emigracja

(5 wyników)
  • Jaki będzie kres emigracji zarobkowej? Czy rząd robi cokolwiek, by zatrzymać w kraju młodych ludzi? O tym i wielu innych aspektach współczesnej emigracji w ciekawym artykule: londynek.net/czytelnia/article?jdnews_id=3115833&cat_id=50
  • Na innym forum pojawiło się pytanie, które sprowokowało ciekawa dyskusję, bardziej przystającą chyba do "Polityki i Gospodarki". Żeby się więc temat nie zmarnował, wklejam swoją opinię i zapraszam do dyskusji. -------- Zachciało mi się nauki, niegdyś, przyznaję, bez żadnych wzniosłych motywacji. Ot, ciekawe rzeczy, do których zawsze miałem smykałkę. Jeszcze wyjeżdżając z Polski (1998), nie byłem na tyle dojrzały, żeby wyraźnie sobie sformułować inne cele, niż własny rozwój, choć ...
  • Wątek o ameryce i dolarze Cztery zajawkowe tematy Ameryka - największy spadek deficytu w okresie pięciu lat od czasu Drugiej Wojny Światowej stojeipatrze.blogspot.com/2014/11/ameryka-najwiekszy-spadek-deficytu-w.html W Ameryce coraz lepiej - podatki, praca, deficyt. Metale szlachetne przecenione stojeipatrze.blogspot.com/2014/11/w-ameryce-coraz-lepiej-podatki-praca.html Wykres dnia - Ameryka Saudyjska stojeipatrze.blogspot.com/2014/10/wykres-dnia-ameryka-saudyjska.html Wykres dni...
  • Czy zastanawiacie się czasem co będzie czekać nas za kilka, kilkanaście, kilkadziesiąt lat? Zastanawiacie się czasem jaką Polskę zostawimy po sobie my, pokolenie solidarności, które wyrwało nasz naród z niewoli sowietów i przywróciło Polskę Europie? Pomińmy tu słowa o wielkich czynach, heroizmie, ofiarach i wielkich mężach, których sława znana jest w całym świecie. Wysuńmy na chwilę swe głowy z obłoków i porzućmy na moment nasz zachwyt nad własną rolą w tych wiekopomnych przemianach i spó...
  • Biuro Ministra Finansów Uprzejmie Informuje Wielce Szanownych Forumowiczów PiG, iż: "20 lipca 2006 r., czwartek, w Londynie zostanie podpisana Konwencja pomiędzy Rzeczpospolitą Polską a Zjednoczonym Królestwem Wielkiej Brytanii i Irlandii Północnej w sprawie unikania podwójnego opodatkowania i zapobiegania uchylania się od opodatkowania w zakresie podatków od dochodu i od zysków majątkowych. Podpisanie umowy odbędzie się w Ministerstwie Skarbu w Londynie o godz. 10.00, jedynie z ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się