Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      gdzie

gdzie

(476 wyników)
    • Witam,niedługo zostanę młodą mamą i powoli muszę zacząć kompletować wypraweczkę,strasznie mnie to cieszy ale i przeraża.Może którać doświadczona mama podzieliłaby się listą rzeczy, które RZECZYWIŚCIE będą mi potrzebne,ponieważ czytałam o 10 śpioszkach,20 koszulkach i 25 pieluchach tetrowych i nie mam pojęcia czy rzeczywiście aż tyle jest potrzebne.Przecież na pewno będę wszystko prać co kilka dni,proszę o poradę ile mniej-więcej sztuk i jakie na początek wybrać rozmiary?Czy r.52 też muszę po...
    • Mieszkam za granica i tutaj nie ma obowiazkowch szczepien oprocz polio. Czyli wiele dzieci na nic innego nie jest zaszczepionych. Czytam w internecie tyle sprzecznych informacji, ze juz zupelnie sie pogubilam. Jedni mowia, zeby szczepic na wszystko, inni, zeby w ogole nie szczepic - jak tu podjac swiadoma i przemyslana decyzje? Z jakich materialow korzystalyscie, zeby sie wiecej dowiedziec na ten temat?
    • Gdzie spia Wasze dzieci? Moj synek ma 9 tygodni i spi ze mna w lozku, mamy ogromne 2x2 metry :-) Klade wiedzorem obok mnie jedna z kordelek, na to mieciutenko kocyk, a dookola pieluszki tetrowe, tak aby mial wrazenie, ze lezy "na rekach" :-) Jemu jest tak widocznie bardzo dobrze, bo spi cale noce po 10 h. Dla mnie jest wygodnie, bo mam go przy sobie i karmie "na spiocha". A jak jest u Was? Od kiedy Wasze dzieci spaly w lozeczku lub w swoich pokoikach?
    • Witam, wiecie może gdzie w Warszawie można najtaniej kupić Contracubex? Czy warto w ogóle stosować to na bliznę po cc? Czytałam o polskich tańszych odpowiednikach...
    • Gdzie można zrobić USG przezciemiączkowe w Wawie po praskiej stronie? Najchętniej na Pradze Południe w okolicy Saskiej Kępy. W zasadzie może być też pod Warszawą, byleby po prawej stronie wisły. W googlach wyskoczyły jakieś kliniki, zadzwoniłam do dwóch, na stronie mają info o tym USG, ale okazało się, że nie robią. Możecie coś podpowiedzieć?
    • Może ktoś z tu obecnych ma sprawdzone miejsce nad morzem naszym zimnym ;-), gdzie można smiało jechać z 9 miesięcznym maluchem? dobrze żeby było łóżeczko turystyczne i wanienka do dyspozycji, ale nie sąto warunki konieczne.
    • Proszę poradzcie mi gdzie we wrześniu moglabym wyjechać z moją malutką sześciomiesięczną córeczką,dodam ze mieszkam w woj śląskim,karmię małą mlekiem madyfikowanym mała nie ma uczuleń.Bardzo dziękuję za pomoc
    • -- jak wyzej ? bo wiadomo ze są rozne firmy roznej jakosci miesa ? ja szukałam jakiegos eko gospodarstwa czy eko masarni ale w \polsce to moze za kilka lat bedzie moda na zdrowe odzywianie a gdzie wy kupujecie dla swoich niemowlat ? bo nie chciałabym dawac dziecku jakiegos swinstwa pozdrawiam
    • kiedy wasze dzieci potrafily wskazac gdzie jest??
    • chodzi mi o stronę gdzie mogę wpisywać dane synka np. raz na tydzień i sprawdzać jak rośnie. Nie chodzi mi o same wykresy - bo tych jest pełno - ale coś co pomoże mi na bieżąco monitorować wagę synka. Znacie takie strony www?
