Forum Kobieta Feminizm
ZMIEŃ
      felietony

felietony

(13 wyniki)
    • Z tego, co przeczytała, wynika, że mężczyzna zrobił film o tym, jak kobieta może być uprzedmiotowina w związku. Ico? Czy pani Duni chwali go, że potrafił dostrzec problem i go pokazać? Ależ skąd! Ona ma pretensje o to, że gdyby autorem tego filmu była kobietą to okrzyknięto by ją zwariowaną feministką, a facet zbiera nagrody! Jaki z tego wniosek? Jeśli mężczyzna nie robi nic - jest zły, bo popiera patriarchalny system ucisku kobiet, jeśli coś jednak robi, to źle, bo zostajej nagradz...
    • www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=16&w=4238902
    • Antyfeministyczna prezentacja konserwatywnych pogladow p.Z.
    • www.krytykapolityczna.pl/MichalSutowski/SantosubitoCzylioltarzzainvitro/menuid-295.html I to nie tylko w KP, bo poprawila sie Polityka czy Wprost. Zdaje sobie przy tym sprawe, ze dla wielu sa tym samym czym Nie bylo dla mnie w pierwszej dekadzie swej egzystencji.
    • W dzisiejszej "GW" Środa napisała felieton o sprawie samobójstwa Ani: www.gazetawyborcza.pl/1,75515,3713547.html Może będę kontrowersyjny, ale moim zdaniem Środa naprawdę dała tym tekstem plamę :\\ Naprawdę, zgadzam się - żyjemy w kulturze patriarchalnej, patriarcha t sprzyja przemocy wobec kobiet... ale co to ma do samobójstwa owej dziewczynki i problemu przemocy w szkole??? Czy wg Środy naprawde (prawie) wyłącznie bite są w szkołach dziewczynki? Naprawdę nie słyszała o chłopcach ...
    • Czy ktoś zna może wyniki badań Jarosława Flisa, o których mowa w felietonie? [i]Kobiety nie poprawiają polityki. Wręcz przeciwnie: polityka psuje kobiety. Wchodząc w to środowisko, stają się bardziej od mężczyzn brutalne, perfidne i fałszywe Swego czasu bardzo popularne było w polskich mediach określenie „temat zastępczy”. Szermowano nim głównie w celu zdyskredytowania tradycyjnych pól zainteresowania politycznego katolicyzmu – wzorcowym tematem zastępczym obwoływano a...
    • Z zaskoczeniem przeczytalem ostatni artykuł K. Dunin w "Wysokich obcasach".Zaskoczenie moje wzięło sie stąd ,że poraz pierwszy od niepamiętnych czasow głownym tematem artykułu pani D.nie był atak (ukryty lub otwarty) na mężczyznę/mężczyzn/męskość jako taką.Po prostu zero antymeskiego jadu.Od razu też wpłynęlo to pozytywnie na mnie w trakcie lektury:byłem bardziej sklonny analitycznie i merytorycznie podejść do treści artykułu,stalem sie nawet skłonny zaakceptować część bliskich m...
    • "Mój pokrętny charakter sprzedajnej felietonistki ujawniła w "Wysokich Obcasach" Kinga Dunin, socjolog kultury, krytyk literacki. Żarty się skończyły. Przynajmniej dla mnie. Oto Dunin wykazała się przenikliwością, której nie powstydziliby się obecni i kolejni członkowie komisji śledczych. Dlatego, droga Pani, szczerze podziwiam za otwarty, piękny umysł i dociekliwość godną Antoniego Macierewicza. Każda lizuska i lizus muszą być napiętnowani. Jak Pani na to wpadła, że co dwa tygodn...
    • Prawie wszystko ,co tu napiszę ,jest repliką na felieton Kingi Dunin w ostatnich Wysokich obcasach/z 23.10./ A zatem: 1) Moim zdaniem, zarówno Nałęcz ,Huelle jak również każdy inny człowiek ma prawo do wyrażania swojego zdania w jakiejkolwiek kwestii/z tego prawa, chciałoby się rzec- niestety ,korzysta też Dunin/.Nie rozumiem ,dlaczego Dunin traktuje właśnie ich enuncjacje jako przejaw ich złośliwości i dyskredytacji werdyktu szwedzkiej komisji 2) Dlaczego Huelle miałby z...
    • Znana aktorka, ktorej gniotowato natchnione felietony mozna znalezc na stronach WO, wlasnie wystapila jako kobieta w TVN24. Garsc cytatow: 'Chce bronic takze kobiet, ktore wybraly dom' 'W jezyku potocznym funkcjonuje pojecie >>to tylko kobieta<<' 'Nie czuje sie dyskryminowana'.
    • W ostatnich Wysokich obcasach dunin znów zabiera glos na temat ,na ktorym sie w ogole nie zna-pisze o mężczyznach.Popełnia przy tym masę głupich uogolnień.A oto kilka z nich: 1)Skutki rozpadu starego,"porządnie urządzonego " świata dotyczą wyłącznie mężczyzn(dziwnym trafem analogiczne skutki dotykające kobiet nie stają się nigdy tematem dla pani D.) -FAŁSZ 2)Skutki te dotyczą raz tego(np "współczesny narcyz") raz innego(np "facet nieciekawy")męskiego podgatunku,ale generalnie doty...
    • do tej pory uwazalem dunin za spedalana lezbijke, czy cos podobnego, jakies monstrum bredzace o queer culture czy gender bzdurender /znalem tylko felietony z wo/ ale po tym www.niniwa2.cad.pl/dunin2.htm juz nie wiem co myslec- jej recenzje sa inteligentne i zabawne czyzby dr jekyl & ms hyde??
    • W ostatnich "Wysokich Obcasach" (zwanych niekiedy "Wysokimi Obciachami") można przeczytać felieton niezawodnej Kingi Dunin na temat nowego filmu Larsa von Triera pt. "Dogville". Osobiście uważam, że film jest genialny, ale prawdziwe wrażenie zrobiło na mnie wspomniane omówienie, w którym mamy próbę odczytania dzieła przez pryzmat feministyczny. Mniam,mniam.Jest to klasyczny przykładem tego, jak osoba z ideologicznymi klapkami widzi tylko to co jej wygodnie. Zdaniem Dunin cała wymo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się