-
Prosze, jeśli znacie, o sprawdzone miejscówki w Łebie, gdzie można pojechac z dziecmi - rok i 10 lat.
Najchetniej domki :)
-
?
tak się zastanawiam, gdzie się tego można dowiedzieć?
moja koleżanka kiedyś wtopiła w związek, po kilku miesiącach spotkań dowiedziała się, że facet jest żonaty. teraz jest tak przewrażliwiona, że nie ufa żadnemu facetowi w tej kwestii.
dawniej wpisy stanu cywilnego były w dowodzie osobistym, wystarczyło go sprawdzić.
teraz nie ma takiej możliwości, ktoś może pokazać dowód a w nim nic na ten temat nie ma.
ktoś może pokazać wyrok rozwodowy, twierdząc, że jest rozwiedziony, ale...
-
Kiedy wyjdzie na światło dzienne?
-
Kojarzycie na pewno ten stol: szklany (tak wyglada przynajmniej), z blatem, ktory wyglada jak potluczony. Gdzie taki mozna znalezc?
-
Ja mam 30lat,on 33.Lubimy raczej domowe zacisze ale ja mieszkam z rodzicami na kilku metrach.On ma dom ale tez przepelniony.Ilez razy mozna chodzic do knajpek,kin,na spacery gdy na polu coraz zimniej.Wiec zapytam sie Was,macie jakies pomysly,gdzie mozna potykac sie z facetem?Czy to norma,ze facet przyjezdza do dziewczyny i przesuiaduje u niej?Jak to u Was bylo?
-
Granica między donosicielstwem a działaniem na korzyść społeczeństwa.
W szkole generalnie tępione (przez klasę, ale też przez niektórych nauczycieli) jest każde zgłoszenie czegokolwiek. Nie ma różnicy, czy Marysia powiedziała brzydkie słowo, czy Jasio kogoś pobił, czy Tereska ukradła albo Tomek wybił okno. Każda skarga jest "kablowaniem".
W życiu czasami jest rozgraniczenie - w końcu, policja i sądy z czegoś żyją. Wydaje mi się, że granica jest tam, gdzie sprawca jest znajomym. Bo inaczej...
-
Zadalam to pytanie na innym forum, ale tam cisza, a ja pilnie potrzebuje odpowiedzi , bo niecierpliwa jestem :-)
Girls, orientujecie się gdzie w Wwie można na zywo obejrzeć buty Tamaris? Info z netu jakies mało aktualne :-( Pamietam, ze kiedys były np. w Arkadii, ale w weekend oblecialam calosc i już nie ma. Z góry dzieki za podpowiedzi.
-
Ja w bloku, nie nadaję się i tyle. Za nic też nie chciałabym mieszkać w centrum Warszawy.
-
Gdzie wyjechać o tej prawie jesiennej porze roku? Polećcie miejsca, gdzie jest dośc spokojnie, gdzie można trochę odpocząć od szumu, i się odstresować. No i w sumie tam, gdzie jest w miarę ciepło, ale nie upalnie. Nieważne, czy w Polsce czy za granicą.
-
Szlag mnie trafia i cholera jasna. Wszystkie spodnie albo biodrówki (nawet już nie mierzę, bo nikt w tym dobrze nie wygląda) albo nóg nie można w nie wcisnąć. A jak już się wciśnie, to w pasie zmieściłyby się jeszcze ze trzy osoby. O co chodzi??? Dlaczego nie szyje się spodni na kobiecą figurę? Ja nie jestem gruba (BMI 21,26) ani nieproporcjonalna, przy tym nie mam nóg jak patyczki ani bioder równych z talią. I nie wiem, gdzie kupić zwykłe, beżowe "materiałowe" spodnie na lato, nie biodrówki....
-
tak a propos
Marusia, znalazłaś koszulę???
geneza zaginięcia.
nowa kurtka kupiona, na dzien dobry odleciał guzik w autobusie, szybciutko pozbierałam, schowałam bezpiecznie w dobre miejsce...
nast ępnie kurtke wyprałam i z pralki wyciągnęłam drugi oderwany...
dzisiaj zabieram się do szycia, jest guzik pralkowy, po autobusowym słuch zaginął-w bezpiecznym miejscu go nie ma, torebka nie dziurawa więc wypadnięcie wykluczone, na dodatek zaginął pakuneczek w który był zapasowy, pakuneczek też ...
