-
Witam
Przenosimy sie w okolice Southampton juz za pere tygodni. Maz bedzie pracowal rok w Winchester a potem w Southampton. Mamy dwoch malych chlopcow 2,5 i 1. Zastanawiamy sie teraz gdzie szukac domu do wynajecia. Bardzo prosimy o sugestie gdzie sie dobrze mieszka , jaką szkole polecacie (zalezy nam na katolickiej), jakie przeczkole ? Zastanawiamy sie nad mieszkaniem w Eastleigh lub Chandler's Ford. Bardzo prosze o Wasze opinie. Jesli mieszkacie w okolicy prosze napiszcie jakie sa plusy i ...
-
Hej! Znacie moze jakies fajne miejsce nad woda,plaze gdzie mozna wejsc z pieskiem i gdzie futrzak moglby sie popluskac w wodzie? :)
-
Wszelakie: dzienne wieczorowe, na specjalne okazje. Ja zwykle wszystko kupuje w Monsoon.
Chcialabym moze cos innego, ale nie cierpie lazic po sklepach i szukac.... gdzie isc?
-
Szukam poscieli `single` do pokoju 5 latka, maobecnie typowe dzieciece,ale tam jest polowa poliestru i polowa bawelny, teraz jak jest zimno to ma naprawde zimno w lozku, i przychodzi w nocy do mojej sypialni , mimo iz w pokoju ma naprawde cieplutko to ta posciel jest zimna ogromnie, polozylam sie w jego lozku i zbadalam przyczyne wybdzen nocnych :)
Gdzie dostane w rozmiarze angielskiej `single` posciel flanelowa? w europie bym kupila ale rozmiar mi nie pasuje , na ebayu na widze, ale moze sa...
-
Jest wiosna???
Mam dosc zimna, wiatru, deszczu i szarosci za oknem! Mam dosc placenia majatku za ogrzewanie i ubierania kurtek, szalikow i czapek. Mam dosc siedzenia w domu,bo na placu zabaw glowe urywa!
Ja chce WIOSNY!!! Chce,zeby zaczelo byc kolorowo i zielono. Chce moc siedziec pol dnia z dziecmi w ogrodzie. Chce ubrac letnia kurtke i wiosenne buty.
Czy ktos wie gdzie ta WIOSNA jest i kiedy bedzie za oknem???
-
mieso - waitrose
warzywa - lokalny sklepik (poza winogronami bo kwasne)
chemia i zarcie pakowane (jogurty, muesli, mleko itp) - tesco
do tej pory chleb kupowalam w tesco (la brea) ale lokane tesco pozbylo sie tej marki i zaczelam zamawiac z dwudniowym wyprzedzeniem (sic!) w lokalnej piekarnio - cukierni.
przekaski do pracy (salatki itp) M&S
A jak wyglada Wasza mapa zakupow?
-
nie mam tv, a bardzo bym chciala obejrzec Kopciuszka;-) live.
wiecie moze gdzie (i o ktorej w ogole) mozna zobaczyc transmisje?
-
Ok 350k. No wlasnie, majac taki kredyt czy macie jakies sensowne miejscowosci obok siebie lub same w takiej mieszkacie? Najlepiej od zachodniej czesci Londynu i bez council estates+ przyzwoite szkoly haha. Wynagania conajmniej jak na 1mln;)
-
Mam fobie. Boje sie igiel. dostaje regularnego ataku paniki, dusze sie, poce, placze, krzycze, bardzo rosnie mi cisnienie krwi. Sprawa robi sie juz nieciekawa, od 4 miesiecy mam zrobic badania hormonow, a ja sie zwyczajnie boje i nie ide. Pogarsza wszystko fakt, ze na zylach przedramion i dloni mam straszne zrosty i znalezienie dobrej zyly wiaze sie z co najmniej kilkoma nieudanymi probami, po czym kieruja mnie do szpitala, a tam to samo i proponuja zyly na nogach, na co sie w zyciu nie zgodz...
