fantastyka

(6 wyników)
  • Hej, mam nadzieję, że nie powtarzam tematu (jeżeli tak, z góry przepraszam). Chodzi mi o wydawnictwa publikujące fantastykę. Czy znacie i macie ochotę się podzielić tymi, z którymi współpracowaliście/ lubicie/ chcielibyście w nich publikować? Pozdrawiam.
  • Runa(16)

przejrzałam forum, dokładnie jak mi się zdaje, ale nigdzie nie znalazłam informacji na temat tego wydawnictwa. Czy ktoś coś wie?
  • W "wyborczej" dziś ciekawy, choć nieco kontrowersyjny tekst: www.gazetawyborcza.pl/1,75475,4113565.html?as=1&ias=3&startsz=x
  • Wiele dni spędzonych przy klawiaturze, obolałe plecy. Spłodziłam już któreś z kolei opowiadanie. Uczucie, jakbym wychowała dziecko. Pytanie: co teraz? Moje opowiadania nie są ze sobą powiązane, każde jest osobną opowieścią. Wysyłać do magazynów typu Fantastyka? Może i bym się skusiła, ale te opowiadania z czasem przemijają i nikt o nich nie pamięta, poza tym sama Fantastyki nigdy nie czytuję. Myślałam o takim projekcie - zebrać kilku autorów o podobnej pasji, rozesłać do wydawnic...
  • Czy jest wydawnictwo, które chętniej niż inne przymuje opowiadania?
  • ...pewien pomysł - patrzę sobie na to, co polskie wydawnictwa oferują ludziom zainteresowanym szeroko pojętą fantastyką (tak, wiem, lowbrow, eskapizm i w ogóle z czym do ludzi, ale akurat w tę stronę zwichnęło mi gust) - i ze zgrozą załamuję macki, bo tam faktycznie jest niemal wyłącznie lowbrow i eskapizm i w dodatku wykonany najniższym kosztem, sprowadzany do najniższego wspólnego mianownika. OK, to się sprzedaje ("Saga o ludziach lodu" też), wydawcy mówią, że dzieł(ek) z wyższej półk...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się