-
Tak sobie przypominam zeszły weekend.
Sobota 8 rano melduje się na basenie. Do kasy kolejka. Wszystkie tory obłożone po 4 pływających. Sauna pełna.
No nic jedziemy do kina. Godzina 11 kolejki. Sala zapełniona w 3/4.
Potem około 15 wizyta w centrum handlowym. Tylko jeden problem, nie ma gdzie zaparkować.
Sklepy pełne, w Matrasie kolejka do kasy.
Zgłodnieliśmy. W ulubionej knajpie może nie trzeba czekać na stolik, ale dużo nie brakuje.
Jak to pogodzić z wątkami gdzie emamy płaczą jaka t...
-
Jak bym pojechała na bieg taki:
to gdzie powinnam zaparkować i gdzie potem zjeść coś?
Dziękuję :)
-
Cześć,
przepraszam, że tutaj, ale za chiny nie mogę znaleźć forum Rodzice w Mazowieckim. Nie wiem czy takie jest w ogóle.
Poszukuję PPP czy innej poradni gdzie zdiagnozują mi 8letnie dziecko pod kątem SI. Problem polega na tym, że tam gdzie to robią u nas w okolicy nie chcę go przyjąć, bo jest za duży. Na Raszyńskiej z kolei - nie, bo jesteśmy spoza W-wy.
Macie jakies pomysły gdzie w W-wie bądź okolicach mogłabym zrobić diagnozę? Samą terapię, jeśli okaże się wskazana, jestem już w stanie ...
-
byłam juz prawie wszedzie, dlatego nie mam planów, gdzie z dzieckiem 10 lat? jakieś zwiedzanie dla dorosłych i atrakcje dla dzieci? obojętnie gdzie, europa, azja, afryka
-
tak się dziś zastanawiałam. W moim miejscu pracy, na 86 osób załogi są 54 kobiety. Podzieliłam je tak "na oko" wg rozmiarów i mi wyszło:
12 dziewczyn poniżej 38 rozmiaru
23 babki w rozmiarach 38-42
19 nosi rozmiar 44-46
i...
3 (słownie: trzy) kobitki otyłe (w tym niestety ja).
Byłam dziś na spotkaniu gdzie było ok 40 kobiet, tylko ja byłam gruba. Reszta to szczupłe babki.
W sklepach to samo.
Nie jeżdżę komunikacją miejską więc tu nie wiem.
To gdzie się podziewa ta reszta otyłych...
-
wiadomosci.onet.pl/swiat/korea-pln-doniesienia-o-przypadkach-kanibalizmu-ro,1,5405971,wiadomosc.html
Ano tak, zapomniałam zajmują się arcyważnymi zagadnieniami, jak np.
- czy pedofil nie ma o 20 cm za małej celi
- czy na pewno morderca ma dobre warunki odsiadki
- czy więzień ma dostęp do siłowni, gier, nauki itd...
Tam gdzie prawdziwe tragedie ich nie ma, w Korei, gdzie rodzicie jedzą swoje dzieci, w płd. amerykańskich więzieniach gdzie ludzie mają poważniejsze problemy niż 10 cm za m...
-
Może podpowiecie gdzie mozna zamówić w fajnej promocji, czy z jakimiś kuponami rabatowymi fotoksiążkę?
Czy wiecie czy te kupony rabatowe wogole działają, te które sa w intenrecie?
Zapisałam sie newsleter żeby otrzymac rabat w empiku ale nic nie przychodzi. A moze macie jakieś namiary?
-
Czyli "jeszcze jeden, i jeszcze raz" bezdzietni na wakacjach.
podroze.gazeta.pl/podroze/1,114158,14157926,Bezdzietni_na_wakacjach___Urlop__Zawsze_z_dziecmi_.html#BoxLSTxt
Bardzo rozczulił mnie pan, który twierdzi, że "na basenie, (...) ludzie chcą odpoczywać w ciszy" :D
I że basen "pośredni" czyli nie olimpijski i nie brodzik, nie jest do skakania "na bombę". To w takim razie który jest? Bo rozumiem, że olimpijski nie - tam bym dziecka nie puściła, bo to faktycznie basen dla umiejącyc...
-
czy gdybyscie nie musialy jechac za praca , lub byc uwiazane z powodu pracy kasy itd
to gdzie byscie chcialy mieszkac ?
ktora mieszka dokladnie tam gdzie by chciala ?