-
Dziewczyny
mam wskazanie do zrobienia badania dna oka przed porodem. Znacie jakieś sensowne miejsce gdzie to zrobić?
Mogłabym pójść do pierwszego lepszego okulisty, ale nie chcę żeby gościu nie był obeznany w temacie i wpisał mi wskazanie do cc ze strachu przed odpowiedzialnością.
-
Witajcie!
Mieszkam w Poznaniu, mam za sobą trudny i długi, ale ostatecznie udany poród na Polnej.
Teraz jestem w drugiej ciąży i w 7 miesiącu przeprowadzam się do Łodzi.
Wyszukiwarka na stronie Rodzić Po Ludzku nie jest w stanie podać nawet szpitala, gdzie można rodzić z partnerem albo mieć jednoosobową salę.
Może wiecie - gdzie można po ludzku w Łodzi?!?!?!
Będę bardzo wdzięczna za informacje!
Pozdrawiam,
Greta
-
Kogo byscie polecili? Chodzi o usg w 11-13 tyg ciazy.
Dziekuje.
-
Witam,
bardzo proszę o informację gdzie najlepiej mieć cesarkę na Śląsku (jaki szpital? jaki lekarz?).
Z góry dziękuję za pomoc!
-
Mam wskazania okulistyczne i nie chcę spotkać się z problemem "własnego zdania" ordynatora czy lekarzy w szpitalu, dlatego mam pytanie gdzie w Warszawie są zapisy na cesarkę ze skierowaniem bez zbędnych dyskusji, czy wskazanie jest czy go nie ma?
-
Witam,
proszę polećcie mi gdzie mogę wykonać USG połówkowe w Warszawie, mam namiar tylko na Roszkowskiego, czy macie doświadczenie że ktoś jest równie dobry ??
z góry bardzo dziękuję
-
Witam
Słuchajcie, jestem 3 dni po terminie, dotychczas na KTG jezdziłam na Bielański. W związku ze splotem okolicznosci (mój gin na urlopie) nie miałam robionego USG od 36tc - ponad miesiąc temu (badania szyjki również - wcześniej pessar, potem rozminęłam się z ginem), a chciałabym wiedzieć na czym stoję. NIe wiem nawet ile orientacyjnie wazy dziecko - ostatnie dane z 36tc. Chciałabym podjechać dziś na KTG do jakiegoś innego szpitala, gdzie może ktoś zechciałby ulec moim prośbom i zrobić mi ...
-
Dziewczyny, gdzie zrobię w Warszawie to badanie?
Mam skierowanie, wiem ze robi to Roszkowski, ale gdzie? Ktos wie, w jakie dni tygodnia? jakis nr telefonu? ktos mial to juz?
Mój lekarz bardziej mnie kierowal do innego miasta niz lokalnie. Material wiezie sie do CZD lub na Sobieskiego? Ile czeka się na wyniki?
ja ciągle sie waham, bo to badanie jakoś wydaje mi się groźniejsze/bolesniejsze/ bardziej ryzykowne niz amnio.. Pzoa tym muszę ewentualnie na błysk sie decydowac, bo mi odpowiednie ...
-
Witam,
Dopiero zaczynam moją ciążę i chciałabym zapisać się gdzieś do tego programu, ale do sensownego lekarza i na sensowne USG. Kiedyś już byłam w przychodni rejonowej i mam kiepskie doświadcenia z lekarzami i jakością sprzętu. Może polecicie jakiś szpital, który realizuje ten program? Myślałam o św. Zofii, Karowej i Madalińskiego. A może jednak jakaś sensowna przychodnia?
W sumie czemu mam za wszystko płacić prywatnie?
Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.
-
Witam, po niezbyt zadowalającym wyniku badania dna oka dostałam zaświadczenie od okulisty o wskazaniu do cesarskiego cięcia. Czytam sobie w necie różne informacje i widzę że wcale tak różowo to nie wygląda ze pacjentka idzie do szpitala i ma cc robione bezproblemowo. Podobni niektórzy lekarze upierają się żeby tylko skrócić 2 fazę porodu..
