Forum Nauka i edukacja Matura O maturze
ZMIEŃ
      informatyka

informatyka

(56 wyników)
    • Kto się wybiera na informatykę? Znacie progi punktowe z poprzednich lat??? W szczególności interesują mnie UW, UG, UMK, UJ i UWr. Pozdro!
    • Moje wyniki Mata 90/100 60/70 Ang 80/90 40/50 Zastanawiem się nad informatyką-świadomy jest że do warszawy nie mam sznas...macie jakieś propozycje? Jakie są niezłe uczelnie z infą w polsce? (chodzi o państwowe bo pieniądze są dla mnie pewną barierą)Wiem że to już było ale nie znalazłem żadnych konkretów?A propo...jakie były progi na finanse i bankowość na uw?
    • hmmmm czyżby w tym roku nikt niezdawał na informatykę???? ja się chciałbym dostać na informatykę na uw moje wyniki to: matma roz 82 geogr roz 62 ang roz 57 i w postępowaniu kwalifikacyjnym mam 75,6 puntka na 100 możliwych jak myślicie dostanę się i czy ktoś jeszcze składa na ten kierunek???
    • Na jakiej uczelni jest najwiecej przedmiotow zwiazanych z kodowaniem bo naprawde nie chce wygladac jak moj koles z informatyki ktory ma magistra a nie wie co to c++ a najwieksze osiagniecia to prezentacje w PowerPaint... aa zdaje matme i informatyke - bez fizyki... no i angielski mierze w krakow
    • dostal ktos wogule wyniki z informatyki napisane na swiadectwie?? bo u mnie nic nie pisze, a telefon cke jest non stop zajety :/
    • No i to ma być matura z informatyki?? to chyba jakieś nieporozumienie jeśli wszystko dotyczy informatyki to ja jestem chyba papieżem a tak myślałem by zdawać informatyke na maturze za rok a tu jak widze ten arkusz to śmiać mi się chce bujna komisja i pytania z kosmowu 3/4 nie związanie z informatyką lecz z matematyką a to róznica. Pozdrowienia dla tych którzy dziś zdawali informatykę
    • Ciekawe jak wam poszła informatyka ja mam 56% Najlepsze jest to ze np agh bierze informe na rowni z fizą a wiadomo ze wyniki z fizy są duzo wyzsze...56% z informy to doby wynik a z fizy to jest sredniacki...i jak się mają nasze szanse do szans tych z fizą zwłaszcza ze test kompetencji nie był był specjalnie rożnicujący...ciekawe ile ludzi w polsce co zdawali informe na maturze sie podostaje na informatyke...bo pewnie nie za wiele...i co z tego ze o algorytmach mamy pewnie wieksze...
    • Zadanie 1 Przedstawiony algorytm błędnie działa w przypadku gdy ostatnmim elementem tablicy wejsciowej jest 0 (zero). Faktem jest, że nie powodowało to błedu w przykładzie, który należało rozwiązać. W części c mogło jednak spowodować błędy uczniów wzorujących się na przykładowym rozwiązaniu prostszego algorytmu. Zadanie 2 Pytanie: Czy możliwe jest zapisanie liczby 50 cyfrowej jako zmiennej całkowitej? Prawidłowa odpowiedz w kluczu: NIE Prawidłowa odpowiedź: TAK, w przypa...
    • Uważacie, że matura z infy była trudna? Bo moim zdaniem troche z nią przesadzili:/ Wszyscy zdający w mojej szkole wyszli po 15 minutach...
    • chcialam odpowiedziec na informacje zamieszczona na onet.pl=> matury.onet.pl/1230423,informacje.html wczoraj zamiescilem na tym forum-posta, i dzisiaj go nie ma;/ oczywiscie <jako dosc dobry informatyk> wiem ze nikt tego nie mogl wykasowac!!:):) to co tutaj zostalo napisane to calkowite klamstwo. moze napisze w pkt o co chodzi!! 1)80% to jest wynik maxymalny z tej matury, bo: jezeli nie mozna bylo miec innych programow poza officem i windowsem,to jak sie dobrze orientuj...
    • po czym sa najlepsze perspektywy? interesuje mnie kraków uj i agh... dzięki za rady...
    • informatyka gdzie lepsza - Uniwersytet Jagielloński czy Wrocławski?
    • Witam wszystkich, którzy próbowali zdawać maturę z informatyki i zapraszam na strony: www.linux.pl/?id=news&show=2305 hedera.linuxnews.pl/_news/2005/05/13/_long/3315.html petycja.linux-hell.net/ dexterman.risp.pl/matura/index.php dzioorkacz.piwko.pl/list.html
    • No tak super wlasnie wrocilem sobie z maturki z infy, ktora pisalem tak o dla sportu zeby sie sprawdzic. Moje wrazenia? Prosze bardzo. Na poczatku jedynie 90 minut na zadania z tyloma podpunktami i tak zlozone ze potrzebne jest conajmniej 150 minut. Ponadto jezeli z maturka z matmy przez przypadek nie poszla ci tak na okolo 90% z kazdego to tutaj wogole nie masz co szukac... rzeczy w stylu wymyslanie wzorow na logarytm naturalny z dwojki przy jakiejs danej funkcji itp... i najleps...
    • Co myślicie o informatyce stosowanej na AGH na wydziale EAIiE. Czy to jest dobry kierunek? Niektórzy mówią, ze na tym wydziale dobra jest tylko Informatyka ogólna. Co wy o tym sądzicie?
    • Witam! Ta matura to byla jedna wielka parodia!! Brak precyzji, zadania z kosmosu wyjete! Nic to wspolnego nie mialo z tym co bylo na probnej. A najlepsze byly polecenia :) Np. ... do pliku tekstowego Raport6 wstaw wykres.... <lol2> Po prostu boki zrywac ;) A co Wam sie najbardizej "podobalo"?? :) Podsumowujac, ta matura z informatyka to miala chyba tylko wspolne niektore pojecia :) NP. baza danych albo relacja :P
    • na umcs na politechnike lubelską czy na politechnike krakowską? po czym łatwiej robotę dostać
    • Witam! Nie wiem bo nie byłem na wydziale AEI, ale chciałby znać dwie informacje: 1) Jaki był próg na informatykę w tym roku? 2) Czy ktoś się orientuje ile osób jest nad progiem 74,8?
    • I część całkiem lajtowa, dobrze że grałem dużo w szachy hehe :) II część trudniejsza 4 i 6 zadanie zrobilem 5 ciezko cos tam skubnalem ogolnie licze na okolo 70 %
    • poprularny język programowania- kawa? java? agawa? to ptanie było śmieszne :D JAVA litera D w kodzie ascii to 100 czyli to było 100 zapisane binarnie więcej nie pamiętam pytań, żałuje, że nie powtórzyłam szyfrowania i palindomów :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się