-
czy ktoś był na wycieczce fakultatywnej (2 dniowej) z Turcji do Izraela organizowanej przez Itakę? Cena ponoć dość wysoka (ok. 280 euro?) ale żadnych informacji w necie czy warto, jak organizacja (samolotem?). Jeśli można to byłabym wdzięczna za jakiekolwiek informacje na ten temat.
-
Turyści Itaki mają problem.
Poniżej informacja zamieszczona na portalu o2
Środa, 09.05.2012 21:34
Wykupili wakacje all inclusive. Nie mają gdzie spać!
Przebywamy na wyjeździe all inclusive w Turcji w Side organizowanym przez biuro Itaka z Opola. Zostaliśmy poinformowani, że samolot przyleci nie dziś wieczorem, jak było w planie, ale dopiero jutro rano. I że sami musimy zadbać o to, gdzie spędzić tę noc - napisali do redakcji "Gazety" turyści.
Tamtejszy rezydent poinformował, że w...
-
Witajcie,
mam ogromną prośbę o więcej opinii odnośnie tego hotelu, zwłaszcza od osób, które tam były w 2012 r.
Mamy jechać w lipcu na 2 tyg, dzieci 6 i 8 lat z Itaką z którą nigdy nie jeździliśmy.
Martwi mnie brak klimy w restauracji - czy da się wytrzymać? Byliśmy w Paloma Grida końcem czerwca i bez klimy sobie nie wyobrażam... jedliśmy tylko w środku bo kapało do talerzy.
Mini klub: czy zostawialiście dzieci same? Bo na zdjęciach widzę że odległość od basenów do miniklubu jest spora i d...
-
Nie wiem czy ktoś z Was zauważył jaki piękny przekręt zrobiła Itaka na tzw first minute.
Podobno do 29.02 obowiązywała cena z 40% zniżką ceny podane zawierały podobno zniżkę. trąciło mi to o ściemę bo od kiedy promocja nie ma ceny wyjściowej.Więc śpiesząc się mówię skorzystam no i zapłaciłem za wczasy 2819zł z niecierpliwością czekam aż po 1.03 ceny pójdą do góry a tutaj co widzę??? Cena zamiast wzrosnąć to raz że najpierw dwa dni się nie zmieniała a potem ..uwaga SPADŁA NA 2699ZŁ jako Last ...
-
Czy zna ktoś odpowiedź na to pytanie ??? W tym roku ani w katalogach ani na stronie internetowej nie są podane koszty rezygnacji z wycieczek organizowanych przez Itakę. Widnieje tam tylko stwierdzenie, że koszt rezygnacji podany będzie klientowi dopiero po obliczeniu kosztów poniesionych przez to biuro, a więc mogą być to koszty dowolne i nie do sprawdzenia przez klienta. Dzwoniłem na informację Itaki do Opola, oczywiście nie dostałem odpowiedzi na to pytanie, jedna panienka nie wie, druga pa...
-
Pojawiła się dzisiaj oferta Itaki na lato 2012 - uważam, że jest dużo ciekawsza od GTI:-)
-
Podejrzewam, że taki wątek juz istnieje, ale na gorąco w nowym watku postaram sie przesdstawić swój pobyt w Turcji z Itaką. Wyjazd 9.09.2011 odbył się bez wiekszych problemów i opóźnień, co na początku utwierdziło nas w spolidności Itaki. Przy zakwaterowaniu zostaliśmy w pewnym momencie zostawieni bez opieki rezydenta i zmuszeni byliśmy radzić sobie sami. Ogólnie ho5tel - Pegasos World w Side, a raczej niedaleko Side spełnił nasze oczekiwania (jeżeli ktoś potrzebuje solidnej informacji na te...
-
Cześć,
Czy ktoś wybierał się do Kapadocji (wycieczka faultatywna) z Itaką? Obecnie widzę że kosztuje to około 128€, co jest ceną bardzo dużą w porównaniu do ofert lokalnych biur.
Czy program naprawdę aż tak się różni w porównaniu do wspomnianych lokalnych biur? Ktoś może się wypowiedzieć jaki hotel, jaki program?
-
Kupiłam ofertę Itaki 9 dni w Turcji .Po wpłaceniu kasy potwierdzili, że dostanę 8 dni, a jak do nich zadzwoniłam, to mi powiedzieli, że wylatuję jeszcze dzień wcześniej, czyli 7 dnia wracam do ojczyzny, no i od południa siedzę na walizkach bo już się kończy doba hotelowa. "ZAJEFAJNE" Biuro.
