-
Panie Leszczyński, jeżeli sie pisze o "gigantycznym nadzatrudnieniu" w państwowych zakładach, to nalezy sie powołac na jakieś powazne źródło, a nie udawać omnikompetencje. PRL budował tysiace nowych zakładów pracy, bo industrializacja była jego głowną strategią wyjścia z zacofania, a praca wielozmianowa wcale nie dominowała, W usługach i handlu było wrecz fatalnie pod tym względem.
-
Wykorzystywać "swoje" kobiety do rozgrywek politycznych, to stała metoda Kurskigo. Pamiętam jak w telewizji Cugir-Kotka poufale kładła nogi na kolanach Kurskiego, jak jej obiecywał "co najmniej pani poseł..."
-
To przykre, ale nasza druga Wielka Emigracja, to historia bezprzykładnej
klęski społecznej i ekonomicznej. Nie stworzyła żadnych trwałych znaczących
instytucji i schodzi teraz ze sceny, odwrócona plecami i do wolnej Polski i do
nowej fali emigracyjnej. Kto jeszcze czyta Dziennik Polski? (ja czasem
czytam, cholera wie czemu!)
Można się tylko pocieszyć, że tej kasy starczy potomstwu Srebrnej Brygady
istotnie jeszcze tylko na 'kilka lat', a potem zabraknie. Zjednoczone
Królestwo jest...
-
Wiele osób opuszcza ten socjalny PGR rodem z ziem odzyskanych.
Co ciekawe składka zdrowotna w wielkiej brytania dla posiadacza firmy jest o wiele niższa niz w Polsce ale tu mamy przecież socjalny raj na ziemi.
A co do Polski A i B to najlepsze jest to za ta Polska A to Zachodnio pomorskie PGRy na ziemi poniemieckiej
-
Zdziwieni? Ja osobiście w IRL zarabiałem 1900 eur/mies i to po
zabraniu ichniego zusu-5%. Nikt tam nikogo nie sponsoruje-tu trzeba
zasponsorować emeryturki rolnikom,35 letnim funkcjonariuszom,by
otworzyc biznes trzba sie nałazic po różnych urzędach,spełnić
mnóstwo dodatkowych wymagań.I zapieprzac najlepiej do śmierci bo tak
potrzebuje ekonomia naszego kraju. W IRL pprzepracowawaszy 5 lat i
dożywszy 67 lat każdy ma zagwarantowana najniższą emeryture(ok
880eur)U nas tyrajc do sied...
-
Nasze demony mają inne kolory.
Pierwsza refleksja jak się nasuwa to to, że zarówno autor książki jak i recenzent okazali się bankrutami światopoglądowymi. Ich dotychczasowe poglądy nie pasują do rzeczywistości. Ale może to tylko złudzenie. Chciałbym podkreślić jedno zdanie: „Europa potrzebuje wielomilionowej imigracji, by istnieć. Proponuje zmianę jej profilu(....) zamiast niewykwalifikowanej siły roboczej z Afryki i krajów muzułmańskich, wykształcona klasa średnia z Azji i biedniejsz...