egipt

(159 wyników)
  • Byłam w tym roku w Doilnie Królów. Nie można fotografować i robić zdjęć, nawet za opłatą!
  • [i]Mimo wszystko Egipt polskim turystom zawsze będzie kojarzył się z nieco większym prestiżem, niż nawet bardzo atrakcyjne turystycznie kraje europejskie.[/i] Egipt kojarzy się bardziej prestiżowo niż np. Hiszpania? Chyba ktoś tu nie wie o czym pisze.
  • moi drodzy planuję latem wakacje dla dwóch osób na 7 dni na początku lipca. co mam wybrać, jakie miejsce polecacie? waham się nad: a) Nqbay w Egipcie, b) Dżerba w Tunezji c) Agadir w Maroko
  • To jest lipa! Travelasystent.pl to maleńki agencik sprzedający może 2% tego co np. wakacje.pl. Oni mogą podać kierunki i realne zainteresowanie, a Ci goście to najwyżej mogą powiedzieć jak to u nich przy ich asyście wyglądało...
  • spotkaliście sie moze z opinia iz ponoc jesli mam izraelska wize wbita do paszportu to nie wpuszcza mnie do Egiptu?
  • Witajcie. Czy może ktoś polecić jakieś miejsca poza Egiptem na snoorkowanie? Tak, w celach poznawczo-porównawczych?
  • Podane przykłady stosowania niedozwolonych klauzul sa przedawnione; biura Kopernik już nie ma dość długo, pozostałe- o ile mnie pamięć nie myli- zmieniły te zapisy po interwencji UKiK. Sytuacja w Egipcie dość wyraźnie pokazała rozbieżności i chaos w interpretacji prawa, które zresztą nie jest też jednoznaczne. Mocno to było widać podczas konferencji rzecznika MSZ, który wielokrotnie powtarzała, że opinie ministerstwa są TYLKO sugestiami i nie powinny być wiążące, na co UOKiK reagował odwrotn...
  • Czy ktoś był w Egipcie w lutym? Jeśli tak to proszę o parę słów na temat pogody, temperatury. Chciałbym lecieć w drugiej połowie lutego i nie wiem czy można poleżeć na plaży, czy jest słonecznie, jaka woda w morzu? Dzięki za odpowiedzi.
  • Pewnie, że popularność nie spada. Wróciłem w zeszłym tygodniu. Polecam wszystkim, którzy jeszcze nie podjęli decyzji. I chyba nie ma znaczenia z jakiego biura się leci, bo pogoda i warunki są naprawdę boskie. Gorąco polecam Hurgadę - dla dorosłych, dzieci, całych rodzin i oczywiście nurkujących. A-ha, na miejscu działa już Polska telefonia komórkowa nie wiem czy to ery, plusa ale najprawdopodobniej orange. Jest dużo tańsza. Nazywa się [b]Citrus[/b]. - tez polecam.
  • chcialabym w maju wybrac sie gdzies z chlopakiem. mam na mysli cypr albo egipt.moja mama doradza ma cypr gdyz podobno w egipcie jest straszny "syf". a wy co mi doradzacie, i jesli juz to do ktorego miasta>>?? tak zeby nie bylo za spokojnie ani za bardzo gwarno. ladna plaza,dyskoteki, fajne kawiarenki :). dzieki za rady
  • Mam zasadę, że co roku jadę do innego kraju no i mam dylemat. Żadna oferta po Egipcie nie wydaje mi się atrakcyjna :( Czy Kanary są w stanie pobić piękno rafy koralowej? Meksyk chyba trochę za drogi na moją kieszeń. Może mi ktoś podsunie jakiś pomysł
  • Oto jest pytanie... Jesli Egipt, to Synaj, czy Hurganda??? 7 czy 14 dni Jesli Rodos, to Ixia, czy miasto Rodos?? I znowu: 7 czy7 14???? Ludziska pomóżcie , bo od przegladania ofert dostaję kręćka!!! Dingo
  • Byłam w Turcji...Najwspanialszy urlop jaki miałam do tej pory. Zastanawiam się czy go nie powtórzyć. Ale magia Egiptu też kusi....Potrzebuję opinii od osób, które spędziły urlop w jednym i drugim miejscu. Please...doradźcie... Niezdecydowana
  • prosze Was o rade jade pierwszy raz na wycieczke do Egiptu , nie wiem jakie tam jest teraz słońce , jak choroby tropikalne itd. 1)co wziąść ze sobą : może jakieś tabletki na malarie , zaszczepić sie? nie chce całego pobytu spędzić z roztrojem żołądka. 2)gdzie można kupić złotą biżuterie w Egipcie , bardzo chciałabym kupić sobie coś egzotycznego. będę w Gizie , Luskorze , Sharm el Sheik. z góry dziekuję za odpowiedzi. kinga
  • Planuję podróż do Egiptu, ale niestety odstrasza mnie wizja zbliżającej się wojny. Jak tam jest teraz? Czy można się czuć bezpiecznie? Jakie są nastroje wśród Egipcjan? Czy my - Polacy (oficjalnie popierający wojnę z krajem muzułmańskim) mozemy tam jechać bez obaw? Proszę o opinie i odczucia po powrocie z Egiptu.
  • Bardzo chcialbym pojechac do Egiptu, ale niestety - student nie pan - pieniedzy nie mam. Chcialem zapytac w jaki sposob mozna najtaniej tam dotrzec, mieszkac, zwiedzic wszystkie najciekawsze miejsca i przy tym wszystkim dobrze sie bawic... Myslalem o tym aby wynajac apartament dla 4-6 osob gdy konczy sie juz sezon - tak sierpien/wrzesien... wtedy ceny sa nizsze... i mozna pobyc z 3 tygodnie... czy to dobry pomysl? i czy moze ktos zna jakies bioro ktore ma w ofercie apartamenty w E...
  • czy ktos z was byl w egipcie sam(tzn. nie z biurem podróży). Ja mam namiar na tańsze bilety lotnicze i chcialabym sie wybrać. Moglibyście poradzić, czy to w ogole ma sens, gdzie sie zatrzymac, jak szukać noclegu itp. itd.? Z gory dziekuje
  • W lutym wybieram się do Egiptu i w związku z tym mam kilka pytań odnośnie cen w Egipcie.Chodzi mi głównie o ceny napojów w hotelu i na mieście oraz drobnych i większych przekąsek.Do tej pory słyszałem skrajnie różne opinie- proszę więc o Wasze.Przy okazji-jaka jest tam w lutym pogoda?-mam sobie robić nadzieję na kąpiel w morzu? Dzięki wszystkim za podpowiedzi!Mariusz
  • Egipt(5)

Czy był ktoś może w hotelu Hilton Dreams lub Hilton Resort w Sharm El Sheikh w Egipcie. Jeżeli tak proszę o opinię czy mozna tam pojechać w podróż poślubną ?
  • Mam zamiar wybrać się do Egiptu do hotelu Paradise z biurem podrózy Big Blue. Mam pytanie co sądzicie o hotelu oraz o samym biurze Big Blue. Zaciekawiły mnie ich dość niskie ceny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się