Gość: mark31 IP: 87.204.71.* 14.09.09, 10:02 Witam wszystkich Wrócłem z Turcji z Itaką i jestem pod wrażeniem byłem z nimi 2 lata temu i widzę duża poprawę jakości usługi Obu nie zapeszyć polecam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: baltazar Re: Itaka duże ok IP: *.wroclaw.mm.pl 14.09.09, 12:14 Niestety, ja nie widzę poprawy, zwłaszcza jeśli chodzi o wycieczki oferowane przez Itakę. Poziom zdecydowanie się obniżył. Dwa, trzy lata temy pilotki były lepiej przygotowane i potrafiły cos powiedzieć o miejscach, które widzimy. W tym roku wycieczka z Kemer do Antalyi (p. Justyna) wyjątkowo źle zorganizowana. P. Justyna - wyjątkowo niekompetentna i infantylna, nie powiedziała nic o Antalyi więcej niż miałem w krótkim przewodniku. Na zwiedzanie starówki nie było zbyt dużo czasu, bo wcześniej musieliśmy oglądać "rzemiosło tureckie" (skóry i złoto). Ciekawe, że na wycieczce z tureckim biurem podróży to rzemiosło nazwane było "poznaniem metod sprzedaży", by wycieczka nie przyniosła strat (było nas 8 osób). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helwro Re: Itaka duże ok IP: 81.213.175.* 28.09.09, 20:15 a ja sie musze nie zgodzic. bylismy z p. Justyną w kapadocji i wszyscy bylismy pod wrazeniem jej wiedzy i profesjonalizmu. Dla porównania w pamukale bylismy z inną rezydnetką i szkoda słów. Nadal jestesmy w Turcji, miejsce piękne, ale hotel to porażka. Rezydent podobnie. Plus dla itaki za wycieczki, minus za opiekę rezydnecką. Odpowiedz Link Zgłoś
amaga56 Re: Itaka duże ok 29.09.09, 11:15 Byłam po raz trzeci z Itaką w Turcji (Oludeniz, hotel Turunc w Turunc k.Marmaris i teraz Armonia w Akyarlar/Bodrum). Za każdym razem Itaka spisała się super. Oczywisćie jedni rezydenci są bardziej kompetentni i kontaktowi, inni mniej. Najlepiej wspominam p. Violę, ogromna wiedza, doskonała znajomość języka tureckiego i chęć przekazania wiedzy turystom. Pan Kacper z biura Itaki w Warszawie za każdym razem doradził nam doskonale wybór hotelu, który okazał się na miejscu nawet powyżej oczekiwań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Itaka duże ok IP: 217.153.153.* 14.09.09, 12:51 wróciłam z Icmeler. Organizacja Itaki w porządku. Na wycieczce pilot p. Dawid ma wiedzę, tylko musi nabrać doświadczenia bo bardzo młodziutki jest jeszcze. I jedna uwaga do Itaki (pilotki podczytują forum): powiedziano nam, że wszelkie informacje, zmiany itp. będą wywieszane na tablicy Itaki. Codziennie sprawdzaliśmy tę tablicę (hotel Litera). I dopiero w piątek, przypadkiem zobaczyłam kartkę naklejoną w recepcji, w miejscu gdzie żadne informacje nie były wywieszane. Że w czwartek (dzień wcześniej!) można było pojechać do Izmiru na mecz Polska - Grecja!!!! Za jedyne 35 euro! No do tej pory niemalże płaczemy z mężem, że TAKA okazja przeszła nam koło nosa. A wystarczyło powiesić info tam, gdzie się obiecało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Itaka duże ok IP: 217.153.153.* 14.09.09, 13:17 zapomniałam dodać: miejscowość Icmeler Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaudiusz Re: Itaka duże ok IP: 83.1.51.* 08.10.09, 21:03 Itace wystawiam pozytywną ocenę. Nie zawiodłem się na tym biurze. Hotele zgodne z opisem, wszystko na czas, sprawna opieka rezydenta i bardzo dobra organizacja fakultetów. Zimą także chcę się wybrać z tym biurem, jestem na etapie przeglądania katalogów zimowych. Wybrałym się najchętniej w tropiki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amaga Re: Itaka duże ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 21:32 Potwierdziła się moja poprzednia b. pozytywna opinia o Itace. Otóż będąc w tym roku w hotelu Armonia w Akyarlar k/Turgutreis (Bodrum), zostawilam tam złoty pierścionek, co prawda niezbyt cenny, ale pamiątkowy. Napisałam maila do Hotelu, ale pozostał on bez odpowiedzi,więc spisałam pierścionek na straty. I oto wczoraj, po ponad miesiącu od powrotu, dostałam telefon od rezydenta Itaki, p. Remigiusza, który przywiózł mi ten pierścionek! I chciało mu sie mnie odnaleźć, zadzwonić i zorganizować odbiór w biurze w Warszawie (sam jest spoza). Brawo i bardzo dziękuje! Odpowiedz Link Zgłoś