gdzie

(435 wyników)
  • Kochani napiszcie gdzie bedzie chociaz nieco chłodniej w lipcu. Chcemy wybrac sie z mezem i 2 letnim dzieckiem na wakacje. Inny termin/miesiac nie wchodzi w gre, ponieważ tylko w lipcu mąż może wykorzystać urlop.
  • Chciałbym się wybrać do Grecji. Samodzielnie, z żoną i synem. Poodpoczywać, bez nacisku na zwiedzanie, wolę popływać w czystym morzu. Pytanie do ludzi, którzy wybrali się samodzielnie do Grecji: - jak najlepiej - samolot (tanie linie?) czy autokar? - gdzie aby były piękne widoki i czyste morze? - kiedy - do kiedy tam jest sezon?
  • planujemy 2 tygodniowy pobyt na tej wyspie, moze macie jakies rady gdzie sie wybrac na fajna wycieczke?
  • Czy ktoś wie gdzie zostały zrobione te zdjęcia. Kolega jest na wakacjach i bawimy sie w odnajdywanie miejsc które on uwieczni. Nie mogę sobie dać rady z tymi zajęciami. ,
  • Witam szanownych Forumowiczow :) Za tydzien wybieram sie do wspomnianej miejscowosci i mam w zwiazku z tym kilka pytan. Moglby ktos polecic jakies restauracje/bary/budki_z_jedzeniem, w ktorych bede mial pewnosc, ze jedzenie bedzie dobre i po wizycie tam nie spedze nastepnego dnia na sedesie? ;) Jednym slowem: gdzie daja dobrze zjesc? Druga sprawa... plaze. Bedziemy mieszkac w hotelu Matina, na poludniowym krancu Faliraki. Gdzie tutaj znajde w miare ladna plaze? Plaza nudystow raczej o...
  • Witam, mam prośbę - pomóżcie - lecę na Kretę na własną rękę na 14 dni - mam do wyboru trzy miejscowości :Stavromenos , Elounta lub PANORMOS- gdzie najlepiej sie zatrzymać- gdzie jest pięknie?Lecimy w 6 - osób potrzebujemy tawerny i piękne piaszczyste plaże - ale nie koniecznie wielki turystyczny kurort?pomocy!Jeśli ktoś z was zna te miejscowości pięknie proszę o opis ;)poszukuję też fajnej wypożyczalni aut i przybliżonych kosztów rejsu na Santorini. Z góry dziękuję za pomoc!!
  • Szukam plaz piaszczystych !Doslownie ale i zejscie do morza piaszczyste .Turcja mnie zawiodla plaza moze i piaszczysta ale zejscie do morza to juz po kamieniach czy zwir caly czas, a ja tak lubi chodzic brzegiem morza!
  • Wynajem skutera na Zakynthos ? Prośba o podpowiedź. Chce wynająć coś na miejscu -nie przez żadnego polskiego pośredniaka ( np. Autoway) - już raz to przeżyłem na Krecie (auto)- wiem że przepłaciłem.Może ktoś ma jakieś doświadczenia i może coś doradzić : -W jakiej wypożyczalni ? -Jaka cena za 2-3 dni ( to w końcu mała wysepka ) ? -Czy na dwie osoby wystarczy jeden skuter ( razem jakieś 150 kg żywej wagi ) :-) ? -Jaki skuter wybrać ( mam prawko kat. A) ? -Na co uważać ? To tyle... Z gór...
  • No właśnie. Mamy bilety do Aten na 15 marca, jedziemy na dwa tygodnie z dwójką dzieciaków (3 i 1.5 roku). Nastawiamy się trochę na zwiedzanie, trochę na spacery, trochę na plac zabaw i aquaparki. Gdzie z Aten jechać? Myślałam o Krecie (czy tam już będzie w miarę ciepło wtedy?) Jakie są realne koszty dotarcia z Aten na Kretę? A jak z temperaturami na innych wyspach? Fajnie byłoby zimowych kurtek nie brać...
  • Chciałabym wybrać się 1 raz do Grecji w następnym roku.Czy możecie polecić niezłą okolice,wyspę,gdzie plaże są ładne,blisko do centrum jakiegoś,skąd można wiele pozwiedzać,a jednocześnie odpocząć,gdzie są dobre restauracje,dyskoteki itp.Słowem chciałabym trafić na taką wyspę czy miejscowość,która nie będzie jakimś "zadupiem" :)no i hotel z plażą-nie wiem jak to jest w Grecji akurat:)
  • Słyszałam że ponoć na początku listopada jest jeszcze całkiem ciepło na Cyprze. Nie zależy mi na upałach, tylko żeby po prostu można było założyć spódnice i krótki rękaw bez obawy, że się zmarznie w ciągu dnia :) Wieczorem to wiadomo, sweter się przyda. I fajnie jakby było można się jeszcze kąpać w morzu... które miejsce na Cyprze polecacie? Zalezy mi na tym, żeby było co robić, gdzie pójść wieczorem (fajne knajpy, sklepy, niekoniecznie disco) i żeby ze dwie ciekawe wycieczki fakultatyw...