    • dziewczyny, czy możecie mi powiedziec gdzie oprócz internetu mozna kupić Humanę??? chodzi mi dokładnie o nazwy supermarketów, a moze jest tez ktos z Warszawy kto mi powie dokładnie gdzie w Warszawie mozna nabyc to mleko bo ja mam straszny problem z zakupem przypuszczam ze gdzie jest tylk gdzie???
    • Witam, Męczy mnie ten problem od dłuższego czasu i mimo rad wielu osób dalej nie wiem gdzie zrobić pokój dla mojego dziecka. Mieszkam w domku i waham się miedzy parterem gdzie jest salon, mały pokoik, kuchnia i mała łazienka z prysznicem czy piętro gdzie jest tzw. dotychczasowy mój pokój, sypialnia, i duża łazienka z wanną, pralką. Ja wolałbym na górze, ale nie wiem czy kuchnia na dole nie będzie dużą niedogodnością. Proszę o pomoc mamy które też miały podobne dylematy.
    • chodzi mi o to, gdzie kladzeicie i w jaki sposob swoje miesieczne bobasy bedac w domu, planuje ze swoim byc w tym czasie u mamy i nie wiem co zabrac.. czy ma lezec w lozeczku, czy w gondolce, na plaskim lezaczku, w rozku, na tapczanie:)) nie mam pomyslu, jak wy sobie radzicie, pomijam kwestie, ze byc moze male bedzie chcialo wisiec wciaz na cycu lub w chuscie, ale tak dalej od mymy to gdzie, zdaje to egzamin?
    • Czekają mnie badania krwi u mojej 11-miesięcznej córki. Rodzaj badań wymusza większą ilość krwi czyli konieczność pobrania z żyły. Lekarka kierująca zasugerowała żeby poszukać labolatorium, gdzie "specjalizują się" w pobieraniu krwi u maluchów. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej materii i mógłby mi jakieś miejsce polecić lub całkowicie odradzić?
    • Gdzie w Wawie kupić mięso królika? Na forum o jedzonku nikt nie odpisuje na to pytanie może tu ktoś coś wie? Severina
    • zaczelam wpuszcac. nieznosnie namolnie, nastajaszczo wrecz drapią w drzwi. budzily skarba.przez 3 m-ce byly wyganiane, wara od sypialni, ale przed pojawiem sie malenstwa zawsze spaly z nami. po kwartalnej kwarantanie i zapoznawaniu sie z nowym obywatelem w domu zaczely dopominac sie swoich praw. poczatkowo byly ciekawe, ale omijaly dzidzie szerokim lukiem. mam dwa bydlaki w domu. jeden jest typu "peace, brother", przylepa straszna i pieszczoch, ale weszy ostatnio kolo dziecka, w...
    • Witam serdecznie! W lipcu chcielibyśmy wybrać się na wakacje nad morze. Mam 15 miesięcznego synka. Nie mam pojęcia gdzie sie wybrać. Nie mam za bardzo czasu na przeszukiwanie internetu i porównywanie wszystkich plaż i hoteli nad Bałtykiem. Czy mogłybyście, kochane, coś polecić? ;) Z góry wszystkim dziękuję i pozdrawiam;)
    • Czy któraś z Was może wie gdzie znaleźć takie siatki centylowe, gdzie się wpisuje wymiary dziecka a wtedy się samo pokazuje na osi, na którym dziecko jest centylu, czy jest wogóle coś takiego, bo te siatki które są w ksiażeczce zdrowia są tak małe, że przy niewielkich przyrostach ciężko coś nanieść, pozdrawiam i czekam na odpowiedzi, z góry wielkie dzięki.IwciaB
    • Dziewczyny, czy gdzies w naszym kraju dzialaja poradnie dla mam malutkich dzieci ktore nie umieja sobie z nimi poradzic? czy gdzies dziala jakas polska "Tracy Hogg" z ktorej porad moglabym skorzystac? (dzidzia ponizej roczku)
    • Nie wiecie gdzie można kupić ładne obrazki na ścianę do pokoiku dla maluszka??? Nigdzie nic nie mogę znaleść..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się