiórka krwi w Centrum Onkologii w Warszawie 09.07.06, 17:37
      czy jest mozliwosc oddac krew w inny dzien z przeznaczeniem dla centrum
      onkologii??
      • annas74 Re: Zbiórka krwi w Centrum Onkologii w Warszawie 10.07.06, 16:15

Nprawdę nie wiem- może zadzwonię na Saską i zapytam. Jeżeli oddasz krew to może
        ona naprawdę uratować ludzkie życie,kogoś z Centrum Onkologii lub jakiegoś
        wypadku, może dziecku... Krwi nie przetacza się "od tak". Bardzo dobrze, że
        rozważasz taką możliwość.
    • kasiase Re: Zbiórka krwi w Centrum Onkologii w Warszawie 12.07.06, 09:19
      ja nie moge oddac bo jestem chora(cukrzyca)ale moj maz ma rzadka grupe krwi(O
      RH-) i ostatnio oddawal jakies 4 m-ce temu,ale mysle ze jesli bylaby mozliwosc
      oddania krwi dla centrum,zwlaszcza ze to tylko 10 min samoch od nas,to napewno
      by oddal.szkoda ze nie wiedzielismy o zbiorce.
    • an_nia_76 Re: Zbiórka krwi w Centrum Onkologii w Warszawie 18.07.06, 20:22
      Pojehcaliśmy oddać krew w 9 osób do Warszawy z drugiego końca Polski dla mojej
      mamy , bo inaczje nie zrobią oepracji. Pwoedzieli jej to na drugi dzień jak
      wyjechaliśmy, a mogli wcześniej!!!
      Nie zrbili operacji i wiedzieli jak nas prosili , ze jej nie zrobią gdybym
      chciała oddać ogólnie to zrobiłabym to na miejscu gdzi e mieszkam
      ,a tak czuję ogromny żal,wszyscy czujemy się oszukani. Zatosowano szantaż.
      Wstyd!!!!!!! Nieważne ,czy to Warszawa ,czy małe miasteczko. Oddawajcie krew,
      ale nie dawajcie się oszukiwać, nie dość,że ciężko chorują nasi bliscy , to
      jeszcze muszą walczyć z całym system i z ludżmi go tworzącymi. Pacjenci są
      przyjmowani, ich obecność na oddziale nabija kasę szpitalom, wypisywani, potem
      znowu przyjmowani, to jakiś horror. Na koneic się dowiadują, ze nic nie można
      zrobić , a czas płynie i po 3 mcach nie ma już czego operować....
      Czy w tym chorym kraju nie ma już żadych świętości???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka