egipt

(35 wyników)
  • Witam, chciałbym w najbliższym czasie pojechać na kurs OWD do Egiptu i szukam szkoły która organizuję takie wyjazdy. Planowany termin to 7-20 sierpień (może nawet trochę wcześniej). Przeszukałem już kilka stron ale na żadnej nie było podobnego terminu, jestem zainteresowany terminem 7-9 dniowym w rozsądnej cenie. Zdaję sobie sprawę że bez problemu można załatwić kurs OWD na miejscu no ale ja po prostu nie jestem pewny osób z którymi mam jechać i płacenie za jedynkę w hotelu nie za bardz...
  • Wiele osób jest zaniepokojonych obecną sytuacją w Egipcie i zastanawia się czy bezpiecznie jest podróżować do tego kraju gdy trwają zamieszki. Trudno oczywiście powiedzieć jak rozwinie się sytuacja. Jak na razie nie wydaje się by w miejscowościach takich jak Dahab, Sharm el Sheikh, Hurghada, Safaga czy Marsa Alam było niebezpiecznie. Są to miejsca dość odległe od centrów zamieszek. Uczestnicy Kokomoko mogą się czuć bezpiecznie także dlatego, że zapewniamy zmianę miejsca pobytu na Teneryfę...
  • witam, mam taki dylemat... robic kurs divemastera tu w polsce za okolo 1800 zl i jechac do egiptu szukac pracy jako niedoswiadczony divemaster z ok 60 nurami w logbooku, czy pojechac tam na tzw intership i zrobic tam kurs w 2-3 miesiace odpracowujac go na miejscu. Argumentem za robieniem go tutaj bylby nizszy koszt, bo pracujac tam jako divemaster przez 2-3 miesiace zarobilbym wiecej niz wynosi cena kursu w pl, jednoczesnie wiem, ze bedzie mi bardzo trudno znalezc tam prace z 60 nurami...
  • Witam, słyszałam, że płetwy do Egiptu powinny byc "miękkie", ponieważ są to wody ciepłe. i najlepiej paskowe (a nie kaloszowe) czy to się zgadza? poradzcie proszę jakie powinnam kupic... możecie podac konkretne marki, których używacie dzięki wielkie!!!
  • Poradźcie proszę, czy jest sens jechac do Egiptu na podstawowy kurs? Czy lepiej zrobic go w Polsce? Jakie wady i zalety mają oba rozwiązania?
  • Witam Poszukuję osoby towarzyszącej na nurkowanie do Egiptu - początek/połowa października - najchętniej SHARM. Aktualnie posiadam podstawowy PADI OWD. Zamierzam jednak ukończyć AOWD. Jeśli byłaby osoba zainteresowana, poproszę informację na gg 10778483. Jarek. Najchętniej osoby z Łodzi.
  • witam mam pytanie-wyjezdzam do Egiptu na urlop i zastanawiam się czy kupować sprzęt podstawowy-maska,płetwy,rurka w Polsce czy moze tam? jak jest róznica w pieniądzach wydanych tutaj a w Egipcie,wiadomo ze ze w Polsce nie ma az takiego zainteresowania(no chyba ze w sezonie letnim)a tam jakby nie było sezon trwa cały rok.
  • witam wszystkich. czy jest sens kupować piankę ( model Shorty) na styczniowy wyjazd do egiptu (sharm ) do snurkowania ( na razie to mi wystarcza) - słyszałem że woda w styczniu do gorących tam nie należy a ja bardzo lubię snurkowanie.czy może uważacie że pianka jest zbędna bo jest wystarczająco ciepło.poza egiptem zamierzam również korzystać z niej w innych krajach basenu morza śródziemnego ale już wyłącznie latem. jeżeli warto kupić to jaką grubość i gdzie najlepiej można takową znale...