  • Zamierzam wybrać się do Grecji po raz pierwszy. I tu mam pytanie do tych, którzy zwiedzili różne regiony tego kraju. Jakie miejsce/region jakie atrakcje oferuje? Co gdzie można zobaczyć, gdzie najlepiej się pływa, gdzie zwiedza, które miejsce jest ciekawe, które wieje nudą.
  • Witam ! Planuję pojechać do GRECJI na samym początku września. Nie szukam cichej i spokojnej miejscowości na wypoczynek, ale miejsca gdzie można się bardzo dobrze zabawić :D Czyli miasto dla młodych, gdzie są dyskoteki, puby itd. Szukam miasta porównywalnego do SŁONECZNEGO BRZEGU na Bułgarii - Kto był lub słyszał, to wie jaka tam panuje atmosfera po zmroku :D Tego samego szukam w GRECJI :) Jeśli się orientujecie gdzie jeszcze można się dobrze zabawić ( nie koniecznie w Grecji) to chętni...
  • Witam serdecznie, Czy ktoś z Was drodzy Forumowicze był w Grecji i pływał na windsurfingu? Szukam jakiegoś spotu, wypożyczalni na Chalkidiki, o ile w ogóle taka tam istnieje. Tą na Rodos w Prasonisi znam, także oprócz niej, czy znacie jakieś inne miejsca, gdzie można by było wypożyczyć sprzęt windsurfingowy i popływać. Czy znacie jakieś fajne miejsca, które moglibyście polecić. Bardzo będę wdzięczna za pomoc! Pozdrawiam
  • Proszę mi polecić gdzie pojechać na korfu, chodzi mi o piękne widoki, ładne plaże, o fajna atmosferę i raczej spokojną miejscowość, przyjazne wejście do morza. Rozważam hotele w Lipades i Agios Georgis.
  • Planujemy wyjazd na początku lipca,czy można jechać w ciemno,oczywiście będziemy mieli namiot przy sobie,awaryjnie.Gdzie jechać pierwszy raz interesuje nas ląd,oprócz riwiery olimijskiej,po ile są kwatery w lipcu na 3 osoby.
  • Chcę wybrac sie do Grecji na 2 tygodnie na wakacje i juz zgłupiałam, nie wiem co wybrać. Czy wyspy, czy kontynent. I gdzie konkretnie bo jak czytam to wszędzie fajnie. Moze napiszę czego poszukuję. Jadę w małym towarzystwie, chcemy troche odpocząć na plazy, ale też pozwiedzać, bardzo lubię górzyste rejony i wodę. Plaże z piaskiem nieszczególnie. Nie interesuje mnie zaciszna miejscowość, raczej miejsce gdzie jest duzo rozrywek, gdzie w ciągu dnia można się poopalać, wybrac samoch...
  • Witam Miała być "objazdówka" ale wychodzi że mamy tylko tydzień urlopu więc szukamy wycieczki (miejsca) gdzie będzie można kupić fakultet na zwiedzenie Aten oraz zobaczyć też Mykeny. Polecicie jakieś miejsce skąd nie będzie daleko do tych miejsc a jednocześnie będzie fajna plaża, architektura itp Wyjazd by był od 15 sierpnia, biuro w zasadzie dowolne byle nie plajtujące :).
  • mam zamiar wybrac sie do Grecj z rodzina 2+1, bedzie to nas pierwszy raz.. gdzie wg Was warto wybrac sie najbardziej? z racji jeszcze malego dziecka preferujemy typowa forme odpoczynku bez wieczornych wypadow, czyli blogie lenistwo w hotelu, na plazy.. dzieki za sprawdzone rady..
  • stukam w forum już od kilku dni i zastanawiam się gdzie spędzić miły urlop. jdziemy z dwójką dzieci 1,5 i 2,5 lat i jako wytyczne wybraliśmy dla dzieci- piaszczysta plaża przy hotelu, dla nas- smaczne owoce morza w restauracji w ramach all. minimum 4 gwiazdki i raczej wyspy niż kontynent. dzieciom piasek wystarczy za wszystko, my niewybredni. no i szukanie słabo mi wychodzi, ktoś jest w stanie pomóc?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się