fitness

(19 wyników)
  • Zastanawiam się czy w pierwszym trymestrze nie zaszkodzi fasolce chodzenie na fitness?
  • jestem w 15 tyg.i juz 5 kilo mama do przodu.Mam b.duzy apetyt i widze ze to tragicznie odbilo sie no moich biodrach i udach( nigdy nie byłam specjalnie szczupła,ale sie pilowałam;dieta i gimnastyka)Mam teraz siedzący tryb zycia-uczę sie do egzaminu-i dlatego zasdtanaiwm sie czy cwiczenia w siłowni-oczywiscie pod nadzorem instruktora-sa wskazane w ciąży (chodzi mi głownie o posladki i nogi)????
  • Właśnie dziś zrobiłam test ciążowy...wynik pozytywny..:)))nie wiem od jakiego czasu mogę być w ciąży...ale na pewno nie więcej niż miesiąc bo w ubiegłym miesiącu(czerwcu) miałam okres...a w tym już nie dostałam.To moje pierwsze dziecko,mam 27 lat.Do lekarza jestem umówiona na 3 sierpnia...dlatego piszę wcześniej na forum abyście mi doradziły zanim zrobi to lekarz czy mam tańczyć i ćwiczyć??Zdaje sobie sprawę,że forsowania organizmu nie wchodzą w grę.Dwa razy w tygodniu prowadzę aerobik ...
  • Proszę o Wasze opinie!Przeczytałam wszystkie podobne wątki na tym forum,ale nadal nie znalazłam odpowiedzi na następujące pytanie-czy można ćwiczyć we wczesnej ciązy?Jestem od 5 lat instruktorką fitness i czynnie uprawiam sport- teraz tylko 4-6 h tygodniowo.Wyczytałam,że w 1-ym trymestrze w ogóle nie powinno się uprawiać sportu.Ale jest i druga szkoła-powinno się uprawiać sport nadal,zwłaszcza,jeśli ktoś dużo ćwiczył przed ciążą,to niewskazane jest zaprzestawać ćwiczeń. Proszę o p...
  • Czy ktoś może polecić jakieś kluby prowadzące zajęcia dla ciężarncyh? Pozdrawiam. M.
  • czy ktoś za miejsce w Łodzi, gdzie można chodzić na ćwiczenia dla ciężarnych?
  • n/t Ja przed ciążą sporo biegałam, jeździłam na rowerze, na rolkach, jesienią i zimą chodziłam na aerobik. Chciałabym wrócić do jakieś aktywności, ale trochę się boję. Myślę o basenie - w przyszłym tygodniu idę do gin, to to skonsultuję. Ale czy można biegać? Nie wytrż=zęsie się maluch za bardzo? A brzuszki - można robić? Tylko bez złośliwych komentarzy proszę, może odpowiedzi są oczywiste, ale ja ich (póki co) nie znam.
  • Dziewczyny! Mam wielka prośbę : Od kilku lat myślę o tym, żeby założyć w Krakowie centrum urody dla kobiet w ciąży (niekoniecznie taka będzie nazwa ;-) Chcę żeby było to miejsce gdzie kobiety mogą zadbać o siebie podczas ciąży, nie szkodząc przy tym dzidziusiowi. Mślę, że wiele z Nas doszło juz do wniosku, że ciąża to nie tylko tycie i spuchnięte kostki, ale to jeden z najpiękniejszych okresów w naszym babskim życiu i może warto się postarać, żeby wyglądać wtedy naprawde radośnie ? W ...
  • witam wszystkie przyszłe mamy! jestem w 5 tygodniu ciąży. chciałabym, żebyście mi poradziły, jak i co moge ćwiczyć bezpiecznie dla dziecka? - podobno rowerek stacjonarny jest dozwolony, byle nie za szybko, żeby tętno było "normalne"? - a czy moge ćwiczyc na orbitreku? - nie pływam, nie umie, ale chętnie korzystałabym z hydromasażu - czy mogę? - a steper? można? wątpliwości mam ogromne i nie moge znaleźć konkretnych informacji - poradźcie! :-)
  • Ja dopiero planuję zostać mamą za jakiś czas, ale już teraz myślę o zalecanej przez lekarzy gimnastyce. Czy kluby fitness organizują zajęcia dla kobiet w ciązy? I czy będąc w ciąży w ogóle kobiety mają ochotę i sily, aby jeszcze regularnie ćwiczyć?
  • Cześć, to jest bardzo fajne forum, na które zagladałam od czasu do czasu, ale wygląda, że zostanę na dłużej :))) To znaczy mam nadzieję, bo za dwa tygodnie dopiero bedzie można potwierdzić - moja gin mnie wczoraj wywaliła z gabinetu :)), mówiąc ze trzeba poczekać, i że mam nikomu przez te dwa tyg. nie mówić. Ale nie mogę nie mowić. No wiec mówię Wam :))) No i mam pierwsze pytanie. Bo rzeczywiście jeśli sie udalo to jestem na samym początku - czyli trzeci tydzień? No, i nie wiedząc ...
  • Czy w ciązy można korzystać z gumowej, dużej piłki?
  • jesrem w 3 mies. i czytalam ksiazke o ciazy.Widzialam tam opisy cwiczen ale dla kobiet juz z bardzo widocznym brzuchem.czy teraz jeszcze moge wykonywac cwiczenia np.miesni ramion,posladkow czy brzucha?I aerobic?
  • Nie rozumiem dlaczego wszystkie tego typu artykuly z gory zakladaja ze matka caly swoj czas poswieca dziecku. no to juz jest przesada
  • Czy w I trymestrze ciąży można wykonywać ćwiczenia na mięśnie brzucha np. nożyce, lekki aerobic ?
  • czesc dziewczyny jestem w 8 tc,czuje sie w miare dobrze mam pytanie czy uprawicie jakies fitness dla ciężarnych? mam ogromny apetyt i czuje ze tyje w oczach,chcialabym to jakos zwolnic i mysle o cwiczeniach jesli macie jakies wiadomosci to prosze o wiadomosc aha jestem z krakowa,więc zwłaszcza interesuje mnie czy w tym miescie są jakies kluby dla ciężarnych pozdrawiam
  • Witam! Jestem w 19 -tym tygodniu i po miło przespanej nie mam siły wstać z łóżka tak boli mnie dolna część kręgosłupa. Czy to są normalne objawy? Czy coś może mi pomóc np: Ćiczwnia. pozdrawiam.
  • Jestem w 24 tc (termin na 29 maj), czy mogłybyście polecić mi jakieś sprawdzone miejsce, do którego mogłabym uczęszcz.. na ćwieczenia i masaże??? Będę wdzięczna za informację, Pozdrawiam, Bożka
  • Klub Fitness Park zaprasza wszystkie kobiety w ciazy na bezplatne, probne zajecia organizowane w ramach programu AKTYWNE 9 MIESIECY. Zajecia odbeda sie we wtorek 30 marca o godz 13. (proponujemy autorski program ćwiczeń Pilates Body Ball i Yogi) Szczegółowe informace i zapisy w klubie 854 01 41

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się