dolina

(26 wyników)
  • Piękne polany wokół Doliny Chochołowskiej zamieniają się w jeden wielki plac parkingowy - alarmuje "Dziennik Polski". Od początku maja na krokusowych łąkach powstały już dwa "dzikie" parkingi. Urzędnicy twierdzą, że dzisiaj nie mają na to żadnego wpływu. polskalokalna.pl/wiadomosci/malopolskie/zakopane/news/niszcza-unikalne-tereny,1923759,220
  • Zapraszam !!! : www.dolina-rospudy.pl/ .zitr
  • Jedno z moich ulubionych miejsc w Tatrach. Żeby było śmieszniej, nigdy tam nie byłem. Uwielbiam chodzić z Kuźnic przez Kalatówki, Kondratową Dolinę na Suchy Wierch Kondracki. Później Suchymi Czubami idę w stronę Kasprowego, po drodze siadam, patrzę na Cichą Dolinę po słowackiej stronie, uciszam się i zapominam o wszystkim. Ej, pięknie jest tam przy słonecznej pogodzie. Rzeczywiście pusto i cicho w dolinie. Tylko strumyk szemrze delikatnie, nie zagłuszając ciszy.
  • Macie świadomość skąd one sie wzięły? Ja wiecznie mam niedosyt w tym temacie, pewnie nie tylko ja... No to się dokształcamy: www.zwoje-scrolls.com/zwoje21/text09p.htm
  • Kluby Wysokogórskie w Krakowie i Warszawie zapraszają na XX Jubileuszowy Memoriał Jana Strzeleckiego X “Klasyczne” Mistrzostwa Polski w Narciarstwie Wysokogórskim w Tatrach Zachodnich, w rejonie Doliny Chochołowskiej Memoriał odbędzie się w dniach 1 i 2 marca. Więcej informacji na www.kw.krakow.pl
  • Witam, spędzimy z mężem we wrześniu kilka dni naszej podróży poślubnej w Zakopanem :) To było moje marzenie, kiedyś regularnie jeżdziłam i dużo chodziłam po górach, jednak kiedy zaczęło się "dorosłe" życie i cięzka praca to i odkładanie pieniążków itp. woięc przestałam, jednak sentyment pozostał. Teraz chiałabym mężowi coś pokazać, jednak nie jestem dobrą organizatorką. Zawsze to ktoś inny organizował :( Proszę napiszcie kilka propozycji tras, lekkich i przyjemnych (obecnie obydwoje nie...
  • W 2007 r. od grudnia do marca granicę parku przekroczyło 177 531 osób, a w 2008 - 182 915. To wzrost o 3 procent. Na poszczególnych szlakach - na niektórych odnotowano nawet zmniejszenie się ruchu. Są takie, które zawsze cieszą niezmienną popularnością. W 2007 r. na zimowy szlak do Morskiego Oka wkroczyło 44 tys. osób, w 2008 - 58 tys. Inaczej ta statystyka wypada na Kasprowym Wierchu. Tu nastąpił wzrost ruchu turystycznego w okresie zimowym o 75 procent. W 2007 r., w omawianym okresie ...
  • w sobote byłam w zakopanem w dolinie chochołowskiej idąć drogą w głąb doliny zauwazyłam w dośc dziwnym miejscu koło mostka tablice upamiętniająćą smierc młodej bo rocznik 1980 dziewczyny Barbary Wożniak ponieważ było tam dużo zniczy bardzo zaciekawiło mnie co tam się wydarzyło.Szukałam w internecie ale tam nic nie ma na temat tego wydarzenia.Może ktoś coś wie naten temat i napisze co tam się wydażyło będe wdzięczna. Pozdrawiam wszystkich turystów i fanów Zakopanego.
  • OJCIEC ŚWIĘTY JAN PAWEŁ II: "PILNUJCIE MI TYCH SZLAKÓW" w Tatrach Odetchnąć powietrzem młodości 5 czerwca 1997. Jan Paweł II nad Morskim Okiem spotkał się także z ówczesnym dyrektorem Tatrzańskiego Parku Narodowego Wojciechem Gąsienicą Byrcynem i zaapelował, żeby dbać o przyrodę tatrzańską Z Tatrami Ojciec Święty był związany jak z żadnymi innymi górami. W latach młodości oraz przed powołaniem na Tron Piotrowy wędrował po nich wielokrotnie - sam, z przyjaciółmi, z młodzieżą...
  • 28 siyrpnia zaprosomy na stary zwyk bacowski o s o d 2005 w Nowem Bystrem. Stary wątek zarchiwizowano i jest je tutok, to wyjaśni Wom co to za zwyk: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=8245527&a=15776267 Telo.Pozdr.
