dusz

(5 wyników)
  • Tak sobie postanowilam napisac kilka przemyslen jakie ostatnio mialysmy z dziewczynami ze stanow. Otoz natknelysmy sie na video ktore porownuje anoreksje i bulimie to swojego rodzaju (probuje znalezc slowo po polsku) cudzolustwa... Jako oddawanie sie anie i mii. I tak jak dosc sceptycznie podeszlam do pomyslu to jednak na koniec musze sie z tym zgodzic. Oddajemy swoje dusze tym chorobom. Oddajemy im kazdy kawalek siebie. dajemy im sie za przeproszeniem piep***c za klamstwa. Bardzo ...
  • potrzebuje kogoś z kim mogłabym pogadać i kto mnie zrozumie! walczę z anoreksją ale szukam kogokolwiek kto siedzi w ED i rozumie tego typu problemy. jestem na I roku studiów w katowicach, daleko od domu, mamy i osób z którymi mogłabym otwarcie mówić o chorobie. z nowymi znajomymi ze studiów nie jestem jeszcze na tyle blisko aby zwierzać się z tak osobistych problemów zwłaszcza że ludzie normalni zdrowi często nie rozumieją problemu ED. wiem że najlepiej rozumieją się osoby które siedzą razem ...
  • Witam mam 23 lata , bulimia towarzyszy mi od 2 lat. Szukam dziewczyny w podobnym wieku i podobnym miejscem zamieszkania, z którą, w sytuacjach kryzysowych, mogłabym porozmawiać. Chciałabym również się spotkać tak od czasu do czasu i porozmawiać bo nie mam naprawdę z kim.
  • Zacznę od tego, że wolę swoje myśli przekazywać pisząc, a nie mówiąc. Po części jest to list do mnie samej. Rozrachunek z moim „ja”, albo z tym co z niego zostało. Po latach walki z depresją, która „obudziła” się we mnie dwanaście lat temu mam wrażenie, że mój umysł oszalał, a egzystencja sprowadziła do podstawowych funkcji; jedzenia, wstawania itp. Są dni w których czuję momentami „szczęście” ,ale moja zdolność odczuwania zadowolenia zniknęła dawno temu....
  • Rozumiem. Kult ciala panuje. Trudno sobie poradzic z wlasnymi niedoskonalosciami. Wiem tez, ze boli dusza, potem glowa a na koncu cialo. I jest juz za pozno. Dziewczyny. Idzccie do psyachiatry, pogadajcie z kim s zaufanym a nie wypisujecie bzdury o pozytywnym dzialaniu papierosow i o srodkach wymiotnych. Chwila refleksji przyda sie wiekszosci z Was.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się