Forum Społeczeństwo Rówieśnicy 40+
ZMIEŃ
      grzybobranie

grzybobranie

(6 wyników)
    • img242.imageshack.us/img242/228/wdrodzeca1.jpg poranne mazowszańskie klimaty... img470.imageshack.us/img470/3690/grzybkowapuszczajm9.jpg uwielbiam ten kawałek świata... img470.imageshack.us/img470/7043/puszczamn2.jpg img247.imageshack.us/img247/6866/grzybkowyurobekag1.jpg w sumie 12 kilo w 4 godzinki:) img232.imageshack.us/img232/443/powrotst9.jpg powrót po pysznym sandaczu w Zajeździe Maldanin, w pięknych okolicznościach przyrody:)))) jutro o świcie trza wstać i teraz to wszyst...
    • Podczas niedzielnego spaceru , niechcąco uzbieraliśmy trochę pięknych kozaczków(zdjęcia w albumie). Dziś byłam na Rynku Jeżyckim - najpiękniejszym , wg mnie, targowisku Poznania, i padłabym z zachwytu - masa grzybów różnej maści - borowiki vel prawdziwki- duże , małe średnie, kozaki , czarne łebki czyli podgrzybki , sowy , kurki. Ceny tak piękne jak te grzyby. Nie zdzierżyłam . W sobotę wyruszamy na grzybactwo. Znajomi mają domek w Puszczy Noteckiej. Już się nie mogę doczekać. ...
    • Łączę dziś obowiązek z przyjemnoscią. Jadę po grzybiarzy do Smolarni , przy okazji dama też pochodzę po lesie i pozbieram . Na poczętek : A.Mickiewicz - Grzybobranie z Pana Tadeusza: Grzybów było w bród: chłopcy biorą krasnolice, Tyle w pieśniach litewskich sławione lisice, Co są godłem panieństwa, bo czerw ich nie zjada, I dziwna, żaden owad na nich nie usiada. Panienki za wysmukłym gonią borowikiem, Którego pieśń nazywa grzybów pułkownikiem. Wszyscy dybią na rydza; ten wzrost...
    • Czytam co chwilę ,że już zbieracie. Lubię zbierać , obierać i jeść . Lubię zapach suszonych grzybów. 60 kilogramów borowików szlachetnych zebrał w ciągu jednego dnia grzybiarz z okolic Narola k. Lubaczowa na Podkarpaciu - poinformował rzecznik prasowy Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych w Krośnie Edward Marszałek. Grzybiarz chce zachować anonimowość. Nie zdradził też miejsc, gdzie zbierał grzyby. Tegoroczne wilgotne lato sprzyja grzybom. "W ostatnich dniach lasy Podkarpac...
    • W sobote znow wybralismy sie na wycieczke. Wedrowalismy polnymi sciezkami, przez wrzosowiska i po nielicznych zalesionych zakatkach. W kazdym najmniejszym lasku pierwsze co rzucalo sie w oczy to grzyby. Rosly wszedzie ,prawie pod nogami. Holenderska sasiadka, ktora nam towarzyszyla nie zwracala na to zupelnie uwagi ale ja ,grzybiarka z natury nie moglam sie powstrzymac i co ladniejsze wrzucalam po prostu do plecaka. Maz i sasiadka oburzeni na takie traktowanie natury stwierdzili ,z...
    • Popadało trochę , zrobiło się ciepło, chyba nadszedł już czas na grzybobrania .Czy lubicie chodzić na grzyby, zbierać , obierać je i jeść ? Jakie były Wasze największe okazy ? Co Wam sie na grzybobraniach przytrafiło ? Pozdrawiam Wszystkich grzybiarzy i nie tylko lablafox

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się