Forum Dom Developerzy: Polska
ZMIEŃ
      deweloperzy

deweloperzy

(180 wyników)
    • Proponuję zebrać tutaj wszystkie opinie i oceny o developerach w Krakowie. Jeśli macie jakieś doświadczenia, uwagi, wątpliwości możecie podzielić się z innymi. Każda opinia będzie pomocna.
    • Witam, jacy deweloperzy z poznania mają oferty w MDM? Chciałabym wziąć udział w tym programie, ale boję się, że mnie przerosną formalności, nie wiem na ile można tu liczyć na wsparcie dewelopera...
    • Witam, rozważam zakup mieszkania w stolicy do 400 tys, gł. interesuje mnie jakość mieszkania, dobry dojazd do centrum i trochę zieleni w bliskiej okolicy. Obecnie mam na oku os. Heroldów od Novum, mam rezerwacje chyba na ostatnie mieszkanie w takiej cenie jednak jeśli ktoś jeszcze z was może mi napisać swoje doświadczenie z tym deweloperem to było by super.
    • F.H.U Fleszar-Nieruchomości. Świadczy usługi przy odbiorze mieszkań, domów, lokali usługowych od dewelopera, jak również od firm podwykonawczych. Masz dość niedoróbek i chcesz sprawdzić swoją nieruchomość pod względem technicznym ? Przed podpisaniem protokółu odbioru mieszkania oddaj je w ręce profesjonalisty a unikniesz dodatkowych kosztów podczas prac wykończeniowych. Podczas odbioru Twojego mieszkania zajmuje się: - sprawdzaniem wymiarów pomieszczeń - sprawdzeniem jakości i rów...
    • witam czy umowa na niewybudowany budynek (IV 2010) ma być notarialna? wszędzie trąbią aby podpisywać umowę przedwstępną notarialnie. mój deweloper twierdzi jednak że tego nie praktykuje, powołując się na konieczność wydzielenia gruntu przy takiej opcji. twierdzi również, że jest to umowa usługi a nie przedwstępna (chociaż z tego co widzę, są tam te same punkty). czy mam podpisać? czy mam się czego obawiać? wzór do umowy znajdziecie tutaj: v99.pl/5d84b/ pozdrawiam
    • jakiego dewelopera mozecie polecic w Gdansku ? zdaje sobie sprawe ze nie ma idealnych na naszym rynku, ale mam na uwadze tych ktorzy sa solidni i uczciwi, dzieki
    • Nie znalazłam zbyt dużo opinii o tym deweloperze, a zastanawiam się nad kupnem mieszkania w inwestycji apartamenty wildeckie. Czy ktoś już może kupował od nich i może podzielić się wrażeniami? To prawda, że trudno wyegzekwować naprawę usterek i, że budują byle jak? Poza tym niepokoi mnie troche ta nagła zmiana cen mieszkan z 10tys na 7,2.. nie mają przypadkiem kłopotów finansowych?
    • Uważajcie na tego dewelopera. Grzechy główne : 1. Nie dotrzymuje zawartych umów - roczne opóźnienia 2. Z premedytacją stosuje klauzule abuzywne w umowach 3. Zmienia projekt w trakcie jego realizacji bez konsultacji z klientami 4. Stosuje pokrętną interpretacje przepisów umowy ( wręcz kuriozalną ) dotyczących odpowiedzialności za niewywiązywanie się z umowy wobec nabywców 5. Dobiera podwykonawców którzy z reguły okazują się partaczami i wciska spie...rdolone mieszkania
    • Jest niemal niepojęte że KAZDA firma turystyczna, oferujaca wycieczki czy to za 5000zl czy za 200zl MUSI miec gwarancję/polisę OC organizatora/pośrednika turystyki z ktorej to polisy są potem wypłacane odszkodowania (w razie bankructwa itp) i/lub pokrywane koszty podstawienia samolotu dla juz wypoczywających. To są naprawde smieszne pieniadze w porównaniu z developerką. Najwyzej stracisz pareset zł, lub pare tys i tyle. W kazdym razie mało kto jedzie na wakacje za wiecej niz swoją 1-2 pensje....