-
na lato 2011 Itaka ma w swojej ofercie 6 hoteli w okolicy Cesme
zamierzamy jechac z 3 latkiem, takze wolimy htl spokojniejszy, bez nocnych hałasów dyskotekowych ;)
piasek babkolepny ;), jakis plac zabaw czy/i pokój zabaw dla dzieci mile widziane, no i wielkosc pokoju pozwalająca na swobodne dostawienie dod. łóżka
w sumei wybieram pomiędzy Kaya Prestige - tu zaciekawił mnie pok. rodzinny (wiecie jak dokładnei on wygląda?), Babaylon a Suzer
Będę wdizęcnza za Wasze wrażenia
-
czy macie doswiadczenia??nie wiem ktore wybrac,ceny podobne..
-
mam pytanie do osób, które były na wyjazdach 16 lub 9 dniowych z
itaki - kiedy następuje wykwaterowanie z pokoju? wyjazdy są z reguły
nad ranem w sobotę (16 dzień) - czy ta noc przed wyjazdem w itace
wlicza się w pobyt czy może kończy sie on w piątek rano a dale
trzeba sobie radzić samemu do transferu na lotnisko? ile mieliście w
umowie noclegów 14 czy 15?
-
Czy ktoś z Was dostał informację o zmianie terminu lub lotniska z Itaki?Pani zadzwoniła do nas i poinformowała, iż z powodu małego zainteresowania terminem i lotniskiem (wylot z Warszawy w połowie lipca) proponuje nam wylot z Katowic lub przesunięcie imprezy o kilka dni.Po czym na stronach internetowych pojawia się dostępny do rezerwacji ten pierwszy termin z Warszawy.Czy może ktoś miał podobną sytuację w ostatnim czasie?
-
Witam pierwszy raz wybieram się z rodziną do Turcji ,poradźcie z jakim biurem
Itaka , czy Wezyr a może jeszcze inne? Interesuje mnie Alanya i jakiś fajny
hotelik 4*. Opinie są różne i nie wiem na co się zdecydować...
-
itaka odwolala moje wczasy na 02.07 w hotelu Joy Kimeros z powodu
malego oblężenia samolotu. Hotel niby ok, ale nie mam jak doleciec,
szkoda słow. Propozycja w innym terminie odpada, podobno w ciagu 7
dni przeleja pieniadze, nigdy im nie zaufam, wczasy wykupione w
marcu.
-
Witam wszystkich
Wrócłem z Turcji z Itaką i jestem pod wrażeniem
byłem z nimi 2 lata temu i widzę duża poprawę jakości usługi
Obu nie zapeszyć polecam
-
Wybieram się w sierpniu do Turcji z Itaką. Czy korzystaliście
podczas pobytu z wycieczek fakultatywnych organizowanych przez
Itakę? Interesuje mnie zwłaszcza Kapadocja. Jaki jest program
wycieczki, czy jest rzeczywiście czas na lot balonem? Jaka
organizacja, przewodnik?
Chętnie poczytam też o innych wycieczkach fakulatywnych
sprzedawanych przez to biuro. Nie interesują mnie wyjazdy z biur
lokalnych.
Wypoczywać będę w Side.
-
Wiem, że wycieczki z bp Itaka są droższe niż w biurach w Bodrum,(bo o te
miasto chcę zapytać), ale czy ktoś korzystał z fakultetów Itaki? Jeśli tak, to
proszę o podanie cen wycieczek (chociaż około). Interesuje mnie Efez i
Pammukale z Bodrum albo Turgutreis ( będę w Armonia Holiday ). Czy są zbierane
dodatkowe pieniążki na ,, łapówki,,? Jak piloci na wycieczkach? Czy wizyty w
sklepach zajmują dużo czasu na wycieczce? A może inne wycieczki są warte
polecenia? Będę wdzięczna za odp.Jeszcz...
-
Czy Itaka na lotnisku przed wylotem daje naklejki na walizkę?W
zeszłym roku Scan przysyłał z dokumentami do domu takie fajne
rzeczy.Ciekawi mnie jak to jest w Itace.Proszę o szybkie odpowiedźi
ponieważ jutro już wylatuję.Dziękuję
-
Mam dylemat co wybrać...
Bodrum czy Side z Itaką?
Co będzie lepsze na taka pierwszą podróż do tego właśnie kraju i dlaczego? mile widziane będą także opisy hoteli w tych okolicach i wszystkie inne ciekawostki związane z tym tematem. Jeśli byliście też z biurem o którym zdążyłam już wspomniałam wyżej to piszcie,