Forum Na emigracji POLKI W ANGLII
ZMIEŃ
      emigracja

emigracja

(5 wyników)
    • emigracja(61)

Zawsze sie zastanawiam czy piszacy na tym forum, czyli wy, to tacy co przyjechali do Anglii za chlebem porzucajac wszystko co mieli w Polsce (pewnie niewiele) czy tez tak jak ja - troche przez przypadek...przez studia, przez meza, przez dzieci, przez zbieg okolicznosci. Jestem tu i juz sobie zycia gdzie indziej nie wyobrazam bo tu jest moj dom. I pelna podziwu jestem dla tych ktorzy zostawiaja za soba swoje aspiracje zawodowe, cieplo rodzinne, ojczysty jezyk, polskie jedzenie, bab...
    • ...z UK do ... no wlasnie dokad? A moze sa tu osoby, dla ktorych UK jest kolejnym 'emigracyjnym' domem i sa kraje, do ktorych w zyciu byscie nie wrocili?
    • Czy ktos sie moze orientuje jakie sa mozliwosci emigracji do Australii dla osob posiadajacych brytyjskie obywatelstwo ? Dzieki
    • Przepraszam, jeśli taki wątek już był. Nie znalazłam. Na pewno w Waszych postach przewija się (np. fajny jest wątek o pozytywach życia w Anglii, zwłaszcza dla takich jak ja), ale może zechcecie kilka zdań skrobnąć. Chciałabym sobie to przeczytać w jednym miejscu jak będę własną listę robić. Bo zaczynam mięknąć... Napiszcie co dla Was było "za" wyjazdem, co "przeciw". Co Wam się z tych oczekiwań sprawdziło. Nad czym radzilibyście się zastanowić komuś, kto myśli o wyemigrowa...
    • Przyglądam się pewnemu forum tematycznemu na jednym z portali. Jak to na forum pojawiła się ciekawa dyskusja. Jedna z dziewczyn, która ortografią i interpunkcją za bardzo się nie przejmuje na prośby, upomnienia zareagowała tymi oto postami.. - fragmenty - pisownia oryginalna "mi wystarczy to ze znam siebie i moje mozliwosci a pisze tak naodpierdziel bo musze pilnowac dziecka a zreszta jakbys przebywala za granica to wiedzialabys ze z czasem zdolnosc do ortografii moze zaniknac zna...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się