-
Termin: koniec pazdziernika. 4 dni do dyspozycji, ale nie mamy samochodu, wiec samolot, pociag, autokar, eurostar wchodza w gre. Mieszkamy w Londynie. Bylismy juz w Paryzu, Lille, Bath, Edynburgu. Gdzie teraz jechac? Dwoje doroslych i trzylatka. Myslimy o Anglii, Francji, Holandii, Belgii, moze Wlochy albo Portugalia samolotem. Moze byc wycieczka laczona, dwa dni gdzies i dwa gdzies. Podpowiedzcie cos.
-
Przede mną remont łazienki. Gdzie kupić płytki? Homebase, B&Q odpada - wybór żaden. Patrzyłam w ToppsTiles, ale przerażają mnie ceny. Nie wiem gdzie jeszcze można zobaczyć. Przez internet nie chcę, bo lubię najpierw dotknąć, obejrzeć itd.
-
zalałam klawiature redsem:/ mimo natychmiastowej akcji susząco-czyszczącej klawiatura działa jak stara maszyna do pisania:/ poradzono mi kupić nowa i wymienic.i tu moje pytanie gdzie taka klawiaturę kupić?i gdzie je wymieniaja ?dziękuję za pomoc.
-
Dostane zaraz wscieklizny! Musze kupic nowe meble i nie mam pojecia gdzie!
Chce napewno jakas szafe do sypialni (duza i z masa polek/koszykow) oraz jakis regalik pod TV (dlugosc do 130cm,ale wysokie). No i meble do synka.
Gdzie ja cos takiego moge kupic?
Argos odpada-badziewie straszne.
A co z Tesco? Jakies inne sieciowki? Ikea?
No i tak,zeby mnie to finansowo nie zrujnowalo...
-
Chyba juz kiedys o to pytalam. :) Jutro wybieram sie na zakupy i koniecznie musze kupic nowa pare. Nie cierpie kupowac spodni.... wole zalatwic szybko zakup, gdzie kierowac pierwsze kroki?
A gdzie kupujecie spodnie do pracy?
Dzieki
-
widzialam kiedys na lotnisku pare, mieli 2 torby bagazu podrecznego w przepisowych rozmiarach, ktore mozna spiac razem zamkiem, wysunac raczke i ma sie jeden bagaz. A do kontroli bagazowej sie to "cos" rozpina i kazda osoba ma swoj bagaz. Ta torba byla na kolkach. Przydalaby mi sie taka kiedy latam sama z dzieckiem i czasem brakuje trzeciej reki :) Przejrzalam kilka stron z torbami, ale nic takiego nie znalazlam. Moze ktoras z Was wie gdzie cos takiego kupic, albo chociaz jak to cos moze si...
-
Jak w temacie, moze byc on-line
Dzieki
-
Szukam zaslon na okno normalne ,nie zadne wielkie balkonowe, dlugosci nad grzejnikiem zeby sie konczyla a nie do samej ziemi , zeby od srodka byly podszyte u gory i tylko zebym mogla te haczki plastikowe wstawic , czy ta forma zaslon nazywa sie po angielsku: pensil pleat? naprowadzcie mnie prosze czy faktycznie to takie i GDZIE znajde takie srednie dlugosci z taka gora wlasnie od srodka pomarszczona i najlepiej zeby mialy druga warstwe (bawelniana maja te stare obecnie) podszyta wtedy nie wp...
-
Z polek lokalnego Waitrose zniknela kasza jaglana (millet) i kasza gryczana (buckwheat).
Gdzie Wy kupujecie te kasze?
-
gdzie w uk mozna kupic sanki?czy plastikowe czy drewniane obojetnie,najlepiej
z oparciem.w jakich sklepach szukac?w jakich sa cenach?jesli ktos z was wie
,napiszcie prosze.dziekuje.
-
j/w gdzie (najlepiej online) moge kupic zaproszenia po polsku urodzinowe. Jesli online to koniecznie aby wysylali do uk. Robimy z siostra urodzinowa imprezke-niespodzianke dla mamy w polsce (stad polskie zaproszenia dla polskiej rodziny ;-) ale do polski do wakacji sie nie wybieram. Poleccie jakas online strone please bo nic nie moge znalesc - dziekuje Ewa