-
Co wybrać? Chcemy jechać na camping (dzieci 6 lat i 1 rok). Gdzie plaże nie są zbyt zatłoczone? (Chorwacja). Myśleliśmy o Pag albo Baska Voda, ale gdzie nie czytam to wszyscy piszą, że plaże strasznie zapchane. Czy gdzieś w Chorwacji nie ma tłoku na plaży?
-
Chcemy wyskoczyć we wrześniu do Chorwacji.Chcemy przebywać w najpiękniejszym
zakątku i oczywiście poszaleć.Gdzie się wybrać
-
Gdzie jest najlepsze miejsce nad wodą w okolicy Sibenik, może Brodarica ? i jakie są tam ceny na początku września ?
Dziękuję za propozycje.
-
Głowa mi już dymi, zamiast się cieszyć zbliżającymi wakacjami to ja mam nerwa gdzie jechać.
Mam 1000 pytań do........ i sama nie wiem czego chcę, zastanawiam się czy jest sens jechać 1200 km do Dalamcji jak Cirkvenica jest 900 km od Krakowa.
Duce i Omiś wybiliście mi już z głowy, oglądając youtuba zakochałam się w Breli, brat wrócił właśnie z Makrskiej, jest zdania że plaża ładniejsza w Tucepi niż na samej Makarskiej w Breli nie byli. Czytam i czytam o Breli i wszyscy piszą ze bardzo bardzo...
-
Witam
Mam takie pytanie gdzie są najwieksze fale w Chorwacji ( podajcie
jakie miejscowości )
Jadę z 17 miesiecznym dzidzi i chce by miało "radochę"
i ja oczywiście też :)
-
witam , w tym roku chciałbym pojechać do Chorwcji po raz pierwszy ,wybrałem Istrię co do miejsca jeszcze nie wiem . lubię duże miejscowości - może Pula . Jak ktoś był w Puli proszę o odpis - interesuje mnie kwatera miejsce i tak naprawdę wszystko
-
Gdzie można takie jeszcze dostać? Chodzi o grilowane ryby, kałamarnice i inne
owoce morza, które można zjeść "turystycznie", np. w przystani z tacki a nie w
restauracji. Chodzi też oczywiście o cenę - takich z budki lub z kutra można
zjeść więcej! :)
Pamiętam ze parę lat temu można było w Tucepi wieczorem spróbować świeżych
grilowanych pyszności (min. makrele, kałamarniczki,...). Okienko w ścianie
jest w Primosten, ale menu mocno ograniczone i rybki raczej robione na oleju.
Ale też m...
-
Witam!
Wybieramy się(pierwszy raz samochodem z przyczepą campingową do
Chorwacji.Może macie jakieś doświadczenie w takiej formie
podróżowania.Bo my nie:< Jaki region, miasto wybrać? Jak drogi?
Ceny? Campingi? Na co zwracać uwagę? Będę bardzo wdzięczna za
wszelkie informację.
-
sam się muszę przekonać jak jest w ulcinj bo po waszych wpisach trudno wyczuć ,więcej pozytywów i bardzo dobrze bo się nakręciłem na ulcinj tylko proszę was powiedzcie mi gdzie spać taką gromadką ?????????
-
Czytam wątki, ale nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi. Proszę o podpowiedź gdzie pojechać tym razem. W 2010 roku byłem w Primosten, zwiedziłem: KRK, Trogir, Split. Tym razem chcę pojechać w inne miejsce. Zastanawiałem się nad wyspą, ale trochę szkoda czasu na promowanie i zastanowiła mnie jedna z wypowiedzi forumowicza o pożarach i ewakuacji. Pomyślałem żeby pojechać w okolice Dubrownika i tu moja prośba o podpowiedź miejscówki w tamtych okolicach. Jadę z synkiem 2,5 roku, żoną i sios...
