egipt

(14 wyniki)
  • Witam Czy można bez obaw leciec na tydzień.
  • Witam wszystkich, Mam problem: w styczniu kupiliśmy z mężem wczasy w Egipcie na konec Maja, a w tym tygodniu okazało się, że jestem w ciąży. Myślicie że ten wyjazd może dojść do skutku? (oczywiście chodzi mi o zdrowie i bezpieczeństwo maluszka). PORADŹCIE COŚ PROSZĘ....
  • Czy któraś z was była na urlopie w ciepłym kraju w 5 miesiącu ciązu? Ja będę wówczas w drugiej połowie 5 miesiąca i zastanawiam czy wybrać wycieczkę 2 tygodnie na miejscu czy może tydzień rejs statkiem a tydzień na miejscu. Czy macie jakieś własne doświadczenia?
  • Zastanawiam czy czy bedac w 17 tc moge wybrac sie w taka podroz? Myslalam o Egipcie ale boje sie upalow i brudu. Natomiast w Grecji bylam juz pare razy i dosc dobrze znosilam upal ale nie wiem jak to bedzie teraz kiedy jestem w ciazy. Czy ktoras z Was wybiera sie na podobne wakacje? Pozdrawiam Magda
  • Hej, mam pytanie do dziewczyn które leciały samolotem będąc w ciąży, czy nic nie zagraża dzidziusiowi.Chciałabym leciec na krótkie wakacje do Egiptu, będę wtedy w 25 tc, czuję się dobrze, czasami w ciągu dnia mam krótkie skurcze macicy, lekarz mówi że jest wszystko ok, jednak obawiam sie czy zmiany ciśnienia podczas lotu nie zaszkodzą dziecku. A moze są mamy które były w Egipcie będąc w ciąży, na co zwracac szczegóna uwagę tam na miejscu, czego unikać itd..... bardzo prosze o wsz...
  • Dziewczyny, błagam, pomóżcie!!! Jestem w jakimś 2 tyg. ciąży (licząc od ostatniej @ 6 tydzień - to chyba prawdziwa data, prawda??). Mam wpłaconą zaliczkę w wysokości mojej miesięcznej pensji oraz kupione $ (druga pensja) na dwutygodniową wycieczkę do Egiptu połączoną z rejsem po Nilu na koniec września/ początek października. O wyjeździe do Egiptu marzymy z mężem i przygotowujemy się mniej więcej od roku. Nagle pojawiły się wątpliwości, czy będziemy mogli lecieć, bo: 1. Przelot ...
  • mojej przyjaciółce zaczyna się 7tc, za 2 tygodnie wybieramy się na wczasy. dzisiaj była u lekarza, powiedział że to dość ryzykowne w Itrymestrze.zabronił jej wchodzić do basenu w obawie przed zarażeniem bakterią, pić ichniejszych soków.nie wiem czy jest przewrażliwiony czy ma rację.ja jestem w 18 tc, do lekarza idę w czwartek, ale nie boję się może. w książkch piszą że II trymestr jest najbardziej wskazany na podróże. odpiszcie proszę, może któraś z Was miała podobny problem, a po...
  • jeśli tak to w którym miesiącu ciąży się wybieracie, to na co zwracacie uwagę przy przeglądaniu ofert biur podróży i które miejsca bierzecie pod uwagę.
  • Zaplanowaliśmy z mężem wyjazd do Egiptu. Przed rezerwacją wycieczki zrobiłam dwa testy ciążowe, oba były negatywne. Ale okazało się, że zrobiłam je za wcześnie. Zrobiłam niedawno kolejny teścik i okazało się że będe miała dzidziusia. Cieszę się bardzo bo chcemy mieć dzidziusia, ale myślałam, że uda nam się wyjechać.Teraz mam dylemat dotczący wyjazdu. Oczywiście zapytam lekarza, ale chciałabym poznać też wasze zdanie na ten temat. Jeżeli ktoś ma jakieś argumenty przeciw lub za pros...
  • mam pytanie czy będąc "ewentualnie :-))" w ciąży można śmiało wyjechać na wakcje do Egiptu?? dodam ze dopiero zaczynamy sie starc, ale decyzje wyjazdowe musimy podjac juz teraz, planowany wyjazd to przelom lipca i sierpnia czyli 40 stopni ciepla na bank. co z szczepionkami przedwyjazdowymi itd. z gory dziekuje za pomoc.
  • Dzis bylam u ginekologa - poczatek 7 t.c., mozna juz zobczyc bijace serduszko. Wg lekarza wszystko OK. Poniewaz wkrotce lece na tydzien wakacji do Egiptu, mam juz od teraz brac 2 x dziennie po jednej tabletce Duphastonu, aby dmuchac na zimne. W zwiazku z tym mam pytanie: 1. Skoro czuje sie naprade (odpukac) dobrze, ciaza rozwiaja sie (rowniez odpukac) prawidlowo, po co wlasciwie brac hormony? Czy nie jest to troche na wyrost? 2. Jesli ewentualnie zaczne lykac - jak odstawiac? St...
  • Prosze was o rade, chcielibysmy we wrzesniu wybrac sie na wakacje do Turcji, stacjonarnie,dobry hotel, wtedy bedzie to jakis 22-24 tydz. Czy ktos był na takich wakacjach?Moj lekarz nie widzi przeciwskazan a ja jednak mam pewne obawy co do latania samolotem w ciazy...
  • Poniewaz zbliza sie czas urlopow, a temat - jechac w ciazy na wakacje czy nie - czesto powraca, chcialam podzielic sie z Wami moimi uwagami na temat wakacji w ciazy. Jestem w koncowce 7. miesiaca, wczoraj wrocilismy z mezem z tygodnai w Egipcie (4h samolotem). Jestem ogromnie zadowolona, ze pojechalismy, bo przez cala ciaze nie czulam sie tak dobrze jak tam (!). Od pierwszego dnia ustaly mi uciazliwe krwawienia z nosa, zniknely obrzeki nog, nawet przy intensywnym spacerowaniu po ...
  • Czesc Dziewczyny, Chcialam sie zorientowac, czy ktoras z Was leciala samolotem w pierwszym trymestrze ciazy? Czy moze byly jakies przeciwskazania? Pozdrawiam, Nina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się