Forum Kobieta Wysokie Obcasy
ZMIEŃ
      felietony

felietony

(37 wyników)
    • Od czasu do czasu przeglądam WO w nadziei na ożywcze nowości. Osobliwie zawodzą felietony. Dziś mamy G. Plebanek i od razu widać,m że felieton to nie jest jej gatunek.Czy nie można by wyszukać kogoś, kto naprawdę umie pisać felietony, nie musi to być aktorka, pisarka powieści dla pań itd. Mamy modę, że felietonistki - to "nazwiska". Stąd mamy zalew w pisemkach aktoreczek, tancerek i temu podobnych specjalistek. Niestety nie od pisania.
    • po raz 2gi czytam w WO opinie, ze ustawienia Hellingera to szarlataneria. 1szy raz to byl wywiad z Tomaszem Witkowskim, psychologiem znanym chyba glownie z tego ze krytykuje wszystkie mozliwe terapie z pozycji Boga na sądzie ostatecznym. teraz z kolei mamy wesoly felietonik o wszystkim i o niczym, autorstwa Wojciecha Orlinskiego. nie pierwszy i zapewne nie ostatni taki felieton tego autora. no nic, jest sobie Bert Hellinger, jest jego autorska terapia ustawien rodzinnych. kontrowersyjna, a...
    • Pani Joanno. Może jestem a la inteligentny, ale szkło (to okienne) naprawdę robi się z piasku - z piasku kwarcowego, plus oczywiście jeszcze coś tam. Swoją drogą to zaskakujące zdziwienie, że także w innych ustrojach niż komunizm (czyli tak naprawdę a la komunizm) panuje zakłamanie. Tam przynajmniej źrodło zaklamania było dobrze znane, nie tak rozproszone i zakamuflowane - i może przez to nawet mniej groźne.
    • Pani Redaktor! No wie Pani !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dzieci to oglądają! To nie do felietonu ,bo był bez sensu, tylko do pozycji na zdjęciu! Może by jakiś filmik o tym zrobić???
    • beznadzieja :-(
    • Felieton(11)

Droga Kingo. Brak dbałości o własne interesy to albo altruizm, albo głupota. Piszesz, że to co robisz strasz się robic najlepiej, to i dobrze, jednak z wynagradzaniem to zła praktyka. Jaki dajesz przykład? Że robotnik nie jest godzien zapłaty swojej tylko kaprysu pracodawcy? Komunizm moja droga to jeszcze kilka innych brzydkich przypadków o jakich nie wiem dla czego nie napisałaś? Jeśli ktoś mówi, że jest komunistą to najlepiej wykreśl go z listy znajomych.
    • chyba zamiast napisać ten tekst rzeczywiście lepiej było pozmywać naczynia. i jeszcze genialnie odkrywcza książka bioenergoterapeuty o tym, że robimy dużo rzeczy dla przyjemności. Ten pan powinien dostać nobla, NOBLA!
    • Pani Kingo nie ma pani racji jeśli idzie o ostatnie zdania. Kobiety są częścią tego społeczeństwa i chyba poza ortodoksami muzułmańskimi każdy traktuje je poważnie. Jeśli kobieta mówi do sensu to jej słucham jak gada bzdury to chocby była facetem bzdury gadac będzie. Co do molestowania to określenie to było poważnie nadużywane ale to inna bajka.Powodzenia K.Czyż
    • I znowu w setke, Pani Doktor.
    • piszę ten post, żeby zaznaczyć obecność osób takich jak ja - które czekają na felietony Joanny Szczepkowskiej. Przykro mi, że od teraz będą pojawiały się rzadziej. Jeśli te spokojne, mądre, przemyślane teksty mają zastąpić felietony pisane przez "młodszych", to mam nadzieję, że nie będą to następczynie pokroju Kingi Dunin. Bo wtedy w felietonach WO nie będzie już alternatywy dla męczącego już wojującego feminizmu i dyskredytowania innych punktów widzenia.
    • Zanim Kingę skrytykuje czyżfrycz (albo na odwrót) - śpieszę się zachwycić, że to bardzo celne uwagi!
    • Poziom felietonu żenujący, czemu gazeta płaci tej małourodziwej pani za opisy życia matki 2 dzieci? życie z 2 chorych dzieci takie było, jest i będzie ( jesli nie zatrudni pani opiekunki). Czy to jest temat na felieton??? Litości !!!!
    • Morda(6)

Pani Joanno, swietny felieton.Mysle, ze jest to material na cos wiekszego.Moze jednoaktowka?Pozdrawiam.
    • Pani Joanno! I to jest, to za co lubie, to, co Pani robi! Kwintesencja felietonu Joanny S.!! Czekam na dalej. pozdrowy z Daleka
    • Po Tym co Pani napisała na koniec powiem tylko jedno: to tomiki Szymborskiej sprzedają się na rynku, a Pani pseudofelietony na wyprzedażach. I nie do końca lubię poezję, ale wydaje mi się, że trzeba mieć klasę. Tej Pani tym razem brakło.
    • Idiotyczne. Tendencyjne. 'Artykul' bardzo niskich lotow.
    • temat: gwiazdor, najemnik, propagandysta - scharakteryzuj wymienione typy dziennikarskie na podstawie obserwacji w mediach no i nie wiem od czego zaczac jak to zrobic :( ma ktos jakis pomysł? to na jutro jak sie okazalo :(((
    • Kiedy bolszewik wygłasza katechezę, to możesz mieć pewność, że zaraz będzie coś od ciebie chciał. W duchu ewangelicznym Pani Dunin postuluje, aby każdy zajął się belką we własnym oku zamiast źdźbłem w oku Maleszki. Boć przecież wiadomo, żeśmy narodem niegodnych, od Maleszki na pewno nie lepszych, a może i gorszych. (Niema tygodnia, aby Gazeta Wyborcza nie dostarczyła na to stosownych dowodów, pani Dunin w swoim krótkim felietonie także ich nie skąpi.) Te polskie kanalie mają zwyc...
    • Pani Kingo, czy mozna rzucic sie do Pani stop i calowac w podziece? I obrzucac Pania kwaitami i czekoladkami Leonidasa? Pani Kingo, co ja tu Pani powiem - jest Pani genialna feletonistka. Dziekuje.
    • Pani felieton bardzo mnie ujął swoją delikatnością w podejściu do tematu. Opowieść o ponurym księdzu była poruszająca, ale pomyślałam sobie - wszędzie trafi się jakiś oszołom. Wzruszyła ramionami i poszłam dalej cieszyć i trapić tym co życie przynosi codziennie. I zapomniałabym może o całej tej historyjce, gdyby nie wczorajsze moje wieczorne spotkanie z moją Pacjentką, kobietą skądinąd przeuroczą, ciepłą, życzliwą całemu światu, prawą etc., którą chcę skierować do kolegi innej specjalno...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się