-
Witam
Pytanie dla stałych bywalców Chorwacji :)
Gdzie można znaleść plaże żwirkowe lub kamieniste? Bez betonów,
interesuje mnie dalmacja północna i środkowa
-
Tak, wiem, dla każdego gdzie indziej. Ale pierwszy raz jadę do Chorwacji (2
osoby dorosłe plus pięcioletnie dziecko) i nie wiem, od czego zacząć, by
zechcieć tam wrócić:) Poradzicie coś? Wyspy? Wybrzeże? Dalmacja? Istra?
Bardzo nie chciałabym trafić na wybetonowaną plażę i jakąś paskudną miejscowość...
-
Wybieramy się w lipcu,pierwsze wczasy za granicą moje :)
Jedziemy swoim autem a raczej busem bo 9os w tym troje małych dzieci.
Moje jako takie oczekiwania to spokojne nie zatłoczone plaże,cieplutka woda (nad Bałtykiem nabawiłam się wstrętu do morza)blisko do parku narodowego krka.
To takie malutkie oczekiwania :)marzy mi się znaleźć ustronne miejsce na plaży,takie dzikie zakątki...na pewno odpada wielka zatłoczona plaża bo muszę za dzieciakami ganiać a w tłoku ciężko będzie.
Powiedzcie pr...
-
Witam. Czy może mi ktoś z bywalców Chorwacji poradzić które miejsce będzie najpewniejsze pod względem stabilności pogody i w miarę ciepłej wody w Adriatyku w końcówce czerwca. W grę wchodzi Baśka Voda, Orebic lub miasto Pag. Wiem ,że temat pogody to ruletka i wróżenie z fusów. Wiem ,że zdarzały się w czerwcu załamania pogody. Ale nie chodzi mi o przewidzenie konkretnej pogody w czerwcu, tylko jakie są Wasze doświadczenia, które z tych miejsc bedzie w miarę najpewniejsze?Byliśmy w Cro już ...
-
-
Chciałbym z żoną w czerwcu pierwszy raz jechać do Chorwacji,jesteśmy
z Tarnowa,proszę o poradę,gdzie sie wybrać,ile kilometrów,jakie
ceny,która trasa najlepsza,ceny autostrad itp...za wszystkie
informacje z góry dziękuje!!!
-
Planuję w tym roku wyjazd do Czarnogóry i proszę o radę.
Gdzie się zatrzymać jak sie chce mieć ładną niebyt tłoczną plaże, a i poza
plażą trochę ciszy w urokliwym miejscu.
Jakie polecacie miejsce noclegowe hotel ewentualnie apartament.
Jakie są ceny jedzenia, picia i biletów wstępu do najczęściej odwiedzanych miejsc.
Ogólna opinia na temat kraju, warto tam jechać czy może jednak wybrać coś innego.
-
czyli 6 dorosłych i 4 dzieci (od roku do 5 lat) moze ktos ma
namiar na faine kwatery potrzeba 3 pokoje . I czekam na rady w
jakie miejsce się udac.
-
Witam.
Czytam to forum, przeglądam mapy i mam młynek. Piękny kraj, ale z dzieckiem
raczej go nie zwiedzę. W grę wchodzą krótkie wycieczki. Nie wiem czy jest sens
jechać z dzieckiem tak daleko własnym autem. Nigdy nie byliśmy z żoną na
wakacjach tego typu. Były krótkie wypady nad polskie morze lub góry. Wolimy
góry bo morze zniechęcało nas zawsze pogodą. Kochamy piękne widoki i
przestrzeń zapierające dech w piersiach. W tym roku chcę odżałować to 2tyś,
może 2,5 tyś i zabrać rodzinę na w...
-
Witam w tym roku ze względu na małe dziecko padło na coś bliżej niż Grecja, Bułgaria.
Wybraliśmy Chorwację ale kompletnie nie wiemy gdzie jechać ktoś polecał mi Nin ale zaś wyczytałem że woda zimna. Mówię od razu, iż nie musimy mieć piachu ale głazów też nie.
Najbardziej interesują nas ciepła czysta woda. Łagodne wejście do morza oraz średnio spokojna miejscowość tzn. nie wielkie miasto ale też nie dziura typu dwie chatki i koniec.
Jedyny wypad na razie jaki przewidujemy to Plitvickie jezi...