  • Wybieramy się z dziećmi(8-13 lat) na ferie i planujemy spacer na Sarnią skałę i do Siklawicy doliną Strążyńską - powiedzcie jakie tam są teraz warunki.
  • można będzie niedługo oglądać na stronach internetowych TPN , który będzie widział wszystko: www.tpn.pl "Amerykański satelita zrobił tak dokładne zdjęcie całych Tatr, że prócz zaatakowanych przez korniki drzew, parkowcy mogą teoretycznie podejrzeć zakochane pary. To pierwsze tak szczegółowe zdjęcie satelitarne całych Tatr Tatrzański Park Narodowy kupił 6 września. Widać na nim góry po słowackiej i polskiej stronie. Amerykański satelita IKONOS-2 kilkakrotnie przymierzał się...
  • Witam, mam pytanie - czym (najtaniej) dojechać z dworca PKS Zakopane w rejon Hotelu Mercure Kasprowy. Jeżdzi tamtędy bus spod dworca. bede wdzięczny za informację Tomek
  • Jedziemy z mężem do Zakopanego, on będzie w Tatrach pierwszy raz. Poradźcie proszę gdzie możemy bezpiecznie się wybrać. Czy Sarnia Skała, Gęsia Szyja lub Nosal nie są trasami teraz zbyt trudnymi. A co z wejściem na Kasprowy?
  • Warsztaty dla dziennikarzy - Orla Perć. Zapraszamy Tatrzańskie Ochotnicze Pogotowie Ratunkowe wspólnie z Tatrzańskim Parkiem Narodowym oraz Polskim Stowarzyszeniem Przewodników Wysokogórskich organizuje warsztaty terenowe dla dziennikarzy. Głównym tematem będzie Orla Perć. Ratownicy zapraszają wszystkich dziennikarzy, zwłaszcza tych z Podhala i interesujących się tematyką turystyki w Tatrach, do wzięcia udziału w jednodniowych warsztatach, poświęconych tematyce bezpieczeństwa n...
  • witam, planujemy z dziewczyna spedzic dlugi weekend w tatrach, dlatego chcialbym zapytac jakie sa warunki na szlakach? czy duzo lezy tam sniegu i czy da sie chodzic bez specjalistycznego sprzetu? mam na mysli raczej latwiejsze szlaki tatry zachodnie okolice doliny chochołowskiej i koscieliskiej, czerwone wierchy i kondratowa (chcemy nocowac w tych 3 schroniskach), pozdrawiam serdecznie
  • Start w sobotę 1 kwietnia 2006. Zapraszamy!!! Zawody będą finałem Pucharu Polski i jednocześnie Mistrzostwami Polski 2006. Trasa zawodów: Start przy szałasach na Polanie Chochołowskiej – nartostradą podbieg na Bobrowiecką Przełęcz - dalej na Grześ (1653 m), Rakoń (1863 m), z Rakonia na Wołowiec (2064 m), zjazd do Doliny Wyżniej Chochołowskiej i do wylotu Doliny Wyżniej Chochołowskiej, za elektrownią skręt i drogą leśną do Polany Trzydniówka – dalej przez Krowieniec ...
  • i piękne doliny.......... już za 2 tygodnie o tej porze będę w Zakopanem :))) mam bilety, mam nocleg z fajnym żarciem a przedemną CAŁE TATRY !!!!! żeby mi jeszcze chociaż trochę kondycja dopisała to se na nie wlezę Pozdr.
  • ...po obu stronach TATR: dzis.dziennik.krakow.pl/?2004/06.19/Podhale/h1/h1.html Chodźmy po nich z rozwagą i przygotowani kondycyjnie. Nie zapominajmy o właściwym sportowym ekwipunku, a zwłaszcza odpowiednim obuwiu. dzis.dziennik.krakow.pl/?2004/06.19/Podhale/ Potrzebne są również rękawice i czapki. Śnieg zalega wysoko w Tatrach. Bądźmy ostrożni. Góry wołają, ale też i opłakują nieodpowiedzialnych turystów. Telo.Pozdr.
  • Jak podała Informacyjna Agencja Radiowa: Zakopiańska prokuratura wydała list gończy za mężczyzną, który może mieć związek z zaginięciem 22-letniej turystki w rejonie Doliny Chochołowskiej. To 36-letni Paweł Hajduk, mieszkaniec Białegostoku. Osoby, które mogłyby pomóc w jego zatrzymaniu są proszone są o kontakt z prokuraturą lub policją. Jutro zdjęcia mężczyzny zostaną opublikowane w prasie. Zdaniem prokuratora Stanisława Staszela ze zgromadzonych do tej pory materiałów dowodo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się