bleman 16.02.06, 17:50 praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,67728,3032865.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bleman Naszczescie ja wole programowanie ;-) 16.02.06, 17:52 "Ale uwaga! Według Moss nie można wszystkich informatyków brać na jedno kopyto. Należy rozróżnić programistów od tych, którzy zajmują się sprzętem komputerowym: - Ci pierwsi, np. projektanci stron WWW czy graficy komputerowi, potrafią ubierać się stylowo, bo to bardziej artyści niż umysły ścisłe - mówi. Inaczej jest z drugą grupą, do której zaliczają się np. serwisanci sprzętu komputerowego i pracownicy działów help desk w firmach. - To oni wciągnęli branżę IT na szczyt rankingu "najgorzej ubranych"." :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: Znowu stereotypy !! ;-) 16.02.06, 17:52 cieknie im z nosa ... hehe nam nie? Odpowiedz Link Zgłoś
micra Re: Znowu stereotypy !! ;-) 16.02.06, 19:22 to akurat prawda, ale opis "informatyk" pasuje do tak dużej ilości zawodów, że można tu zmieścić masę ludzi. Nie schlebiaj sobie, bo p. Moss myśli o grafikach komputerowych i projektantach witryn, a programiści choć czyści nie spodobają jej się również jako zarośnięci, w nie najnowszych (krój, trendy) strojach. Mnie na samym początku pracy w branży poczęstowano wizytą idealnie ubranych super pachnących dwóch gogusiów z IBMa, którzy merytorycznie byli poniżej wyobrażalnego poziomu. Później też miałem takie przygody. 99% osób z branży IT nie stosuje się do standardów stroju, który przypadłby do gustu p. Moss. Co do dziwnie pachnących to nie ma reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Znowu stereotypy !! ;-) 16.02.06, 19:30 No, u mnie na uczelni rzeczywiście przy wchodzeniu do pracowni komputerowej dla informatyków nos wykręcało na drugą stronę. Chyba coś w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: Znowu stereotypy !! ;-) 16.02.06, 19:34 Ale im nie mycia brakuje, tylko wietrzenia. Znam takiego co jak usiądzie to klawiatury z rąk nie wypuści przez 24h. Potem coś na ząb, krótkie spanko, szybka kąpiel i znowu 24h. Po paru latach chłopak zatęchł niczym babcine futro na pawlaczu;) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Znowu stereotypy !! ;-) 16.02.06, 19:35 Trzeba go było czasem naftaliną posypać. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Znowu stereotypy !! ;-) 16.02.06, 19:36 Ale tym co przesiadywali w pracowni zdecydowanie brakowało też mycia. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: eee tylko 24 godziny ? pfff ;-) "miętczak" 16.02.06, 20:34 A ty kiedy się ostatni raz wietrzyłes:)) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Znowu stereotypy !! ;-) 16.02.06, 19:34 A mozna wiedziec czym sie konkretnie zajmujesz ? Później też miałem takie przygody. 99% osób z branży IT > nie stosuje się do standardów stroju, który przypadłby do gustu p. Moss. Co do > dziwnie pachnących to nie ma reguły. Ja sie zdecydowanie nie stosuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
micra Re: Znowu stereotypy !! ;-) 16.02.06, 20:08 no właśnie i później ktoś z białych kołnierzyków kręci nosem, że jak to, długie włosy? nie ogolony? bez krawata? to nic, że ktoś jest czysty i pracuje w takim stroju, który mu odpowiada - nic to, dla wielu szefów jest to obelgą jak się "informatycy" ubierają. A programistki (w końcu to FF) ubierają się całkiem ładnie :), a pracownice działów HelpDesk są pachnące. Odpowiedz Link Zgłoś
micra a'propos włosów 16.02.06, 20:14 teraz akurat szkolenia w jednej z największych firm ubezpieczeniowych w Polsce prowadził człowiek z dredami na głowie, w stroju mocno swobodnym i nikt mu z tych powodów żadnych wstrętów nie robi. Co ciekawe zauważyłem u kilku osób dbających o strój mocniej niż inni "informatycy" złote łańcuchy na szyjach, sygnety... szerokich karków i ogolonych głów nie mieli. Jest jeden bezwłosy, ale u niego przy okazji chyba całe ciało jest pokryte tatuażami - a przynajmniej górne jego partie. Odpowiedz Link Zgłoś