  • Cześć planuję nurasy na początku grudnia w Egipcie czy to dobra pora - pozdrawiam i życzę udanego sezonu nurkowego 2008 ;-)
  • wybieramy sie do egiptu z biura podrózy, jeden uczestnik to dobry nurek reszta do nauki sie przymierza, powiedzcie z jakich najlepiej biur wybrac wyjazd i jakie miejsca byłyby najciekawsze dzięki dzieki
  • słuchajcie, nie mam żadnego kursu zrobionego, czy w Egipcie są możliwości nurkowania dla "bezpapierowców". Towarzyszyć mi będzie osoba mocno zaawansowana - z "papierem". Jakieś szanse?
  • Czy ktoś może mi polecić tani i dobry wyjazd na zrobienie podstawowego kursu w Egipcie? Interesuje mnie wyjazd w lipcu dla 2 osób. Będę wdzięczny za każde info, które nie odnosi się do ofert dostępnych w biurach podróży. Najchętniej dołączę do jakiejś grupy wylatującej z Warszawy.
  • Last minute safari do Egiptu na St.John's do najpięknieszych miejsc nurkowych morza Czerwonego. Cena też last minute! Zadzwoń: 601-13-14-72 Grażyna
  • czy ktoś z was orientuje się jak cenowo wygląda kwestia sprzętu w Sharmie ? czy tam jest taniej / drożej / tak samo jak u nas ? przymierzamy się do zakupu pianek i zastanawiam się czy jest szansa ze w Sharmie będzie taniej niz w PL skoro tam jest większy popyt na takie rzeczy, same bazy nurkowe itp ? czy moze będzie srożej - właśnie dlatego ze to kurort nurkowy ? czy ktoś porównywał ceny ? robił zakupy nurkowe w sharmie ? będę wdzięczna za info. patrząc na ceny pianek tutaj, ...
  • Witam wszystkich bardzo serdecznie:) niedawno wróciłam z Hurghady, gdzie zrobiłam OWD, AOWD i Nitrox, sporo? sporo, ale wszystko zależy na kogo się trafi. Wszystko dzięki rewelacyjnemu instruktorowi i szkole nurkowania. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to służę różnymi cennymi kontaktami. Pozdrawiam:)
  • Chce jechac na kurs OWD do Egiptu. Czyli 4 dni kursu i dwa nurkowan. Jako ze bede sie dopiero uczyl jakosc rafy nie ma tu chyba takiego znaczenia, bo i tak bede sie skupial na oddychaniu, a rafe zobacze dopiero 2 raz wiec prawdopodobnie kazda bedzie niesamowita. Chodzi bardziej o atmosfere miejsca, tym bardziej ze jade sam. *zona w ciazy, a znajomuch pod wode nie ciagnie) Waham sie miedzy Dahab - podobno fajna atmosfera, mniejsza komercha niz w Hurg, a Hurg wlasnie poniewaz Dahab...
  • Wojtku co o tym myślisz? www.koralowemorze.com/kursy.php Zapoznałam się z Twoimi opiniami na temat kursu w Egipcie ale jeśli miałbyś się już decydować :):) to co być powiedział na ten klub? Jak czytam i porównuje kursy w Polsce i za granicą to przynajmniej z opisu wydają się to być zbieżne programy szkoleniowe. Znalazłam kurs w Polsce z wodami otwartymi w Egipcie ale kurs całkowity + wyjazd wynosi prawie 4700pln (1250 sam kurs więc cena standardowa, drogi jest hotel i przelot...
  • Czesc. Razem z zona zamierzamy nurkowac w UK ,jak i rowniez zorganizowac jakis wypad na nurki w Egipcie(Dahab albo Marsa). Szukamy osob(pary) ktorych zainteresowania sa podobne do naszych. Dzieki# Lukas
  • Czy nadciśnie krwi może być przeszkodą w nurkowaniu taim z maską.... lub z butlą? Jadę pierwszy raz wżyciu na wycieczkę do Egiptu gdzie w programie będzie nurakowanie m.in. z łodzi na morzu. czy ktoś moze sie wypowiedzieć i dac ewent. jakieś rady na ten temat?
  • Witam, Mamy w planah pierwsze prawdziwe nurkowane. Chcemy na miejscu skorzystac z usług i opłacić zejscia z intruktorem. Myslimy o Grecji w wersji Last minute we wrzesniu . Macie jakieś sprawdzone miejsce?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się