felietony

(9 wyników)
  • "Ostatnio całe tabuny osób na różnym stopniu rozwoju umysłowego i cywilizacyjnego pouczają mnie, co powinienem zrobić, żeby zostać Europejczykiem. Już nie wystarcza urodzić się i mieszkać w Europie, nie wystarcza nawet znać historię i praktykować cywilizację europejską. Trzeba dokonać specjalnego wysiłku, oderwać się od pokus samodzielnego myślenia i poddać bezkrytycznie zbiorowemu otumanieniu jedynie słuszną ideą jedynie właściwej europejskości. Nikt mi nie mówi, a wraz ze mną ...
  • Temat zahacza o Grossa. Nie tyle chodzi książki, bo nie o ich treść idzie, lecz o sam fakt ich propagowania, odbiór społeczny i motywy TfuRcy i ałtora. Bez złudzeń, to incydentalne sprawy, nikt nie będzie za obronę polskiej pamięci i cnoty umierał nie będzie. Po pierwsze idzie na ostro, bo wyzywają od hitlerowców. Jak zwykle przykład neonazistowski idzie z góry, więc czemu się dziwić niewinnym gestom "Heil Hitler" skoro mamy język Palikota który "wypatroszy Kaczyńskiego a skórę wystawi n...
  • www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040206/publicystyka/publicystyka_a_1.html "Wygląda na to, że nasi euroentuzjaści mają kłopoty z samodzielnym myśleniem i wydaje im się, iż najlepszym wyjściem jest bezrefleksyjne powtarzanie tez swoich europejskich mentorów." "Projekt taki jak Unia Europejska w sposób szczególny winien być poddany krytycznej analizie. Niestety, zamiast analizy najczęściej słyszymy retorykę"
  • A co powiecie o pomyśle SLD na uregulowanie kwestii związków partnerskich? Jak się okazuje projekt ich oderwany jest trochę od rzeczywistości, np Projekt ten zakazuje osobom chorym psychicznie i upośledzonym zawarcie związku partnerskiego, a tymczasem kodeks rodziny daje przecież możliwość zawierania małżeństw takim osobom za zgodą sądu! To co? Związki partnerskie trudniej będzie założyć niż małżeństwo?? heh Polecam spostrzeżenia Kataryny na ten temat: wsieci.rp.pl/opinie/kataryna/Zakazane-...
  • Partia to ludzie. Myślę, że warto zaprezentować najwitniejszych działaczy partii - tych byłych i obecnych. Na początek Stefan Kiselewski.
  • Doskonala analiza dziennikarstwa SM-a piórem niejakiego Marcusa Crassusa (w oryginale to rzymski wódz, pogromca Spartakusa), pisującego od czasu do czasu na różnych Forach Wyborczej. Naprawdę niezła analiza: eurojihad.org/Article2848.html
  • Trzeci tydzien czytam jego felieton w Rzepie i trzeci tydzien straszy LPR, RM, carem, Rosja, itd. O co mu chodzi ?
  • ... nigdy nie dość przezorności”, "(...)Nawet Platforma Obywatelska, która ostatnio wzywa, by w referendum głosować już nie trzy, a cztery razy „tak”, przecież nie protestuje przeciwko zakazowi rozstrzygania w referendum kwestii podatkowych. Jakże zresztą ma protestować, skoro 48 posłów tej partii w swoim czasie głosowało za ustawą zawierającą taki właśnie zakaz? Tymczasem jeśli już cokolwiek rozstrzygać w referendum, to właśnie kwestię obciążeń podatkowych. T...
  • Na początek wpiszę swoich, którzy jak sie domyśłam, w większej części są też Waszymi ulubieńcami. Proszę o dopisywanie innych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się