Forum Kobieta Feminizm
ZMIEŃ
      informatyka

informatyka

(8 wyników)
    • Wiadomo, że informatycy nie mają problemu ze znalezieniem dobrze płatnej pracy. Nikogo również nie dziwi że 99% z nich to mężczyzni. Zarówno wsród studentów, jak i pózniej wsród pracujących informatyków praktycznie nie spotyka sie kobiet. Kolejna dziedzina, która została nam odebrana aby nas ubezwłasnosolnić (mężczyzni mają sie zajmowac nowoczesnymi technologiami, kobiety - sprzątaniem i gotowaniem). Jak wyjasniła mi znajoma, w komputerach stosuje się tzw. logikę dwuwartosciową (...
    • Siedzę w pokoju z dziesięcioma facetami (sic!), unoszący się w powietrzu testosteron zaczyna mi śmierdzieć jak posikany bezdomny, jak pot spod pach Mariusza Pudzianowskiego na zawodach Siłaczy. W koło te same rozmowy o samochodach, grach komputerowych i Ewie Sonnet, a utrzymywanie hierarchii poprzez ciągłe udowadnianie im iż wiem wszystko najlepiej jest już męczące, jednak w innym reżimie nie potrafią oni skutecznie funkcjonować, a ja muszę wciąż udowadniać jednemu z drugim, a wolałbym ...
    • www.feminoteka.pl/news.php?readmore=3353 Moim zdaniem ciekawy artykuł dotyczący niskiego udziału kobiet na wysokich stanowiskach w IT. Co o tym sądzicie?
    • Czasem sobie żartujemy, ale tym razem na poważnie. www.idg.pl/news/360519/Anna.Piekarska.zwyciezyla.w.XVII.Olimpiadzie.Informatycznej.Krajow.Europy.Srodkowej.html 23 lipca 2010 11:45, Krzysztof Piątek [b]Zwycięzcą XVII Olimpiady Informatycznej Krajów Europy Środkowej została Anna Piekarska zdobywając 460 punktów na 600 możliwych. Miejsce drugie ex aequo zajęli Anton Anastasov z Bułgarii i Stjepan Glavina z Chorwacji uzyskując 405 punktów. [/b] Anna Piekarska ukończyła w tym roku Z...
    • Widziałem reklamę w TV. Wydała mi się śmieszna. Dziecko mówi -Zostanę psycholożką. Minął jakiś czas W TV rozmawiają same kobiety i rozmawiają jacy to faceci są źli, że tylko przez nich są rozwody itp. No mówię wam poziom tej dyskusji powalający. I co słyszę. Teraz zadamy pytanie pani psycholożce PS. NIE przesadzacie? Jak będzie pani informatyk? Informatożka?
    • praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,67728,3032865.html
    • [i]Według raportu firmy CISCO do 2010 roku w branży IT w Unii Europejskiej będzie brakowało nawet 70 tys. pracowników rocznie. Taka sytuacja wynika nie tylko z niedoborów siły roboczej w UE, ale też z rażących dysproporcji w zatrudnieniu kobiet i mężczyzn. Obecnie w branży ICT kobiety stanowią niewielki odsetek pracowników. (...) Z opracowania Mckinsey Woman Matter z 2007 roku, przywoływanego przez autorów raportu, wynika, że firmy w których kadra kierownicza była najbardziej ...
    • może czasem przeszkodzić w uzyskaniu odp. :)) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=84641800&v=2&s=0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się