Forum Nauka i edukacja DOKTORANCI
ZMIEŃ
      filologia

filologia

(5 wyników)
    • Witam. Zamierzam zdawać na doktoranckie na Wydziale Filologii Słowiańskich UJ w Krakowie. Czy ktoś studiuje / studiował ten kierunek, czy warto?
    • Witam! Piszę pracę z języka chorwackiego. Z wiadomych powodów nie mogę go zdawać na egzaminie. Skończyłam też anglistykę, tyle, że na licencjacie. Czy będę mogła zdawać angielski jako język obcy na egzaminie doktorskim? Dodam, że temat mojej pracy nie ma nic wspólnego z j. angielskim. Sporadycznie korzystam ze źródeł anglojęzycznych, ale tak mogą wszyscy. Mam wprawdzie w zanadrzu rosyjski i italiano, wersja pesymistyczna, znajomość: niższy przed- średnio zaawansowany, ale z takim opano...
    • Pytam, bo różni ludzie różnie mówią... Chcemy pisać doktorat na UŚ - kultura i literatura bryt. i amerykańska. Pani w sekretariacie powiedziała, że "z wolnej stopy" nie da rady bez zgody organizacji z wpisem do KRS, która będzie za nas gotowa "wyłożyć" kasę za otwarcie przewodu. Inni mówią lub piszą, że nawet takie wyjście jest niemożliwe... Ktoś z was może przechodzi lub przechodził przez to? Jeśli tak, dajcie cynk. Wiktor i Marta -- www.powiedz.im
    • Witam, jestem jeszcze na studiach magisterskich (lit. angielska), ale chciałbym w przyszłym roku rozpocząć studia doktoranckie. Z tego powodu proszę o wszelkie informacje dotyczące rekrutacji, wysokości stypendium, kosztów st. niestacjonarnych, itp. Pozdrawiam, hermion
    • Mam pytanie dotyczace zasad odbywania studiow doktoranckich. Slyszalam (i widze to tez po watku "doktorat z psychologii nie po psychologii"), ze jesli ktos np. jest magistrem po jakiejs filologii, to pisac doktorat moze rownie dobrze na kulturoznawstwie, filozofii, historii, innej filologii - nie musi zostawac u siebie na wydziale, nie musi kontynuowac tematu pracy mgr. Czy to prawda? Szukalam informacji w necie, ale widocznie musi to byc jakas bardzo oczywista prawda, o ktorej tylko ja...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się