Forum Turystyka Świat Tunezja
ZMIEŃ
      egipt

egipt

(52 wyniki)
    • Jestem fanką Egiptu, tym razem postanowiłam jednak obrać region gdzie nie dopadnie mnie zemsta faraona i tak zdecydowalam się na Tunezję. Niestety z pewnością nie pojadę już tam kolejny raz. Baza hotelowa w porównaniu z Egiptem-masakryczna. Dowiedziałam sie nawet co jest przyczyną.Otóż hotelami w Egipcie zarządzają europejczycy, przez co staraja się osiągnąć pewien standard a w Tunezji oni sami dlatego o standard nie dbają. Sam kraj podobnie jak w Egipcie bardzo brudny. Ponieważ aktualnie ...
    • 1. w wyżywieniu miedzy Egiptem a Tunezją ???( dorosli menu malucha) 2. standart hotelu ( animacje , plaża, baseny - brodziki ) 3. tempratura lipiec ???oba kraje jak róznica bardzo bedę wdzieczna za odpowiedź wacham się miedzy oba krajami wyjazd lipiec 2+ 1 - 3 lata dziecko może jakś mama sie wypowie , moze ktoś był w obu krajach
    • Prosze pomóżcie. Z koleżanką chcemy jechać na 2 tygodnie i nie mozemy się zdecydować czy Egipt czy Tunezja. Proszę o informację od tych co byli w obu krajach gdzie lepiej pojechać? z góry dziękuję za pomoc Ewka
    • Mam pytanko, wybieram się w tym roku do Tunezji, rok temu byłam w Egipcie, nie wiem, czy w Tunezji panują podobne obyczaje, co w Egipcie?? Czy też jest tam coś takiego jak bakszysz? Sprzedawcy tak samo nachalni? Żeby dostać lepszy pokój wkładamy kasę do paszportu?
    • Co bardziej polecacie?
    • Byłem na Safarii w Egipcie i na pustyni w Egipcie , wiosce beduinów jeździe na wielbładzie ... uprzejmie prosze tych którzy byli zarówno na Safarii w Egipcie jak i w Tunezji aby zechcieli podzielić się swoim zdaniem ... czy Safarii w Tunezji dwudniowe jest tak inne od tego egipskiego , że mimo dość wysokiej ceny warto się tam jednak wybrać ... czy jednak odpuścić sobie ... bo w gruncie rzeczy jest to dośc po...
    • Witam razem z chłopakiem chcemy wyjechac na wycieczke do tunezji w 2 połowie września, ale mamy mieszane myśli...bylismy w zeszlym rokku w egipcie i bardzo nam sie podobało (piramidy, rafy , nurkowanie itd). Czy do tunezji warto jechac jezeli bylo sie w egipcie?? Chodzi nam o wycieczki fakultatywne itd. a nie tylko plaza i hotel. Słyszelismy ze jest tam w miare tanio , wiec moze lepiej tunezja 5* niz np. grecja 3*? Prosimy o jakakolwiek pomoc pozdrawiamy i zyczymy milego ...
    • Byłam 2 razy w Egipcie i w tym roku planuję cieple kraje i nie wiem co robić. W Egipcie wiem czego mogę się spodziewac(po pogodzię, jedzenie, ludzie, hotele itp) ale zastanawiam się nad Tunezją. Proszę o radę kogoś kto był w obu krajach co mam robić. Dodam, że uwielbiam snurkować a w Tunezji to chyba nie zabardzo z tym. Dzięki
    • 9-letni chłopiec utonął na oczach matki na basenie w Egipcie. Sama mam dwójkę dzieciaków,ale oczy mam dookoła głowy. Pilnujcie swoich dzieci,to może się stać wszędzie Tunezja,Turcja itd. Bardzo współczuje tej kobiecie....nie chciałabym przeżywać tego co ona. www.tvn24.pl/-1,1556702.1,0,1,w-egipcie-utonal-polski-chlopiec,wiadomosc.html
    • Witam forumowiczów. Jak że za pierwsze zarobione pieniądze chcę się wybrać do Turcji. Proszę o jakieś propozycje hoteli, rejony turcji dla chłopaka w wieku 21 lat. Co mnie interesuje aktywny wypoczynek bliskość plaży, jedzenie :]. Dziękuję za propozycję. Cena do 4tyś.
    • Zastanawiam się , który kraj jest atrakcyjniejszy w pażdzierniku na wyjazd z 4 latkiem. Z góry dziękuję za opinie.
    • Jadę do hotelu El Hana Residence 27.09-04.10 z Triadą. Cały czas się zastanawiam czy będę miała problemy żołądkowe takie jak w Egipcie w czerwcu 2007. Dostałam takiego ataku, że wylądowałam w klinice w Hurgadzie. Lekarstwa, które miałam ze sobą nie pomagały, ani te zakupione u nich bez recepty.Dopiero zastrzyki i garść tabletek od lekarza postawiły mnie na nogi w ciągu godziny.Zachorowałam 8 dnia pobytu, piłam po posiłku whisky a hotel też był ****, zęby myłam w wodzie mineralnej.Pocie...
    • Tunezja(7)

Jak jest z problemami żołądkowymi, przydziałem pokoi w hotelu, możliwością wyjścia z hotelu, płatnościami dolarami, etc - czy można to porównać do Egiptu?
    • Czy w Tunezji podobnie jak w Egipcie trzeba płacić bakszysz dosłownie za wszystko.....czy jest pod tym względem nieco lepiej?
    • Witajcie Czy ktos był w Tunezji w listopadzie, szukam miejsca na kilka dni odpoczynku na przelomie pazdziernika i listopada, a najlepiej w 1-2 tydgodniu listopada, tylko czy tunezja to dobre miejsce w tym czasie? jak jest na plazy, czy woda jeszcze ciepla? Olek
    • Prosze o opinie i te pozytywne i negatywne :-)/ wykupilam 7 dni pobytu w Tunezji z BP KOPERNIK/
    • Zwracam się z prośbą do wszystkich miłośników wakacji w Tunezji! Poradźcie, co wybrać: Tunezja z pięknymi białymi plażami czy... Egipt? Zaznaczam, że bardziej interesuje mnie odpoczynek, słońce, plaża, morze niż zwiedzanie. W Tunezji byłam, w Egipcie nie. Ale jakoś jak tak patrzę na te zdjęcia plaż z Egiptu, z piaskiem przypominającym glinę, to jakoś tak.... Nie chcę się rozczarować... Pomóżcie mi. Pewnie nie jeden z Was był w tych dwóch krajach, więc..?
    • Witam Jesteśmy zainteresowani wyjazdem do Tunezji na pozdróz posluba. Tak naprawde zastanawiamy sie Tunezja czy Egipt. Chcemy przeznaczyc na wwczasay ok 2100 na os. na tydzien , podpowiedzcie jaki hotel blisko morze i godne polecenia biuro..
    • Hej, właśnie zastanawiamy się nad Tunezją w XI i mam pytanie. Czy o tej porze można tam plażować się, kąpać, opalać?? Jedziemy z dzieckiem więc to główne cele podróży. Wiem że temp. średnia wynosi około 20 stopni, ale nie orientuje się w wilgotności, w odczuciach temp.
    • jak ktos ma pytanka prosze zadawac:) od siebie powiem ze warto zobaczyc tunezje polnoc jest calkiem inna niz poludnie, to panstwo wielkich kontrastow, warto je poznac, my przejechalismy mysle ponad 2 tys km po Tunezji i naprawde polecamy!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się