Forum Nauka i edukacja English only
ZMIEŃ
      filologia

filologia

(11 wyników)
    • Mam zrobione fce i cae. Cały czas mam kontakt z jezykiem. Na studia filologiczne brak mi czasu - pracuję. W związku z tym pytanie - czy da się zrobić uprawnienia do bycia tłumaczem jakoś bez studiów? Może to głupie pytanie ale po prostu się nie orientuję:)Proszę o info.
    • Mam wielką prośbę do osób studiujących te kierunki, bądz posiadających znajomych którzy się na nich uczą.Czym różnią się owe kiesrunki, co się na nich studiuje, jaką po nich można mieć pracę??Czy to ciężkie studia??Czy nie żałujecie swojego wyboru??
    • filologia(21)

witam, mam 28 lat i skończone studia - historia. Pracuję zawodowo już od 5 lat, byłam nauczycielką, asystentką, pracownikiem administracji itp.Angielski to moja pasja, zdałam CAE, skończyłam kurs na CPE.Ale marzą mi się studia - dzienna anglistyka (chciałabym pracować jako tłumacz symultaniczny, przysięgły, praca z językiem, również polskim to moja pasja).Mam pytanie: Czy w moim wieku studia dzienne filologiczne są możliwe? (to nie widzimisię, nie chcę kończyć żadnych zaocznych, p...
    • J.w co robicie po skończonych studiach? Gdzie pracujecie, czym się zajmujecie?
    • Całe życie uczono mnie że "on" a tu nagle na filologii jedna pani ucząca wyskoczyła, że "in". WTF? Może mnie ktoś oświeci?
    • Mam pewien problem, od tygonia daje korepetycje parze, ona 22 lata, on 24, 6 godzin w tygodniu. Ona zaczyna totalnie od podstaw, nigdy nie uczyla sie angielskiego, on uczyl sie 2 lata. W czerwcu wybieraja sie do Londynu na 2 lata. I tu pojawia sie problem. Jak mam ich nauczyc jezyka na poziomie komunikcyjnym w pół roku? Wiem, że musze klasc nacisk glownie na komuniikacje i slownictwo, jednak na tak podstawowym poziomie to jest bardzo trudne. Ucze ich z podrecznika New Headway oczywiscie...
    • witam wszystkich, 2 lata temu skonczylam studia magisterskie, ale niestety nie byl to angielski. W zwiazku z tym, mam teraz czas, pieniadze i ochote aby jednak spelnic swoje marzenie i zaczac studiowac angielski. Nie wiem tylko co wybrac - KJO czy filologie ang. Nie wiem czym roznia sie te studia miedzy soba. Nie zalezy mi, aby poznac dokladna historie tego jezyka. Chce sie nauczyc go w bardzo dobrym stopniu. Z gory dziekuje za wszelkie informacje pozdrawiam
    • Wiadomo,że dzisiaj jednen kierunek to mało.Jestem na drugim roku filologii angielskiej i zastanawiam się jaki wybrać drugi kierunek żeby te 2 kierunki były dobrze wykorzystane.Może ktoś podjął juz taką decyzję i może poradzić.Chciałabym po studiach znależć pracę niekoniecznie w szkolnictwie.
    • Mam pytanie do osób które się orientują jaką szkołę należy ukończyć aby zostać tłumaczem?Czy wystarczą jakieś kursy,czy trzeba skończyć anglistykę?Mam zamiar uczyć się w Częstochowie więc może ktoś wie o odpowiednich szkołach w tym mieście?
    • staram sie wlasnie o stanowisko tlumacza i mam podac w firmie ile mialbym zarabiac :-// jakie sa teraz stawki? zreszta bedzie problem bo to chyba jeszcze byloby zalezne czy to umowa o dzielo, zlecenie czy na stale, a ja jeszcze sie nie zdecydowalem w tym punkcie. Jaka kwote podac ktora chcialbym zarabiac? orientujecie sie jakie sa teraz stawki?? heeelp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się