Forum Turystyka Europa Turcja
ZMIEŃ
      egipt

egipt

(59 wyników)
    • Obrzydło nam jedzenie w Egipcie tak bardzo że chcielibyśmy zmnienić kierunek wakacji. Nie byliśmy nigdy w Turcji więc mam pytanie do tych którzy byli i w Egipcie i w Turcji. Czy jedzenie jest identyczne czy może zupełnie inne? Czy ma też ten sam specyficzny smak i zapach a owoce są drugiego sortu?
    • Hej:) Z tego co pamiętam bylas podobnie jak ja w Egipcie w sezonie letnim. Bylas też w Turcji :) do której ja się wybieram :) Jestem ciekawa Twojej opinii na temat temperatur i ogólnie klimatu panującego w Turcji w sezonie letnim (lipiec,sierpień) w porównaniu do Egiptu. Czy w Turcji temperatura w lipcu jest tez potwornie wysoka, i jak jest przez nas tolerowana? co z wilogotnością ? Jak wieczory i noce? czy trzeba do Turcji zabierac jednak jakieś ubrania z długim rękawem?.Czy ...
    • Witam Musze w najbliższych dniach zdecydować gdzie poleciec na ostatni tydzień września.. Zatem które miejsce bardziej polecacie dla młodej dziewczyny z chłopakiem lubiacych piekne plaże, wode i rozrywke, i dlaczego? :)
    • Doradźcie proszę.W Egipcie byłam rok temu, jestem oczarowana, uwielbiam te klimaty, egzotyka, inna kultura.W Turcji byłam wiele lat temu, w zasadzie nic nie pamietam, zastanawiam sie w tym roku nad tymi dwoma krajami.Czy w Turcji odnajde ten specyficzny klimat Egiptu?Czy jednak to całkiem inny kraj,europejski i jakby bardziej podobny do naszego?jade sama z 8-letnia córeczką i mam dylamat. Pozdrawiam, E
    • Mam pytanie odnośnie powietrza w Turcjii jaki jest tam klimat ponoc wilgotny i trudno sie znosi sie upały
    • Po Grecji i Chorwacji przyszedł czas na Turcję lub Egipt.Który z tych krajów mam wybrać jako pierwszy.
    • Nie wiem co wybrać. Pomózcie
    • Mam pytanie do tych co mieli problemy w Egipcie czy mieli też w Turcji. Czy jedno ma się do drugiego nijak. Chciałam w pażdzierniku wybrać się do Egiptu , ale nie uśmiecha mi się być chorą
    • mam taki dylemat, zastanawiam sie nad wyjazdem z ekipa do ktoregos z tych panstw... i tak sie zastanawiamy co wybrac... W sumie Egipt jest stosunkowo drogi w porownaniu z Turcja i Tunezja. Nie mamy strasznie wygorowanych wymagac... W koncu liczy sie atmosfera i dobra zabawa we wspolnym gronie, Jezeli chodzi o warunmki wystarczy hotel 3*, tylko wazne aby mial ladna plaze i dobre jedzenie (w sumie chodzi nam o All Inclusive)... Ale co lepiej wybrac, bylam tylko w Egipcie, wiec tam w...
    • Może wasze opinie pomogą mi w wyborze, proszę o opinie.
    • Jak wypada porównanie turcji z egiptem - plaże,fakultaty,poziom hoteli, atmosfera.Czy po Egipcie Turcja nie rozczaruje.Prosze o opinie osob które były w obu krajach.
    • Mam pytanko, czy nie boicie się ?Ja wyjężdżam w środe do Turcji , triada ****, i mam teraz stracha. Czy Wy tez, czy ktoś z Was rezygnuje?Kto wylatuje w środe z Poznania?
    • Mam pytanie , Czy w Turcji nurkuje się jak e Egipcie??, czy są podobne wycieczki stateczkami, gdzie się nurkuje, czy należy wziąć sprzęt tzn.okulary, płetwy i rurki ?????
    • Witam was forumowicze tak jak w temacie zastanawiam się czy sytuacja może wpłynąć na podwyższenie cen w tym sezonie do Turcji? w koncu może być większy popyt co wy na to?
    • Pytam na tym forum bo na "Egipcie" ludzie jakoś przyśnięci nie to co tu> Gzie waszym zdaniem lepiej Hurghdzie czy w Sharm el sheikh??Dodam że nie chcę zwiedzać a wypoczywać i jadę z dziećmi?Czy ktoś może mi powiedzieć na temat hotelu Coral Beach Ratana w Hurghadzie i Sol y Mar Mirabel Park{lub Beach bo to kompleks}O tym pierwszym sporo już wiem ale o tym drugim nic!!
    • Od razu napisze, ze pobyt byl w 100% udany, prawie wszystko mi sie podobalo, chce wrocic i zobaczyc inne czesci kraju. 1. Organizacja pobytu-Wezyr-b. dobra, hotel Blue Wave w Obagol k. Alanyi-b. dobry, czysty, jedzenie pyszne (jak sie nazywaja te cienkie chlebki z nadzieniem, krojone na kawalki?), obsluga zawsze b. mila. 2. Pogoda po 15.10-b. dobra, pare razy padalo i byly 2 burze, ale dosc szybko przeszlo, nie stracilam nic przez deszcz, cieplo 24-26 stopni 3. Ludzie poza hotelem-general...
    • Kochani, może doradzicie mi: mój mąż kusi mnie na wyjazd na Riwierę Turecką po 25 października, że ludzi mało, że taniej, że nigdy tam nie byliśmy... A ja się boję, że będzie już chłodno i raczej się nie pokąpiemy. Może lepiej pojechać w tym czasie do Egiptu? Doradźcie, bardzo proszę...
    • witam,do Turcji chce sie wybrac 1 raz bo Egipt mam zaliczony juz kilka razy,Tunezje tez wiec czas na ten region i pytanie mam ktory region byscie mi polecili,chodzi mi o cieple morze i bliskosc ciekawych fakultetow? prosze o propozycje.
    • Witam , mam pytanko odn zamsty Sułtana, czy ta przypadłość dotyka turystów tak często , jak w Egipcie zemsta Faraona?
    • Hej W tamtym roku wraz z dziewczyna bylismy w egipcie w Palmyra Resort, piekne wakacje, jesli ktos chce, udziele wszelakich informacji. Ale do rzeczy. W tym roku takze chcialbym wraz z dziewczyna spedzic wspaniale wakacje. Zdecydowalismy sie na Turcje, znajomi polecaja Alanye. Ale nie tylko ten region wchodzi w gre. Teraz problem jest tylko z hotelem. W egipcie trafilismy 100 procent w nasze oczekiwania. Mam nadzieje ze ktos z forum podsunie pare wyprobowanych hoteli i wkoncu sie zdecyduje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się