Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      gdzie

gdzie

(455 wyników)
    • Zainspirowany wątkiem o SHARM i mając w perspektywie wylot do Hurgady bedę wdzięczny za wszystkie wskazówki typu -gdzie co i za ile:) Pozdrawiam i z góry dziekuję
    • W regionie w którym byłam na porządku dziennym jest codziennie smrodzenie dymem ropy naftowej na komary, sęk w tym, że jak ktoś jedzie z dziećmi to niekoniecznie taką "zmianę klimatu" można uznać za korzystną, zwłaszcza dla niemowląt i małych dzieci, ale przecież też dla dorosłych. 2 razy dziennie wszystkie hotele kadziły ropą naftową - widać było z daleka czarną chmurę nad każym hotelem. Można się było tym udusić. Czy tam gdzie byliście też to było przyjęte (smrodzenie po 17 i rano, 2 ra...
    • Witam Szanowną Brać. Zastanawiam się nas szybkim wyjazdem do Egiptowa - takim bez planowania przez 4 m-ce lecz typowym lastem. Dziś w domu - za dwa dni kolacja w Egiptowie. Może ktoś z miłośników podpowie gdzie szukać lastów - przez duże L . Strony biur : alfa, tui, rainbow, wezyr - w opcji last - dosłownie nie powalają. Holidaycheck - każda dobra oferta przy sprawdzaniu - okazuje się że jest wykupiona - czyli nieaktualna. Piszę ten post z nadzieją że uda się - przy wspólnym zaangażowan...
    • witam!planujemy tyg urlop z mezem i niespełna 3 letnią córką i 5 letnim synkiem. Rok temu sami bylismy w marsa alam w iberotelu lokalizacja super bo blisko lotniska pogoda ok ale ze wzgl na silny wiatr nie mozna bylo snurkowac z pomostu a plaza i zejsce do morza kompletnie nie nadawalo sie dla dzieci choc sam holet godny polecenia,. Bardzo prosze o pomoc w wyborze hotelu. Nie zalezy nam na zadnych animacjach ale na hotelu z ladna plaza i zejsciem do morza z basenem dla dzieci i niedaleko lotn...
    • Gdzie lepsza rafa dla snurkujących: -Nabq czy -Ras um del sid / hadaba ? PS Na Ras nasrani już byłem więc odpada.
    • Byliśmy w hotelu Palm Beach, Sunrise El Palacio i w Fanara i nie było nigdy żadnych odpływów, nawet nie wiedzieliśmy , że takowe bywają, aż do pobytu w hotelu Millennium w Sharm, byliśmy w szoku, jak zobaczyliśmy, że morze odpływa na kilka godzin dziennie i dziecku zostały zabawy w basenie. Byliśmy źli, bo nie jechaliśmy na wakacje po to, żeby siedzieć tylko i wyłącznie na basenach,ale przede wszystkim nad morzem i stąd moje pytanie. Od czego to zależy, czy od ukształtowania terenu, czy regio...
    • Kochani gdzie najlepiej udać się na zakupy w Hurgadzie jakieś ciuszki pamiątki? Dziękuję za wszelkie informacje
    • witam.Niedługo wybieram się z rodzinką do Sharm i chciałabym się dowiedzieć gdziew Sharm-mysle tu o Namma Bay , Old Market -gdzie w tych miejscach mozna zjeśc coś dobrego , unikalnego .Czy ktos może polecić jakieś restauracje czy bary w tych miejscach? A może nawet jakiś specjał Egipski którego warto zasmakować?
    • Witam Jak wyżej chciałbym znaleźć dla rodziców nie koniecznie Egipt jakiś hotel gdzie byłoby allinclusive :-) **** lub ***** hotel i żeby mogli się po Polsku dogadać? Kiedyś byłem w Turcji w Club side Kardelen ale chyba już nie jest "polski" to hotel. Z góry dzięki za info Pozdrawiam Rafał email: rafi28@o2.pl
    • Proszę o informację, gdzie kupić drobne dolary 1, 5, 10 w Poznaniu?
    • lecąc do Hurghady gdzie bardziej opłaca się kupić papierosy na lotniku na bezcłoweym czy w na miejscu może w hotelu, bądź podjechać do Hurghady na miasto po papierosy
    • kto zna jakieś dobre miejsca w hurghadzie gdzie można dobrze zjeść i spróbować egipskiej kuchni
    • Witam wszystkich! Musze koniecznie odpoczac od natloku pracy, urlop mam w pazdzierniku i chce jechac do Egiptu. niestety musze echac sama!gdzie najlepiej?
    • Powoli trzeba myśleć nad wyborem hotelu na ferie zimowe, mam więc kilka pytań raczej do bywalców Sharm ale nie tylko. Rafki potrzebuje wyłącznie do snurkowania Widziałem już te przy Iberotelu Fanarze w Makadi przy Iberotelach i całkiem żywą przy Fort arabesque i w Marsa w zatoce Coraya i przelotowo przy abu dabbab (zawsze zimą) Rafy w marsa jakoś nie powaliły mnie na kolanach po tej z sharmu, ale i ta w Makadi mogła ostatecznie być do zaakceptowania przy uwzględnieniu jakości hote...
    • Wiem że ogólnie to s.. ten sam wszędzie ;) ale... może są miejsca gdzie taniej niż np. w Hurghadzie kupi się srebro itp. Przykładowo w Turcji podczas wycieczki do Kapadocji można było nabyć rożne dobra 2 razy taniej niż np. w Antalyi. Nie zależy mi na gipsowych czy tym podobnych pamiątkach :). Może macie jakieś rady gdzie i ewentualnie jakie można zakupić wyjątkowe pamiątki, jakich nie kupi się w Hurghadzie itp.
    • Bardzo proszę podpowiedzcie mi gdzie w Hurghadzie można dobrze i niedrogo zjeść. Chodzi mi głównie o ichniejsze jedzonko typu shoerma czy falafele, jak również owoce morza. Wszystkim dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
    • Będę w Makadi Bay w Sunrise Royal Makadi. Gdzie wykupić najtaniej, najlepiej i naj,naj,naj wycieczkę na Giftun?
    • Witajcie Jedziemy do Sharm - często będziemy dzwonić do Polski - pre-paid bardzo nam się przyda - gdzie kupić kartę? Nie znalazłem tej informacji na forum. Czy jest jakaś różnica - pomiędzy vodafone, a MobiNilem? pozdrawiamy został - tydzień :-)
    • W środe wyjezdzam i chciałabym przywieść najbliższym pamiątki w postaci złotych zawieszek.Poradzcie gdzie bezpiecznie i w miarę tanio kupić i mniej więcej jaka jest teraz cena grama złota w Egipcie-żeby mieć jakąś orientację:)Bedę też w Izraelu i Jordanii... może tam?????Dzieki za wszystkie rady:)*
    • cześć! Drodzy Forumowicze - pomóżcie ;) postanowiłam zmienić dosć nagle kierunek wakacji z Turcji na Egipt, głównie z powodu cen jakie w tym sezonie są (mocno przesadzone). Chciałąbym się poradzić co do hotelu - jeżeli macie doświadczenie, byliście gdzieć, gdzie możecie polecić wypoczynek dla rodziny z trzylatkiem - proszę! Wypoczynek planuję pod koniec maja, na dwa tygodnie, hotel 5*, all, byłoby najs gdyby był w pobliżu aquapark.. ;) no i plaża - nie byłam nigdy, nie wiem jak one wygl...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się