felietony

(8 wyników)
  • Czołem:) Poniżej macie felieton autorstwa Pana Stefana Kisielewskiego z roku 1952. Warto przeczytać, bo zawiera wiele prostych prawd i bywa zabawny. "Kupiłem sobie klej: syndetikon w tubce. Poradzono mi, abym szyjkę tubki przekłuł szpilką, co też zrobiłem. W ten sposób z przodu powstała dziurka, przez którą za pociśnięciem wychodzić miał klej. Niestety dziurka była zbyt mała i klej wychodził ledwo ledwo. Zirytowany, pocisnąłem mocniej, ale wtedy tubka pękła i z boku zrobiła się duża dzi...
  • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,5621391,Kwasniewski__nie_ma_powrotu_do_Europy_stref_wplywow.html
  • Bohaterka i narratorka Opowieści podręcznej Margaret Atwood nigdy nie zdradzi nam swojego imienia. Jest człowiekiem końca XX wieku, młodą kobietą, Amerykanką a może Kanadyjką. czytelnia.onet.pl/0,1326660,0,0,0,artykuly.html
  • No, niestety, taka wiadomość musiała kiedyś nadejść. Pieśniarz i tancerz Ivan Komarenko pracuje nad swą kolejną płytą. Oto kilka ważnych informacji o krążku. Płyta ma średnicę 120 mm, grubość 1,2 mm, ważyć będzie około 15 g. Pokrywać ją będzie powłoka polikrystaliczna. Niestety, będzie też na niej muzyka. www.polityka.pl/spoleczenstwo/felietony/1505556,1,mea-pulpa.read
  • Od 2007 r. sołtysuje Pucicom, w momencie wyboru miał 18 lat. Teraz studiuje na II roku transportu ZUT. Na portalu www.wszczecinie.pl publikuje felietony "Sołtys w wielkim mieście" szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34939,7555144,Soltys_w_dosc_duzym_miescie.html
  • Ludzie nie wybierają świadomie orientacji seksualnej. Ani ty, ani nikt inny nie ma wpływu na to, która z płci go pociąga. Wszystko zaczyna się wcześniej, najpewniej jeszcze w łonie matki. Proces ten zamyka się między 5. a 7. rokiem życia, a jego ostateczny efekt zależy od rodzaju kontaktów z rodzicami i otoczeniem. Później skłonności seksualne już się nie zmienią, chociaż ujawnią się dopiero w okresie dojrzewania, gdy przychodzi czas zbierania pierwszych doświadczeń erotycznych. ...
  • [i]BO TO BYŁO JAK W DOWCIPIE Z WIEWIÓRKĄ "BIERZ CO CHCESZ LISIE!" NO TO WZIĄŁEM - TELEWIZOR, RADIO, LODÓWKI NIE DAŁEM RADY.[/i] wiadomosci.onet.pl/2119096,12,polak_zabil_geja__poniewaz_wystraszyl_sie_zalotow,item.html
  • gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,1898572.html Idzie mi o tytul tej notatki. Czy ja mam paranoje w tym wzgledzie czy to polszczyzna zgrzyta? Czy dziura moze sie rozrastac (a proznia powiekszac?)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się