Może wiecie gdzie w Warszawie przyjmą mnie z takim zaświadczeniem i nie będą robić z tego tytułu problemów??
-
pomozcie mi rozwiazac moj dylemat- moze sie wydawac smieszny i
drobny, ale dla mnie wiele znaczy
jestem obecnie w 12tc- mojej pierwszej ciazy :)
mam 30lat, niby wszystko przebiega normalnie, nie mam wielkich
dolegliwosci, ale generalnie jestem histeryczka i strasznie sie ta
ciaza stresuje- czy wszystko bedzie dobrze, czy dziecko urodzi sie
zdrowe itd.
kilka dni temu mialam powazne zatrucie pokarmowe- lekarze
uspokajaja, ze po prostu musialam zjesc cos, co mi zaszkodzilo, ale
mo...
-
kobitki z lodzi wiecie gdzie mozna rodzic w wodzie w lodzi? wiem ze bylo w madurwiczu ale dzwonilam i niemila pani odpwiedziala NIE MA! heh oze byc platne koszty nie wazne
-
-
Czy możecie mi polecić lekarza w Warszawie, najchętniej Bielany, Żoliborz, Sródmieście, Bemowo, który robi krótkie USG na każdej wizycie? Chcę po prostu mieć podgląd na maluszka z uwagi na wcześniejsze problemy z ciążą.
-
witam,czy jest jakas kobietka z Elbląga co rodzila w wojskowym szpitalu przy ul:Komenskiego lub w szpitalu przy ul:Żeromskiego ???
Szpital Wojewódzki juz odpada bo tam mialam 2 porody i niechce sie decydować znowu tam wrócic na 3 porod :D
pozdrawiam :)
sylwia
-
Jestem w 37tyg. i własnie dowiedziałam się że mały, który od pięciu
tyg. leżał sobie spokojnie głową do dołu zrobił fikołka i jest w
ułożeniu miednicowym. Będzie to mój 3 poród (dwa bez problemów
naturalne). Ponieważ jest to 37 tyd. to nie ma dużo czasu i miejsca
ma kolejne fikołki, chociaż wiem że zdarzają się przypadki
przewrotu w dniu cc. Chciałabym jednak dowiedieć się gdzie w
Warszawie przy takim ułożeniu zrobią mi cesarkę a nie będzą kazali
rodzić sn. Dowiadywałam się dziś...
-
j.w.
-
Witam, właśnie skończyłam 38 tc i właściwie nastawiałam się na
Karową, gdyż mam cukrzycę ciążową, jednak z tego co się
zorientowałam to oni bardzo naciskają do końca na poród sn, a poza
tym na dzisiejszym ktg lekarz poradził mi żebym szukała innego
szpitala, gdyż ciężko się do nich dostać. Lekarka prowadząca moją
ciążę nie pracuje w tym szpitalu, ani żadnym innym. Moje pierwsze
dziecko 6 lat temu po bardzo długim porodzie urodziło się przez cc,
z powodu braku postępu w II fazie ...
-
osttsni raz wspolzylam dokladnie 40 dni temu(prawwie 6 tyg). po 4 tygodniach
zaczelam miec nudnosci(nie wymioty,. tlyko takie dzowne nudnosc), zawroty
glowy...wystapilo to zaraz po oddaniu krwi(honorowo) i utrzymywalo sie
tydzien. tyetraz powraca co 3 dnbi... zrobilam 3 testy, dzien po dniu,
wsyztskie negatywne. poszlam do ginekologa, baknelam cos na poczatku,ze
chcialabym wykryc ciaze, ale jak zobaczyl, ze biore tabletki anty (Regulon),
to zaraz zaczal o nich gadac, a potem"co, p...
-
POleccie mi prosze dobry szpital w Warszawie gdzie moglabym ze spokojem oddac
sie w rece fachowca ktory zrobilby amniopunkcje