gdzie

(434 wyniki)
  • Bylem kiedys lata temu u terapeuty od uzaleznien, w tamtym czasie duzu pilem. Terapeuta chcial mnie przekonac, ze jestem zly i swoim piciem krzywdze innych. Ja mowie :'no ok, jesli gdzies przyjde pijany to racja, ale jesli pije sam 6 piw w pokoju i ogladam telewizje, to krzywdze chyba tylko siebie?' Terapeuta powiedzial, ze jak pije sam nawet to i tak krzywdze innych, bo oni sie o mnie martwia. Ok, zgoda, martwic sie ktos moze, ale czy to jest realna krzywda? Pewnie troche jest, ale czy da ...
  • Witam.Czy ktoś mógłby mi pomuc? Moje dziecko ma problem i nie wiem co z tym zrobić,byłam już oczywiście u psychologa,ale ta wizyta wydała mi się kompletnie bez sensu,psycholog stwierdził,że dziecko ma jakieś urojenia,a po drugie jaki psycholog stawia djagnoze po pierwszej wizycie 15to minutowej co dziecko nie otworzyło się nie powiedzialo co się dzieje,tym bardziej,że należy do dzieci trochę zamkniętych w sobie.Dziecko ma 8lat chodzi do klasy 2giej podstawowej i jak ma iść do szkoły to nagle ...
  • Witam Od jakiegoś czasu pojawiły się u mnie myśli , których nie mogę wyeliminować. Są to mysli dotyczące np; wyłączenia żelazka przed wyjściem z domu. Zadręczam się przez kilka godzin myślą o pożarze , który w ten sposób mogłam wywołać. Jednak ostatnio pojawiła się myśl, która bardzo mnie przeraziła. Zrodził się w mojej głowie pomysł zrobienia krzywdy mojej córce. Byłam świadoma , że nie jestem w stanie jej tego zrobić ale mimo wszystko kłębiła się mojej głowie. Dodam, że mój ojci...
  • mam ze sobą problem, i to niemały. Już wiem, że sama sobie z tym nie poradzę, ale nie wiem gdzie szukac pomocy? nigdy nie byłam u psychologa, u terapeuty. Czy ośrodek zdrowia to odpowiednie miejsce? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie podpowiedzi
  • Witam Was serdecznie, to moj pierwszy post tutaj. Nie wiem gdzie mam szukac pomocy. Psycholog, psychiatra czy psychoterapeuta?? Staralam sie szukac pomocy w googlach ale tam znalazlam tylko dla ofiar ale nie dla tej drugiej strony. Sprawa wyglada tak, ze myslalam do dzisiaj, ze to ja bylam ofiara w toksycznych zwiazkach. Mialam ich 2 ale po przeczytaniu wszystkich mozliwych stron na temat toksycznych zwiazkow okazalo sie ze to jednak ja tyranizowalam ta druga osobe. Ograniczalam, bylam wiec...
  • jesli sie nie ma rodziny ani partnera aktualnie?
  • Dzien dobry, Niedawno dowiedzialam sie, ze byly proby tworzenia takich grup wsparcia dla ludzi powracajacych z emigracji do Polski. Sama po wiecej niz dwoch latach nie moge przeskoczyc problemu zderzenia z normalnym spoleczenstwem, i panicznie boje sie podjac jakakolwiek prace wsrod spoleczenstwa. Wystarczy, ze juz w kazdym niemal dniu spotyka mnie jakas zaskakujaca sytuacja. A kazdy wlazi mi z butami tam gdzie emigracja przyzwyczaila mnie, ze jest moja wolna strefa. Nie akceptuje Polakow......
  • przeciez mamy sezon podatkowy
  • Zre mnie od lat kombinacja uczuc pretensji do matki i siebie. O co chodzi? Ciezkie wychowanie. Najpierw wielkie wymagania w podstawowce, bycie idealnym uczniem, synem, ciagla krytyka i wysmiewanie, chec wypchniecia z domu, chciwosc, zablokowanie dostepu na zaplanowane studia, ciagle macenie. Pojawia sie pytanie- czy moglem zmienic swoje zycie? Czy moglem cos zrobic, gdy juz skonczylem 18 lat, czy nie moglem? Tak i nie. Moglem. Matka nie dala na studia- wyniesc sie z domu, znalezc prac...
  • Gdzie?(4)

Gdze Ci mscy mezczyzni i kobiety kobiece? Gdzie finezja i fantazja? Gdzie madrosc i rozsadek? ..... nie mozna kleczec na autostradzie i przezyc.
  • Gdzie można poznać faceta ?Czego faceci nie lubią w kobietach ?
  • Kochani nie potrafię nazwać tego, co dzieje się między mną a kolegą (?) / przyjacielem (?) kochankiem (?). Jakiś czas temu zakochałam się w koledze z pracy. Sprawy potoczyły sie dobrze i po półtora roku oczekiwania i zabiegów z mojej strony nasza znajomość stała się bliższa. To ja namówiłam go na seks. Było cudownie. Okazało się, że on jest już zajęty. Miał od wielu lat dziewczynę, która na jakiś czas go opuściła i wyjechała do Stanów. Byłam zrozpaczona, ale głupia. Marzyłam o ni...
  • chyba nie poszedł znowu do szpitala, co? :-(
  • Poswiecilam bardzo duzo w swoim zyciu na rzecz corki. Po rozwodzie z mezem, nie zdecydowalam sie wyjsc ponownie za maz, chociaz nie narzekalam na powodzenie. Ale kazdy z tych mezczyn chcial byc ze mna, nie akceptowal jednak mojego dziecka. Mialam jednak kochanych rodzicow przy sobie, a moja corka kochajacych ja ponad wszystko dziadkow. Jako rodzina wspieralismy sie wzajemnie w ciezkich chwilach, rozwiazywalismy wspolnie problemy, rzucalismy wszystko kiedy jedno z nas chorowalo i...
  • gdzie sprawiedliwość w naszych szkołach, urzędach, zakładach pracy, w naszym społeczeństwie????? tak oczywiście sprawiedliwość jest. Im "większy/większa" tym więcej może?? To tak zwana zasada proporcjonalności? A wszystko miało być tak pięknie. Hmmm...
  • mam 25lat i zycie mnie troche przeroslo.w tej chwili moim najwiekszym problemem jest to ze lada dzien moi "rodizce",wywala mnie z domu i nie bede miala sie gdzie podziac.mieszkam w 10tys miasteczku wiec o wynajecie pokoju cz mieszkania jest ciezko chyba ze ma sie duzo pieniedzy.niewiem gdzie mam szukac pomocy do kogo sie zwrocic.z rodzicami dogadac sie nie da bo od zawsze traktowali mnie nie jak wlasna corke.mialam ustawione zycie z chlopakiem ktory w ostatniej chwili mnie zostawil.tera...
  • Dziś mama nazwała mnie egoistką bo nie pozmywałam naczyń po całej rodzinie (zmyłam tylko po sobie). Powiedziałam, że tego nie zrobię bo nie tylko ja mieszkam w tym domu. Jestem egoistką? Dodam że na co dzień to ja prowadzę dom, gotuję, piorę, sprzątam.
  • jak w temacie. kto z Was zna linki z ciekawymi testami. chcialabym sobie pomóc:) dzieki z góry i pozdrawiam wszystkich!!
  • Moja znajoma od dość dawna miewa stany lękowe , paranoje. W ostatnim czasie sama ocenia, ze nie jest dobrze i boi sie o siebie. Jest świadoma tego, ze musi udać się do specjalisty. Ale gdzie, do kogo? Może możecie coś, kogoś podpowiedzieć, proszę o radę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się