    • Witam, Jestem w trakcie negocjacji, a praktycznie już na etapie "domykania zakupu" mieszkania w inwestycji dewelopera WAN przy ulicy Wielickiej (apartametnywielicka). Proszę o opinie osoby, który miały jakikolwiek kontakt z tym deweloperem. Jest to ich pierwsza inwestycja w Krakowie, ale z tego co widziałem w Warszawie "pobudowali" się już dosyć konkretnie. Czy inwestycje były oddawane terminowo? Czy standrad wykończenia był zgdodny z założeniami? Proszę o każdą przydatną informację
    • Proszę o zamieszczanie wszelkich opinii na temat tego dewelopera oraz przy okazji osiedla Jantarowego mieszczącego się w Gdyni Obłuże. Słyszałem różne opinie na temat tego dewelopera i dobre i złe. Złe to takie, że mieszkania i budynki są pośpiesznie budowane i niezbyt dobrze wykonane. Jest mnóstwo poważnych usterek. Reklamacje trwają latami i nie przynoszą skutku. Drugie pytanie dotyczy samego osiedla Jantarowego. Deweloper na początku nie przekazuje aktu notarialnego i trochę się b...
    • Mam zamiar nawiązać współpracę w zakresie projektowania. Jednak moja znajoma ma z tą firmą dosyć poważne problemy z odzyskaniem pieniędzy w tym zakresie. Czy ktoś słyszał o tej firmie? Proszę o informację.
    • O cenie domu decyduje kupujacy, a nie sprzedajacy (deweloper). Deweloperzy wg. autora, "beda sie starali utrzymac ceny mieszkan". Dlaczego utrzymac, a nie podniesc ?
    • głównie interesuje mnie ewentualnie w Gdyni bądź Sopocie. Musi mieć dobrą opinię i kondycję finansową oraz dobre usuality w stosunku do klientów już obsłużonych, kogo rekomendujecie z okolic trójmiasta ?
    • Witam, jak ma się rynek deweloperski w Krakowie? Warto kupować coś nowego? Jakich deweloperów nie polecacie a kogo brać pod uwagę? Pozdr
    • W praktyce deweloperzy nie są tak wspaniałomyślni. W umowach zapisali, że klient, który odstąpiłby od umowy, zapłaci karę umowną w wysokości od 2 do 10 proc. ceny mieszkania lub dotychczasowej wpłaty. ******************************************* Mechanizm kupna-sprzedaży mieszkań jest dla mnie niezrozumiały. Gdybym miał potrzebę wziąć mieszkanie na kredyt, to po dopięciu wszystkich spraw kredytowych zażądałbym od developera gotowego mieszkania, które nogę obejrzeć i pomacać. Wtedy...
    • "...Jeszcze niedawno przedstawiciele inwestorów oraz eksperci przekonywali...," - i co to za eksperci, skoro się mylą w perspektywie 1- m-ca. - heee, a tak naprawdę to tekst jest sponsorowany.
    • [sonda=Czy te porady sa cos warte?] [*]Tak [*]Nie [/sonda]
    • Do wszystkich przyszłych klientów Hossy! Przeczytajcie moją historię. Przez ostatnie poł roku staraliśmy się z mężem o kredyt mieszkaniowy na mieszkanie wykonane przez Hossę - SAMOZWAŃCZEGO dewelopera nr 1 na Pomorzu - i było to coś tak niedorzecznego, że nadaje się do "Uwagi". Zdolność kredytowa była, banki oferowały dobre warunki kredytowe, czekaliśmy tylko na 1 papierek "Bezciężarowe wyodrębnienie lokalu" jak się później miało okazać - papier o tyle ważny, że bez niego ban...
    • Powtórki 'boomu' nie będzie, dopóki ceny trochę nie spadną -- bo są naprawdę na absurdalnym poziomie. Za mieszkanie w standardzie gierkowskim (albo i gorszym) trzeba zaciągać kredyty na lata... :( Nie mówię już o samych cenach gruntów, bo na to deweloperzy nie mają wpływu. Ale i tak trudno sobie wyobrazić, żeby społeczeństwo rzuciło się masowo kupować grunty po 9000 zł /m2 :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna